onsdag 18 november 2020

Fotbollsonsdag (och -tisdag)

Min crazy novemberkaktus.

Fem minuters sol - yyiipphhiiiieeee:-)

Medan gubbarna och tanterna spelade boule på banan till vänster, spenderade pappan sin lunchrast med sonen och ägnade sig åt kubb.


Att de flesta av er inte har saknat mina kommentarer som fotbollsexpert från tv-soffan vet jag. Ni gillar ju inte ens fotboll;-) Den enda anledningen att ni slapp var att alla mästerskap för damer och herrar var inställda i år på grund av det eländiga viruset.

Uefa Nations League
Måste ju bara ta upp Uefa Nations League och Sveriges match mot Frankrike igår kväll. Regerande världsmästarna vann med 4-2. Nu hade Sverige ju hamnat i ”dödens grupp” enligt mig med Frankrike, VM-tvåan Kroatien och regerande europamästaren Portugal. Att det gick som det gick för lilla Sverige förvånade mig inte. Tycker dock att laget föll med flaggan i topp.

0-6 - oooops
Jämfört med Tyskland kom Sverige ju riktigt lindrigt undan. Tyskarna som befinner sig i en generationsväxling fick sig en riktig omgång av Spanien – 0-6, största nederlaget på nästan 90(!) år i en landskamp. Å som vanligt i länder som Tyskland och England kräver man tränaren Jogi Löws avgång. Att han har varit en utomordentligt framgångsrik förbundskapten i 14 år har man såklart glömt. Så skönt att bo i Sverige, för här kräver ingen Janne Anderssons avgång efter nederlaget igår och nedflyttningen till B-gruppen nästa år. Bra så!

Ett hett tips för fotbollsälskare
Nu ska ni få läsare som är fotbollsälskare få ett riktigt hett tips av mig. Om ni vill följa landskamper i fotboll men även andra evenemang och mästerskap kolla här. Kostnadsfritt och då kan jag stå ut med kommentarer på alla möjliga språk. Ikväll spelar England mot Island. Island har noll poäng under Erik Hamréns ledning. Inte mig emot alls att se honom få sparken. Han har verkligen lyckats på rekordtid att förstöra allt Lars Lagerbäck lyckats bygga upp med  Islands landslag.

PS. Bilderna är dagsfärska och har ingenting med inlägget att göra. DS.

11 kommentarer:

Ditte sa...

Här har du missat att jag gillar fotboll. Nåja, till viss del och gårdagens match såg både maken och jag. Och visst saknar jag dina analyser. Ja, Sverige var ju inte direkt på topp. Om man säger så. Kanske skulle mer och bättre träning vara ett plus i sammanhanget. Förutsättningarna finns ju. Men på slutet var fanns svenske målvakten. Inte i mål i alla fall.
Ja, Tyskland föll långt. Väldigt långt och djupt.
Vad gäller Island mot England så att Hamrén slutar kan jag förstå.
Vad gäller bilderna så piggar de upp.
Och tack för tipset om var man kan följa evenemang i fotboll- Och kommentarer kan ju vara kul att höra på olika språk. Bara man ser.

Emma, Sol som sol? sa...

Njuter av din vackra novemberkaktus!

Ama de casa sa...

Fotboll är kanske inte mitt största intresse och dom där matchresultaten hade jag nollkoll på. Brukar hänga med lite grann när det är VM/EM...
Novemberkaktusen är fantastiskt fin och kubb är himla kul. I alla fall om man slipper spela i garaget :-)

Gunnel sa...

Vilken tjusig novemberkaktus! Kubb spelar vi alltid under sommaren. Det är kul. Jag är motsatsen till fotbollsfantast. Där går mina och Görans intressen helt isär.

Geddfish ♥ sa...

Vilken underbart grann novoemberkaktus! Wow!
Kubb, jo det har jag spelat några gånger. Men fotboll, nej.
Ha en fin dag!

Anki sa...

Din novemberkaktus är magnifik!

nalta norrland sa...

Pratade om Din novemberkaktus igår med min mor,
hon var så stolt över sin lilla lilla kaktus som nu blommade med ynka fem blommor.
Då sa jag att BP i Täby har en jättestor som blommar massor :D

Annika sa...

Men vilken UNDERBAR novemberkaktus du har! MAFF!!!!
Så fin!!
OCH vad kul att alla är så aktiva med kubb o boule etc i ditt område.
Nä sorry, BP, fotboll är inte min grej.
:-*

Paula Merio sa...

Länken funkade inte, nu när jag gjorde mig till o klickade på den trots mitt urusla intresse för bollsporter...Men ingen skada skedd. Jag har faktiskt skummat igenom finska fotbollsnyheterna på sista tiden, fast om du frågar vet jag inte just vad de spelat om. Igår fick de stryk av Wales så långt jag förstod, gillar finnarnas speldräkter i år! Se där vad jag kan

Klimakteriehäxan sa...

Är djupt avundsjuk på din novemberkaktus, en som verkligen kan sin almanacka. Jag har knopp i en, åtminstone, men mycket mindre.

Susjos sa...

Ja, din novemberkaktus går till historien! Min lilla har inte en knopp!
Maken såg så klart matchen mellan Frankrike -Sverige.
Å inte visste jag att Hamrén förstört det som Lagerbäck byggt upp för Island, trist!