fredag 20 november 2020

Fem en fredag: Vecka 47 – Tittut

Vill man ha en extra stark cappuccino så beställer man en cappuccino med en extra shot. Det fick jag lära mig idag. Suck...


Tar tillbaka allt jag skrev igår om ett dött och coronasäkert Täby Centrum. Idag såg det helt annorlunda ut.

Rätt snyggt foto om jag får säga så själv;-)


Amerikanerna är så himla duktiga på att göra "business" även av en pandemi. I Sweet Adelines shop finns såväl handsprit som munskydd med organisationens logotyp på.


 

1. Vilken var din senaste oväntade utgift?
Oväntade utgifter för mig brukar nästan alltid handla om tandläkarbesök - en avbiten tand eller en tappad fyllning. Åsså bilen förstås – ett avgasrör som gått sönder eller ett nytt bilbatteri.

2. Vad är en trevlig överraskning?
Fick en sådan just idag. Klagade hos Systembolaget att en leverans inte kom den dagen den var utlovad. Det var andra gången det hände. En jättegullig kommunikatör Gabriella mejlade och erbjöd en liten kompensation i form av en blomstercheck. Helt otippat och väldigt trevligt. Eloge till Systemet där:-)

3. Vad är något du inte kan hitta?
Mina läsglasögon. Därför har jag två par;-)

4. Vad gömmer du dig från?
Allt som kräver tankeverksamhet höll jag på att skriva;-) Måsten som man ändå fortfarande har som pensionär, men jag försöker hålla dem till ett minimum.

5. Vad gör du vid oväntat besök?
Vi har ju portlås, så oväntade besök får vi inte. Det kan hända att två grannar ringer på. Beroende på vilken tid på dygnet de ringer bjuds de på en Nespresso alternativt ett glas vin/öl/vatten/juice.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. Mina foton är dagsfärska. Och så bjuder jag er på en "barbershop-ansiktsmask" från Sweet Adelines som bästisen Yvonne har klickat hem. DS.

17 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

tandhygienisten kostade det vanliga, inga hål, ibland behöver bilen uppmärksamhet, men vi kör sällan, ju, inga måsten

Freedomtravel sa...

Jag gillar oxå den tredje bilden, snygg! Trevligt med blomstercheck från Systemet! Oväntat besök får man ju inte. Vi har fått några "förfrågningar" faktiskt, men tackat nej.

Ditte sa...

Det verkade av bilderna inte direkt vara någon stor trängsel i Täby C. På bilderna var det ju avstånd-
Så bra att veta vad man nu sa säga om man vill ha en extra stark cappuccino. Gäller det uttryckt också månne i andra länder. Bilden med solen som sänker sig är jättefin. Bra fångad!
Och visst går det att göra business på det mesta. Tror inte jag är så bra på det...Men någon ansiktsmask har jag inte. Jo, i reserv har jag ett par "riktiga" engångsvarianter som används inom sjukvården. Vill inte ha några i tyg. Jag kan ju dessutom inte ha dem eftersom ansiktet inte mår bra av dem.
Fint med ett så bra bemötande på systemet. Har också upplevt vårt vid ringen som väldigt kundanpassat.

midtlivskrise sa...

Drikker ikke kaffi jeg, kan ha latte, men da med minst mulig kaffismak. Enkel altså! Heldigvis har jeg aldri hatt noen utgifter på tennene mine, bortsett fra vanlige kontroller. Får håpe det fortsetter slik! For resten av kroppen står det ikke så bra til med. Kan visst ikke få både i pose og sekk. Fine bilder fra dagen din. God helg.

Susjos sa...

Wow, en blomstercheck från systembolaget, va kul att du fick lite kompensation!
Bilden med solnedgången är jättefin, och nog är det bra avstånd i Täby centrum?
Och ja, tandläkarbesök brukar komma med oväntade utgifter tyvärr...
Ha en bra helg!

Geddfish ♥ sa...

Jag hade ett oväntat tandläkarbesök 29 december, men sen dess inget. Dock vet man aldrig.
Det såg väl tämligen avslaget ut i centrum.
Bilden med solnedgången var jättefin!
Inga oväntade besök här heller pga kodlås. Skönt. Men skulle gärna tagit emot vänner.

Paula sa...

Tandis ruinerade hela mitt liv för två år sedan, jag hoppas verkligen klara nästa tio år med bara putsning av gaddarna.
Hemleverans av systemvaror har vi ju inte, jag får beställa på macken, o två gånger i veckan kommer begärda leveranser. Då tar jag min dra-maten och traskar ner och fyller den med mina beställda pilsner och får lite styrketräning i uppförsbackarna på väg hem. Fast, jag har aldrig varit med om förseningar...
Är det likadant hus ni bor i som du fotat, flott!

Emma, Sol som sol? sa...

Alla ska ha en ansiktsmask med logga på nu, stor business! Jag får väl börja brodera dit en på de jag syr åt oss i familjen. 😜

femfemman sa...

Så härligt att gå över till grannen och få ett glas vin. Här inte varit inne hos närmaste grannen någon gång. Knäppt att ha akutsjukvård på landet. Närmaste granne bor f.ö. ca 500 m bort. Som tur är så finns det andra grannar som man träffar någon gång då och då. Så var det inte förr, då knackade man på och fick sig en kopp kaffe och något sött hos de flesta grannar. Time changes!

Bokdamen sa...

Fina bilder! Oj check från systembolaget, det var ju inte dåligt. Förut, för väldans länge sen, och när en är på landet kan det bli oväntade besök men nu händer det väldigt sällan. Jag vill gärna veta lite innan besök, även om jag inte bakar sju sorters kakor och städar, lite ska väl gästerna göra :D

Klimakteriehäxan sa...

Munskydd för/från en kör känns ju lite tokigt ... :-D
Glöm inte använda blomsterchecken innan den gått ut!
Och trevlig helg förstås!

Mrs Calloway sa...

visst ja, du påminde mig om att jag bet av en framtand i veckan och lyckades få en tid hos tandläkaren (som inte hade visir). det var ingen glad överraskning men en oväntad kostnad

Ama de casa sa...

Du kunde väl ha fått en pava vin som kompensation, men det strider väl mot Systembolagets policy ;-) Nejdå, jag tycker också att det var snyggt av dom att ge dig en blomstercheck :-D

Jag är rätt duktig på att hitta saker, men det beror nog på att jag är rätt duktig på att lägga bort saker också. Övning ger färdighet, typ :-)

Tove Olberg sa...

Bilden du är nöjd med får tumme upp av mig med :-)
Var ute här i skymningen en kväll och tog några liknande. En extra shot låter bra. Tänkte nästan du hade fått det av Systembolaget också :-)
De där utgifterna som kan komma - och kommer - är just rustat till tänderna och om datorn lägger av. Pc money ...
Du spar på tankeverksamheten och jag frossar i den ... tack skaparen för olikheterna eller hur :-)
Imorgon är det söndag förvaltaren!

Guldkryckan sa...

Har ju en låda i reserv full med läsglasögon, men hittar jag inte ett par så vänder jag upp och ner på lägenheten...dom är mina ;)
Oväntade utgifter har vi nog inte haft på många år vad jag kan minnas, men så är mitt minne som det är också förstås.
Får kolla med frugan sen ;)

Oväntade besök har vi väl nästan aldrig, förutom den gången jag precis hade kommit hem från kneget för att inleda min semester.
Stod i bara kallingarna och lagade till en lätt liten middag då jag var ensam hemma, någon ringde på men det var ingen jag kände igen utan en hantverkare, beslöt att inte öppna utan fortsatte med att tillreda min måltid.....då kom hantverkaren in med hjälp av huvudnyckeln...häpp....tur jag hade kallingarna på iallafall.

Ha en skön lördag Bp.

Anki sa...

Bra av Systembolaget ... en blomstercheck är ju trevligt, men ett flaska vin kunde de kanske bjudit på :)
Ja, det är ett snyggt foto - med fint ljus och spännande vinkel!
Oförutsedda utgifter ... det senaste nu är att vi måste byta bromsok på bilen ...

Carita Liljendahl sa...

Tack för bilden från TC. Älskar att se dem. Kan ju inte komma till Sverige nu och har inte lika många orsaker att besöka Täby som förr heller.
Kanske det blir nåt besök i sommar - hoppas att coronaläget lugnar sig.