lördag 28 november 2020

Bokmärke och några svar

 


Återigen dags för en av mina fantastiska ”hovleverantörer” att visa upp ett bokmärke hos mig idag. Leverantören LillaSyster är nog den som mejlat flest bokmärken till temat. Tusen tack:-)

Gissar att även det här märket är målat av en mun- eller fotmålare. Även MoF har drabbats hårt av den pågående pandemin, då de fått ställa in såväl sin vår- som höstvernissage. Som ni ser gör jag mitt bästa att locka potentiella köpare till MoFs webbshop;-)

Nu till Orsakullans frågor

Vad vet jag om Thanksgiving? Trodde att det var en familjehögtid med koppling till höstens skördefester som firades mest i Kanada och USA fast vid olika tidpunkter. Så långt hade jag rätt. Men jag har alltid antagit att Thanksgiving var en av få högtider utan religiös anknytning, där hade jag fel. Läs gärna mera här.

Black Friday eller Black Week är idiotiska påfund som har sitt ursprung i USA. Var annars…

Jag skulle behöva kvadrupla mitt dagliga coffeinbehov (minst) för att inte automatiskt gäspa senast klockan 15:15 då det är mörkt ute.

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken. 

Med lite tur hittar ni bokmärken även hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa. 

 

Det är Orsakullan som håller i ”November 30 dagar”.

16 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Monets bokmärke, tjusigt.

Geddfish ♥ sa...

Fint bokmärke! Ja, jag hittade ett av en tillfällighet, är så ibland.
Vi är ganska lika med våra frågors svar. Bara det sista där (du har ju en handyman) och jag dricker bara kaffe på morgonen. Men visst är mörkret jobbigt, men då åker mysbelysningen på.
Trevlig lördag!

LillaSyster sa...

Mmm mörkret är jobbigt. Håller på att bli galen på black friday/week, det plingar ju i tfn konstant med black-erbjudande både på mejl och sms. Rätt ang bokmärkets ursprung. Trevlig kväll.

Guldkryckan sa...

Black friday, eller vecka som det är i år tydligen, är ju inget som undertecknad bevistat en enda gång, inte ens mellandagsreorna har lockat mig ut ur min varma boning...nej...usch och fy ;)
Mycket bluff är det tydligen också där, bättre stanna hemma och slippa bli lurad.

"Thanksgiving" har man ju sett i filmer från Usa några ggr...ser ju så trevligt ut på något vis men historien kände jag inte till alls där...tackar för detta...kul att lära sig något nytt.

Tillönskar dig en fin afton.


femfemman sa...

Har dåligt samvete vad det gäller mun och fotmålarna. Det kommer varje år ett brev med deras alster, men det är många år sedan jag tackade genom att skänka ett bidrag till dem. Årets brev ligger oöppnat i "högen " på köksbänken. ....
Tack för länken om thanksgiving.Har inte funderat så mycket över den speciella högtiden, men nu vet jag lite.
Black Friday, nej tack!
Gäspar oxå vid tiden för solens nedgång. Är väl sömnhormonerna, melatoninet, som börjar utsöndra sig...
Ha en god söndag!

nalta norrland sa...

Om det blir nått bokmärke hos mig... nej inte idag faktiskt.
Hade en plan men den gick typ över ;-)
Idag dagen före 1a advent har vi - läs J - pyntat och satt upp gardiner å sånt... julstjärnor och adventsljusstakar.
Gillar att Du får bokmärken av Dina bloggvänner :D det engagerar.

Susjos sa...

Kul att du får så många bokmärken att visa upp! Känner igen det där från mun och fotmålarna.
Jag googlade också på Thanksgiving och såg att det var visst lite religiöst från början!

Så har jag då igen sovit hela dagen och nu är det dags för natt 2 av 3!
Ha det gott!

Ditte sa...

Vackert bokmärke och MoFs stöttar jag gärna.
Fint att du fortfarande får bokmärken och perfekt med nu LillaSyster som hovleverantör.
Vad gäller "Svart vecka" eller "Svart fredag" så tycker jag dte är trams och bedrövligt. Varför ska vi ha det här?
Thanksgiving hade jag ok koll på efter året jag bodde i N.Y och även varit hos vänner i USA denna högtid. Men inget jag här hemma har tänkt mer på.

Emma, Sol som sol? sa...

Fint med näckrosorna. De får lära sig att göra virtuella vernissage, det kanske till och med lockar fler att donera.

Klimakteriehäxan sa...

Här har du en till som gäspar som bara den, tidigt! Och när jag gäspar rinner tårarna, trots att jag inte är ledsen ...
Fint bokmärke, men om du får dem mailade kan du ju inte använda dem!

Åke sa...

Bokmärke: Åke har inte ägt eller haft ett bokmärke på säkert uppskattningsvis 55 år... annars läste jag böcker som Biggles i många år och bokklubbar till uppemot 25 års ålder, numer samlar jag på en del böcker som jag ska läsa när jag blir gammal :) Som förra veckan kom en beställd bok en barndomskamrat nyligt släppt som bor i Småland numer. Ella-Karin och jag gick i skolan sedan 1:an. Men det roliga är att vi pratar mer med varandra nu än vi gjorde på 9 år.
Till min hemsida: … jag tittar in försiktigt nu på morgonen… mitt gamla tema är över 11 år, mitt arbete dessförinnan som hade ytterligare tre år på nacken vart hackat och som bortblåst det kom in en massa snuskiga bilder osv ja du fattar. Ett kryphål gick det att ta sig in så surt sa räven. Jag var på väg att ge upp för det var rätt mycket stök och bök att återställa skadan då.
Åke har kommit på efter alla år att målaren ska måla och svarvaren ska svarva Daniel fixar ettor och nollorna så de går ihop med alla computers ja du förstår. Åke vill koncentrera mig på kamerorna och drönarkontrollen… efter årsskiftet blir det drönarcertifikat dessutom och mitt upp i allt ska man kunna stava tillsammans med vokaler, versaler ja jo name it.
Vi går mot en spännande tid och jag litar fullständigt på Daniels omdöme.
Mina batterier ska fortsättningsvis bli varma, jag lovar. Utmaningarna är många. Jag fick lite info på lördagsmorgonen om att sidan laddas in under helgen. Jag har inte fått klartecken att lägga upp, vi ska ha ett samtal under dagen via telefonen hur allt ska funka, han sitter på dina breddgrader förresten. Jag hoppas jag kan bidraga till Skyltsöndag under dagen... Om inte annars en trevlig 1:a advent BP.

Anki sa...

Fint bokmärke ... jag har mina liggandes här, eftersom jag trodde du redan hade dem ... men det var bra att LillaSyster skickade till dig :)
Intressant länk om Thanksgiving.

Ama de casa sa...

Ett jättefint bokmärke! Tänk att man kan måla så fantastiskt fint med munnen eller fötterna. Helt otroligt!

Black Friday är verkligen ett onödigt påfund. Men jag väljer att inte bry mig så mycket och skippa shoppingen.

Ha en fin första advent!

tanthuset.blogg.se sa...

Vilket vackert bokmärke <3 Black friday, tja vad säger man, först är det thanksgiving, då man ska vara tacksam över det man har, sen kommer black friday när man ska köpa på sig ännu mer....jaja ;)

Gunnel sa...

Jag har firat Thanksgiving ett år när vi hälsade på vår son och hans familj. Black Friday är helt onödigt och kunde stannat i USA. Ha en fin adventshelg.

Tove Olberg sa...

Köpte ett tag märken, julkort och kalndrar från Mun och Fotmålare på den tiden jag skickade julkort och gav små presenter - mycket imponerande konst!
Thank you for giving info:-)