onsdag 11 november 2020

"A room with a view"

 Att jag är barnsligt förtjust i ”annorlunda” arkitektur vet ni ju redan. Det är inte ofta konservativa Stockholm bjuder på fräck och nydanande nybyggen, men med de Norra Tornen har man lyckats till hundra procent tycker jag.

Innovationen och Helix
Tornen heter Innovationen och Helix. Det första tornet, ”Brf Innovationen”, är 125 meter högt och har 36 våningar. Det andra tornet, ”Brf Helix”, har 32 våningar och är 110 meter högt. Därmed är tornen Stockholms högsta bostadshus. Skulle inte ha det minsta emot att bo högst upp med en svårslagen drömutsikt.

På taket
"Grunkan" som finns på tornens tak ser ut som en gigantisk AK4 respektive en militärhelikopter. Men anordningen är faktiskt en manick för fönsterputsarna. Fönsterputs ingår förresten i hyran som inte alls är så blodig. För en tvåa på 62 kvm på tredje våningen är hyran bara 3 860 kronor. Men först måste man hosta upp 6 400 000 kr. Å ”bara” tre våningar upp är alldeles för långt ned, för jag vill ju ha ”a room with a view”.

20 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Jag blev också förtjust i tornen när jag äntligen tog mig till nya Hagastaden.
https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2020/10/pa-besok-i-en-ny-stad-i-staden.html
Hörde dock att lägenheterna varit svårsålda eftersom de är dyra ...

LillaSyster sa...

Annorlunda men vilka priser......

Guldkryckan sa...

6,4 miljoner?
Kaffepengar ju ;)

Hade inte all haft något emot en utsikt längst upp där heller.
De bygger ju en del här med men så högt tror jag inte någon vågat sig på ännu, men oavsett så kostar det skjortan på kroppen ibland vissa av objekten som är till försäljning.
Fast de flesta är dock överkomliga som tur är.

Ha en fin kväll Bp.

byblixtra sa...

Håller med om att de är läckra och tur att det ingår fönsterputsning i hyran med den höjden på husen.

Ditte sa...

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om tornen. Men att de är läckra tycker jag på många sätt. Vad gäller priset så var månadskostnaden mycket rimlig och vad gäller insatsen är det bog den summan man får räkna med centralt i innerstan i det som är nybyggt. Å andra sidan brukar månadskostnaden för en liknande hyresrätt som är nybyggd kosta mellan 9 -12 000. Men att bo högst upp med en hiss som inte fungerar eller brand känns sådär. Utsikten är ju dock en hit om man kommer upp i huset. Troligen tröttnar man på den och balkongerna verkar inte vara så många. Jo. inglasade.
Häftiga bilder! Och skraporna syns ju över nejden.
Tack för besöket.

Geddfish ♥ sa...

A room with a view är ju bara en dröm! Jag är inte höjdrädd men ändå. Skulle inte vilja fastna där längst upp pga någonting. Jag har fina lägenheter bredvid mig i höghusen men de är anskrämligt dyra, inte värt det.
Ja, spännande saker!

femfemman sa...

Ja, det var häftiga byggnader. Gillar oxå annorlunda arkitektur. Blev förvånad över den låga hyran....tills jag läst klart!

llh sa...

Vad kul, både att se och läsa. Och drömma om höjder. Kan bara hålla med där vore det kul att bo, fast.jag trivs lite för bra i min egen höjdarlägenhet. Längtar verkligen till Stockholm när jag skrollar din blogg. Skulle gärna vara där några dar irl igen men du är ett gott alternativ i dagsläget...
Sen ser jag att det finns roliga fotoutmaningar och att skyltsöndag lever. Toppen!!!

Emma, Sol som sol? sa...

Coolt! Men nej tack, dit upp vill jag inte.

Susjos sa...

Jag flyttar gärna dit!!! Så coola lägenheter! Hört rykten om att en av våra läkare bor högs tupp i en av tornen, och en annan läkare lite längre ner. Vinner jag på triss så flyttar jag dit!
Länken till "A room with a view", är det tvåan på 62 kvadrat? Snygg!

Anki sa...

Hm ... jodå läckert att se på, men nej tack säger jag - inget för mig.

Tove Olberg sa...

Läckert, vackert till och med, fint allt utom priset, inte hyran med inköpet.
Och jag kunde gott ha en vän som bor där, men inte för högt för då får jag svindel i knäna och faller ihop :-)
Framöver blir det mindre bloggläs för mig då jag har annat att ägna tiden åt. Skyltsöndagen undantagen :-)

Ama de casa sa...

Minst sagt annorlunda... Jag vet inte riktigt vad jag tycker. Undrar vad en lägenhet högst upp skulle kosta?
Jag tror jag fortsätter att nöja mig med en liten lägenhet på femte våningen :-)

Gunnel sa...

Här kan man tala om utsikt. Men höjder är inget för mig. Jag håller mig hellre på jorden.

Guldkryckan sa...

SV: Endast de som har symtom ombeds testa sig...själv tycker jag nog alla i personalen borde testas genom besök på skolan av "testpersonal"....eller varför inte vår "syster"?
Men så blir det väl inte förstås.

Ha de gott nu Bp

Shannara sa...

Om jag någon gång skulle få ett infall och förflytta mej till huvudstaden för att bosätta mej där så skulle jag definitivt inte ha något emot att bo högt upp... får bara vänta på att de höjdrädda ungarna flyttar hemifrån först! ;)

Som vanligt så smyger jag runt och läser hos dej minst en gång i veckan för att beta av dina inlägg, är sämre på att kommentera. Vet inte var min tid tar vägen egentligen. Idag har jag dock haft hela förmiddagen fri så jag tänkte passa på att lämna ett litet livstecken när jag ändå sitter vid datorn och slänger ut inlägg efter inlägg i min egen blogg. 🤣

Ha en go eftermiddag!

Annika sa...

Tycker de är sååååå coola!!! Jag sa till min syster att jag lätt skulle kunna bo där. Vi satt på en takbar i närheten och hade så fin utsikt över dem. Riktigt coola!!
Annars tycker jag Sthms fulaste torn ligger vid infarten mellan Solna-Stockholm då man färdas på E4. Du vet de svarta höghusen vid Hornsberg. DE ser ödesmättade ut, som Saurons torn. Gillar dem INTE.
Men dessa du har på bilden är såååå kul och jag skulle verkligen kunna tänka mig att bo där.


Som du säger, ska man bo där ska man bo HÖGT upp!! Helst HÖGST upp :-D

I am ALL for it!!!

Freedomtravel sa...

Men titta, här är ju utsikten från mitt jobb! Brukade vara ... Har jobbat hemma sedan i mars och bara varit inne på kontoret snabbt tre gånger. Har vant mig, men ändå, lite trist ibland. De där tornen brukade jag titta på ;)

Paula sa...

66 miljoner! Nu räcker det inte med en lottovinst kan jag säga! Men de Norra Tornen var verkligen superhäftiga. aha, kostade en mindre lägenhete "bara" 6.5 miljoner, ja det skulle ju räcka åt mig så jag får fortsätta satsa på lotteriet!Alla andra har ju sommarstuga så jag skulle kunna ha en innerstadslya!

Christian sa...

Fina/häftiga byggnader å annorlunda....gillar också arkitektur, ,men älskar mest gammal/äldre hus, de har liksom "själ"