söndag 29 november 2020

Skyltsöndag #290

Nu är det ju den första advent idag, och jag hoppas att ni har haft och fortfarande har det mysigt var ni än befinner er i vårt avlånga land. Dagen till ära får ni en dagsfärsk adventsskyltning av mig. Den är rätt så rolig om jag får säga så själv;-)

Julgranen inne i Täby Centrum har stått där i en vecka ungefär. Takdekorationerna är desamma som ifjol och aningen oinspirerade om ni frågar mig.

Bollgranen ute på Döda Torget… är till synes inte riktigt klar. Man började bygga den i torsdags, men som sagt den ser aningen ofärdig ut. Så här såg den ut ifjol.


Sprillans nya ”avståndsskyltar” inför julrushen inne i Täby Centrum. De är riktigt roliga och jag hoppas att folk lägger märke till dom och håller avstånd.

Klädbutiken Guess har en ganska avskalad julskyltning – en bautastor julkula. That’s it. Gillas skarpt!

Prick klockan 16:00 idag tändes julgranen på innergården. Ingen julmarknad och ingen av HSB sponsrad glögg heller som tidigare år. Men skam den som ger sig. Boulegänget skyltar med att det gör så mycket mera än att bara spela boule. Glögg, pepparkakor och en bergsprängare som spelade jullåtar togs ned till innergården. Ett roligt initiativ.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

24 kommentarer:

Tove Olberg sa...

Det får du absolut tycka- att skyltningen är rolig :-) Jag håller med! Näst sista bilden gav mig en idé. Snyggt där med skorna omkring julkulan av den storleken. Om jag målar min gymboll röd och ger den något guldigt handtag så har jag en julkula :-)och kan placera den i hallen med några skor omkring ...
Heter det Döda Torget på riktigt?
Önskar dig fin adventfortsättning BP!

LillaSyster sa...

Jag gillar det engagerade boulgänget =) Fin adventskväll till dig och ha en bra start på december!

byblixtra sa...

Det var glittrigt i Täby Centrum. Jag får kolla hur våra gallerior har dekorerat. Jag tror att de ligger i lä. ;-)

Den är fin och annorlunda, julgranen på Döda Torget som verkar missa första advent.

Det var en läcker julgranskula och effektfullt med bara den som julskyltning.

Så fint det blev på innergården med julgranen och så glögg och julmusik till det. Bra av boulegänget att ordna det.

Åke sa...

Vilken fin och trevlig julskyltning du bjuder på. Granar är alltid roliga att beskåda, moderna som gammal tradition. På Täby C: Där verkar människorna ta det på allvar i alla fall, ingen onödig trängsel. Vi sköter om oss.

Geddfish ♥ sa...

Din innergård tog ju poängen! Vackert och juligt, känns personligt och rörligt.
Tack för den!
Trevlig advent!

Ditte sa...

Fin skyltning! Och adventsinspirerad.
Kul att Täby C kämpar på. Och hoppas verkligen att folk noterar skyltarna. Bollgranen förra året var riktigt fin och förhoppningsvis kommer den att ta form.
Jag gillade också julgranskulan på "Guess". Lagom avskalad skyltning.
Kul med ert boulegäng som tar initiativ till en hel del. Eloge!
Önskar dig en trevlig kväll. Ja, jag tycker ju förstås att hela dygnet ska vara trevligt.

Susjos sa...

Här var det glittrigt och fint på 1:a advent. Snyggt i Täby C, och den stora julgranskulan jätteläcker, vi har en stor kula som hänger i taket, ska nog ta en bild på den!
Kul att boulegänget myser på innergården, man behöver sällskap i dessa bistra mörka tider!
Ha det gott!

femfemman sa...

Gillar verkligen dina boule-spelare. Gör det bästa man kan av den tid som är...och balanserar lite på gränsen ibland.
Bilföraren, den gillar jag oxå. Skulle gärna vilja ha en i trädgården. Vore ju lite häftigt och annorlunda mot alla ljusslingor som finns här på landet.

femfemman sa...

Bilföraren... jädrans mobil... Skulle förstås vara bollgran. Men... varför inte ...en kraschad bil med en tomte som sitter i. Eller... näää

nalta norrland sa...

Boule-gänget är verkligen vård en applåd.

Bollgranen får återkomma.

Årets advent och skyltsöndag blev helt annorlunda mot vanligt för de flesta, inte några julmarknader å ingenstans där det serverades glögg. I vanliga fall brukar Tomten dyka upp och ta emot önskelistor denna dag... nu stannade han nog hemma.

Men jag... jag gör två blogginlägg en å samma dag :D Halleluja moment :)

Emma, Sol som sol? sa...

Coolt med den stora röda kulan.

Vi har tänt ett adventsljus, that's it. Jobbat hela dagen så något lussebullebak har till herrarnas besvikelse uteblivit.

Paula sa...

Hej, jag kan nog tycka att det var dåligt att inte bli klar med julgranen till första advent...dålig planering?? Den är både fin och annorlunda när den är klart. Fast, jag gillar "riktiga" julgranar allra bäst,rent och stilfull. Och precis som du så gillar jag statement en julgranskula bautastor, mer behövs inte, då kan julen komma. Alla kan inte köra glitter och glamour...
Vi har fått lite vitt på marken och frost i träden, en riktig humörhöjare för det blev mycket ljusare!

llh sa...

Ja riktigt rolig, du har ett sånt driv i ditt skriv, gillas!!

Roligt också att se ett köpcentrum inifrån, det börjar bli länge sedan nu så tackar särskilt för den där shoppingkänslan som jag inte trodde att jag saknade.

Men bautakulan är bäst om jag undantar boulespelarna dom är ju liksom bara bäst bäst. Vårat gäng spelar utomhus sedan Lejonkulan(sic) stängdes, två gånger i veckan bara för att. Nu senast på tjäle, då rullar kloten vilt kan jag säga :-)

KajsaLisa sa...

Tycker döda torget borde byta namn snart, det händer ju saker där. Väldigt stilistisk julgran inne i centrum. Kanske en bra ide till julen, man skall hålla en stor julgranskula i avstånd. Gillar bilden på din innergård, boulegänget håller igång och man kan inte höra julmusik ur ett foto. Länkar upp nu.

Anki sa...

En riktigt glittrande första advent hos dig och trevlig skyltning. Lite dålig planering att inte ha granen på torget klar!
Ha en bra start på denna nya vecka!

Ama de casa sa...

Härligt med en äkta Skyltsöndag med riktig fin julskyltning :-)

PS: Jag hade det mysigt trots att jag befann mig i ett mer fyrkantigt än avlångt land ;-)

Linda sa...

Väldigt länge sedan jag var i Täby centrum nu, och ja man saknar verkligen de vanliga julmarknaderna i år, lite trist men bara att gilla läget som det är..

tanthuset.blogg.se sa...

Härliga skyltar BP och jag säger det igen, vilken fin innergård ni har! Bollgranen är superfin (när den blir klar)
Ha en toppenvecka nu!

Susanne sa...

Gillar Boulegänget, de tänker verkligen om.

Christian sa...

Den där kulan skulle man ha i granen.....klart häftig, själv vill jag nog ha lite mer pynt för att det ska kännas julmässigt.
Ditt boulegäng, som du ju följer året runt, är en imponerande samling msk, de går verkligen in för sin sak.....ja, och andra saker också!
Ha en fin vecka :)

Klimakteriehäxan sa...

Fin julstämning runt dig i Täby! Fattas bara lite vitt på marken, så att tomtens släde glider lätt ...

Äventyret framtiden sa...

Den där kulan kunde man ha istället för julgran. Stor, grann och vacker, några ljus fastklistrade på den och så är saken biff. Fina skyltningar, juliga härliga.
Tack BP!

Herr Nilssons Fru sa...

Jag måste säga att jag gillar de där lite annorlunda granarna. Fram för allt bollgranen. Den var redigt fräck. Kollade hur den såg ut färdig :) läckert.
Ja de gäller att hålla avstånd. Såg att de bara var 2 nya fall här i Blekinge sista dygnet, man får hoppas de trappar av och blir friskare tider snart.

Kramiz

Carita Liljendahl sa...

Älskade Täby <3 och älskade TC!
Jag blir både vemodig och glad av att se bilder därifrån.
Som sagt, vet ju inte när jag kan åka över igen. Och vet inte heller hur länge jag kan hälsa på dem som jag känner dig. Ingen av oss blir yngre med åren.
Men väldigt fina minnen har jag från Täby.
Nu blir jag gråtmild.