lördag 21 november 2020

Bokmärke och några svar
Idag är det återigen dags för ett "gästbokmärke". Gulliga LillaSyster fotade det här fina märket. Skulle gissa att konstnären tillhör Mun- och Fotmålarna. Så himla kul att kunna göra reklam för dessa fantastiska konstnärer. Tusen tack LillaSyster:-)

Nu till ett litet uppsamlingsheat med Orsakullans frågor.

Har min ekonomi påverkats av Covid-19? Jodå, pengarna samlas på hög. Tyvärr skulle jag nog säga i det här fallet.

Hur ofta köper jag skor? Är långt ifrån en skofetischist. Äger faktiskt bara fyra par skor - två för sommaren och två för vintern. Köper nya när de börjar bli slitna.

Hur ofta går jag till en simhall? Aldrig. 

Vardagslyx. Att äta och fika ute. Den första natten i en nybäddad säng med manglade lakan. Frisörens hårbottenmassage när han tvättar håret inför klippning.

Hur ofta kollar jag på tv? BBC News, Sportspegeln, Sportnytt, internationella fotbollsmästerskap samt engelska deckarserier som det tyvärr är väldigt skralt med just nu.


Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat.

Med lite tur hittar ni kanske bokmärken också hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa.

 

Det är Orsakullan som håller i ”November 30 dagar”.

12 kommentarer:

LillaSyster sa...

Helt rätt angående ursprung på bokmärket. Bra att det kommer till nytta =) Ha en bra kväll.

Hanneles bokparadis sa...

Fint bokmärke, ser ingen sport, men hittar en bra film i svtPlay varje dag... och bokmärke har jag också

Guldkryckan sa...

Ekonomin är nog varken på plus eller minus pga covid här, fast det så klart, restaurangbesök finns ju inte på kartan i dessa tider, men de pengarna kan man ju lägga på annat...som tur är ;)
Skor har jag inte många par av heller, fyra par här också om jag inte missminner mig helt.
Vardagslyx för undertecknad är väl min deltid som kostar mig lite stålar varje månad, en lyx jag tycker mig ha råd med....alltid plus på sparkontot varje månad iallafall.

Nu tillönskar jag dig en fin lördagskväll.
Ha det bäst Bp.

Ditte sa...

Fint att du fick ett bokmärke. Har just satt in pengar till "Mun och Fotmålare". Stödjer dem gärna liksom Hjärnfonden.Bra att du gör "lite reklam" för dem.
Håller helt med dig att pengarna nu blir riktigt dryga. En del av mina hamnar på långresekontot.
Vad gäller vardagslyxen instämmer jag med dig och hit hör för mig också att träffa döttrar och barnbarn och att äta och dricka gott även hemma.Jo, också att "äga min tid" är en skön vardagslyx för mig.

Geddfish ♥ sa...

Ett viktigt bokmärke! Och så ett fått, förnämligt!
Jag frågade mina två väninnor, Anne hade ett enda och Elisabeth hade inga alls, för de var uppbrunna i en husbrand. Så var det med det. Men jag får leta.

Det där med dramaten, jag har allt en, men jag var osäker om den rymde två stora knökfulla papperskassar, tror inte det. Ska jag handla och betala plockavgift så vill jag storhandla. Men, ja jag får tänka om här.
Ha en fin afton.

Anki sa...

Snyggt bokmärke! Bussigt av LillaSyster!
Bra svar på frågorna ... att lägga pengar på hög är knappast aktuellt här.

Paula sa...

Har jag berättat om mina fula bokmärken. Jag klipper remsor av gamla kuvert o använder dem i böcker. På remsorna gör jag noteringar om böckerna allt eftersom jag läser. De är till stor hjälp när jag recenserar. Så mina fina bokmärken, som jag också köpt på samma ställe som du och Lillasyster, de ligger i en låda...
Gästbokmärke var ett trevligt uttryck!
När jag bodde i kungliga hufvudstaden hade jag skor som fyllde en hel garderob! Alltför många skoaffärer runt Norrmalmstorg med lockande italienska dojor som passade mina små fossingar perfekt. Och då ansåg jag skor tillhöra klädseln, en mycket viktig del när man rörde sig i etablissemanget. Numera får jag inte in mina stora breda plattfötter i några italienare...och inte har jag råd heller. Tiderna förändras och jag med dem!

Emma, Sol som sol? sa...

Oftast hör man bara om alla som förlorar inkomster pga pandemin. Att det finns de som gör av med mindre pengar har jag inte tänkt på. Men det är så klart naturligt det med, särskilt som man inte kan eller får nyttja de ställena.

Susjos sa...

Ja, lite sparade pengar blir det ju när man inte kan resa.
Så fint bokmärke du fick!
Hårbottenmassage är dock inte min grej, är ju en anings håröm, haha!
Hoppas du får en fin helg!

Ama de casa sa...

Vilket fint bokmärke :-)

Visst spar man pengar i dessa dagar, men Anders har upptäckt nätshoppingen av teknikprylar och gör sitt bästa för att sätta sprätt på slantarna ;-)

TV tittar jag på så gott som dagligdags. Fast det blir mest svenska nyheter och vissa andra grejer som jag följer, exempelvis idol. En del "En plats i solen"-avsnitt också, speciellt när det är från Spanien och särskilt från Costa Blanca och då allra helst från Torrevieja :-)

Gunnel sa...

Håller med dig om att det är alldeles för lite engelska deckare numera. De amerikanska är alldeles för råa för min smak.

tanthuset.blogg.se sa...

Man kan verkligen inte låta bli att beundra dom konstnärerna, speciellt som man själv knappt kan rita en streckgubbe!
Önskar dig en fin söndag, här åker vi skidor ;)