måndag 16 november 2020

Glad måndagInspelning på innergården igen. Den här gången gällde det en musikvideo, där grabben med Hugo Boss tröjan i översta bilden var huvudfigur. Alla killar var svarta förutom fotografen. Ett himla coolt gäng, på totalt åtta personer. De hade alltså klarat den nya gränsen för sammankomster. Men det där med social distansering är ingenting personer i den åldern bryr sig om.


Ja, inte är det lätt att hitta något positivt med tillvaron nuförtiden, inte för någon någonstans i världen, men jag har gjort mitt bästa denna gråa och mörka måndag. Börjar med två notiser i Aftonbladet som fick mig att skratta högt:-)

Niklas 15:22 i går
Emil: med tanke på att vissa dricker julmust i september och semlorna redan säljs lite här och där, så är det nog inte en dag för tidigt att börja förbereda för midsommar ;-)

23:25 i går Sophie Tanha - Rififikupp mot Systembolaget
Under natten har inbrottstjuvar brutit sig in i Systembolaget vid Hemlingby i Gävle. Personerna ska ha tagit sig in via taket, en så kallad rififikupp, och därefter fått tag på sitt byte.

Kuppen upptäcktes inte förrän klockan 11.35 i dag, när personal kommit till butiken. Ett larm ska däremot ha gått mellan klockan 03 och 04 i natt.

– Det var alltså väldigt gammalt när vi fick reda på det. Man har gått in via taket och det är rubricerat som grov stöld. Vad stölden består i vet inte jag, säger Marcus Svensson, RLC-befäl vid polisen region Mitt.

Jul hos NK
Igår var det återigen dags att avtäcka de världskända julfönstren hos varuhuset NK. Även det blev en annorlunda tillställning i år…

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Bilderna har inte mycket med inlägget att göra, men de är ändå glada. DS. 

16 kommentarer:

Ditte sa...

Tack för lite uppiggande verksamhet! Kul med filminspelning och det innebär ju lite extra underhållning förstås. Såg att de riggade här på kajen hos oss också dag för filminsplening. Men det var nog för dåligt ljus så de packade snabbt ihop igen.
Kul notiser. Piggade också upp. Och jag får nog ta mig en tur till NK i veckan och titta på denna "världskända" julskyltning. Men jag tycker det är alltför tidigt- Till första advent är mer lagom.
Fnittrade extra också åt "Niklas" tankar. Så sant.
Men, snart - alltså om några veckor går vi mot ljusare tider.

Geddfish ♥ sa...

Jag tyckte bilderna var glada och hörde ihop med inlägget. Why not?
Världen är ur led men var är leden? Vriden?
Njut av kvällen!

Emma, Sol som sol? sa...

Det är väldigt så mycket filminspelande det sker där hos dig! Kul.

femfemman sa...

Superhäftigt med inspelning ju. Hörde filmmusiken oxå?
Systembolaget kan vara värt ett besök då det inte är någon annan och handlar. Perfekt exempel på Social distansering vad det gäller såväl tid på dygnet som sätt att gå in i butiken.Kul artikel!
Glada bilder, tycker jag. Önskar dej en Trevlig Tisdag!

KajsaLisa sa...

Tycker det mesta kan hända när du tittar ut genom fönstret, hos mig händer det ingenting. Kul att få se en musikvideo från ovan.

Klimakteriehäxan sa...

Brukar ta mig till NK:s julskyltning men har faktiskt blivit besviken bl a ifjol trots att Jo Ann Tan brukar stå för kalaset. Ska försöka kolla i år igen i alla fall, på nån tid när det är glest på Hamngatan.

Susjos sa...

Kul med filminspelning på gården, och tack för länken till avtäckningen av NK:s julskyltning, nu behöver jag ju inte gå dit!
Å visst har du tagit fotot med alla cyklarna och "parkering förbjuden" skylten precis utanför personalingången till mitt jobb! Tog en liknande bild igår kväll på samma skylt, se mitt inlägg idag! Världen är liten!

Gunnel sa...

Så kul att få uppleva en filminspelning, Inte vardagsmat precis. Jag förstår Niklas tankegång. Alla helger kunde samlas i klump för man vet snart inte när de börjar eller slutar.

Anki sa...

Det händer verkligen något hela tiden på din gård! Det mest spännande här är om sparvhöken ska lyckas få sig en mes eller sparv till middag :)

Ama de casa sa...

Skoj att dom filmar så mycket på din innergård :-) Men jag ryckte till när jag såg hur nära dom stod varandra, onödigt nära...

Haha! Jag gillar Niklas inställning :-D Ska genast binda mig en midsommarkrans.

Micke sa...

Filminspelningen lät ju kul, alltid intressant att följa en sådan från sidan om.
Var det kanske en rappartist?

Systembolaget ja, är väl inte så ofta de råkar ut för sådant, där snattas det väl mest.
Hade nog hellre tagit ett centrallager och forslat bort allt med lastbil.
Tyvärr är flaskorna ganska tunga ju, min rygg hade inte pallat tror jag. 😉

Midsommar?
Ja banne mig om det inte lät helt rätt. ✌️

Ha det fint Bp.

Kina sa...

Härligt med ett gott skratt! Tack för det!

nalta norrland sa...

Igår var det måndag men nu är det tisdag...

Filminspelning på Din gård... alltid händer det nått där Du bor, Er utegård verkar populär för allehanda ting.

Avslutar med något jag tycker är skoj:

Feströker Du?
Jo, jag kalaspuffar.

:D :D

Susanne sa...

Hahaha, jag man kan ju fundera på vad stölden bestod av ;)

Paula sa...

Tack snälla BP för NK:s julskyltning! Så nostalgisk jag blev. Jobbade ju på Norrmalmstorg flera år och det var en höjdpunkt, inte bara att se skyltfönstren utan framför allt publiken. Jag tycker årets upplaga var fantastiskt välgjord och fin, kanske skulle barn föredra färggrannare häftigare fönster, men jag uppskattade dem mycket.
Vilken tuffing där i Hugo Boss-tröjan, hörde du hur musiken lät? Härligt att sitta vid första parkett när det händer något!

Carita Liljendahl sa...

Coolt med videoinspelningen, de har avancerad utrustning!
Men avstånd - nä, inte direkt :-)
Tack för länk och måndagsbidrag!