torsdag 19 november 2020

Tråktorsdag

Jamen eller hur;-) Först storm, sedan regn, en utebliven leverans på det, ja då tog mitt tålamod slut. Tog bilen och åkte till Täby Centrum. Kan lugnt säga att alla Täbybor (utom jag då) verkade ha hörsammat regeringens råd att INTE besöka shopping centra. Täby Centrum var dött helt enkelt. Ett mera coronasäkert ställe finns inte att uppbringa enligt mig.

Frisör
Trots att man ska skippa allt som inte har med mat och mediciner att göra chansade jag och kollade hur det såg ut hos min frisör. Där fanns inte en enda kund och min frissa Leo blev mer än glad över att sätta kniven i mitt hår. Innan jag ens fick komma in i salongen fick jag ett febertermometer tryckt i pannan. Det visade 33,3 grader, vilket säger allt om termometerns ”trovärdighet”. Men det är ju tanken som räknas;-) Hundra procent coronasäkert var där också alltså.


Butiksdöd
Kunde konstatera att butiksdöden hade ökat i samma takt som smittspridningen av Covid-19. Så otroligt trist, även om centrumsledningen försöker kamouflera alla tomma lokaler med attraktiva reklamaffischer för olika butiker i centrum.

Samsonite butiken går det inte heller så bra för. Vem köper resväskor om man inte får resa. Där hittade jag inte ens en säljare.

Tur att inte alla tänker som jag
Det är då en himla tur att inte alla tänker som jag gjorde idag, för då vore ju Täby Centrum inte lika coronasäkert längre. Det finns gränser för hur långt jag är beredd att ”gå ned mig”. Jag är försiktig, absolut, men jag vägrar vara rädd. Då blir man psykiskt knäckt. På något konstigt sätt kändes det helt rätt att ha gynnat den lokala kvarterskrogen, frisören och även ICA, där det heller inte fanns så många kunder.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Antalet personer med munskydd i Täby Centrum har ökat rejält jämfört med i våras. Det gäller både besökare och butikspersonal. Även frisören bar munskydd. DS.

12 kommentarer:

Ditte sa...

Lika illa inne i City vad gäller antalet ute på stan. Kändes nästan läskigt - För det är ju inte alls utomhus och med avstånd där smittan är som störst. Nej, rädd är jag inte alls. Känner som du. Finns ingen anledning till det. Var hos frissan förra veckan, Välbehövligt och när man känner sig säker så kan man inte stänga in sig. Jo, man kan. Men jag gör det inte. Är dock noga med avstånd.
Likadant hos oss både hos ICA och på Hemköp och andra butiker är det gott om plats. Och i de små butikerna, som vår fiskbutik, får man ta en nummerlapp och vänta ute. Bara tre i butiken samtidigt.
Jag är mest illa berörd av alla som måste ta allmänna kommunikationsmedel till jobbet där man under rusningstid är packade som sillar. Där är det inga 8 personer som gäller.
Munskydd ser jag inte så mycket här på Söder eller på stan. Kanske lite mer på ICA och på de som väntar på bussen.
Vädermässigt var det en trist torsdag men i övrigt helt ok.
Och visst tycker jag också att ska man nyttja den de lokala krogarna s länge det är gott om plats.

Emma, Sol som sol? sa...

Nej, rädd är det inte bra att gå runt och vara. Däremot bör man kanske tänka efter en extra gång och vara vaksam och hänsynsfull.

Det måste vara riktigt oroligt att vara butiksägare just nu.

KajsaLisa sa...

33,3 grader, herregud du har ju drabbats av hypertermi (frysa ihjäl på svenska). Det var verkligen tomt i Täby Centrum, tråkigt ifall det inte återuppstår efter pandemin, jag vill bo där är lite liv och rörelse. Men kunderna kanske var extra uttråkade idag,vi får hoppas på det. Tackför länken. .

Anki sa...

Någon tråktorsdag blev det väl inte ändå ... du kom ut en stund och du kunde besöka din frisör i alla fall. :)
Verkligen folktomt - och jag vill inte byta med någon butiksägare i dagsläget ... måste vara väldigt oroligt.

Stare Ström sa...

Jag har samma erfarenhet som du. Väldigt coronasäkert, om man väljer tid. Vi måste ju få leva också! Svar: den fina Pusshållplatsen fanns utanför Sofiero!

LillaSyster sa...

Då hade du en trevlig torsdag bortsett från vädret. Det är knappt värt att kalla det för väder. Idag är det betydligt kyligare inte kul det heller och lite frost på gräsmattan ff blåsigt men inte full storm. Idag ska jag gör som du åka in till stan och riva av trollungarnas julklappar, tänker att det är lite folk och en vecka kvar till lön så jag borde vara rätt ensam. Vet vad jag ska ha så det är bara att gå in i butikerna och "hämta". Tre butiker så det bordet vara avklarat på mindre än 30 min från bildörr till bildörren igen. Ha en bra fredag!

Ama de casa sa...

Ja, näringsidkarna har det verkligen inte lätt nu. Jag tyckte du gjorde helt rätt att gynna dom och du kan ju försvara dig med att du dessutom besökte ICA där jag gissar att du inhandlade nödvändig mat :-)
Se där! Då kontrade jag med en ursäkt för dig också för ditt "felaktiga" beteende ;-)

PS: Jag tycker ju att man måste få ha ett liv också och inte bara sitta inne och glo. Om man då även kan gynna affärsmännen (på ett corona-säkert vis) så blir det ju win-win.

Geddfish ♥ sa...

Jag har en liknande termometer hemma och den visade just 35,1. Då ska man lägga till en halv grad och det stämmer, jag är alltid låg i temp och har aldrig feber nästan.

Men där gjorde du väl rätt som förlustade dig lite grand. Jag höll mig till utelivet igår. Träligt att bara sitta hemma ju, det tyar jag inte.
Go fredag!

Hanneles bokparadis sa...

frisör med kniv har jag bara haft en gång, blev snyggt, jag klippte mig för någon månad sedan, toppade håret.

Freedomtravel sa...

Vi har besökt "ditt" centrum två gånger senaste veckan. Tyckte att det var ganska mycket folk då faktiskt, men det kanske har glesat ut? På restaurangen där vi satt var det däremot helt ok! (Men sushin kunde vi inte välja för där var fullt.) Nu blir det kanske mer sällan Täby för vår del för mamma har alltså flyttat till Huddinge.

femfemman sa...

Tror mer på förnuft än på FHM. För där saknas det logik tycker jag, då man både inför restriktioner och sedan undantag som upphäver en del av dem. Lite tuff är bra att vara, men inte dumdristig. Och det var du ju definitivt inte.

Carita Liljendahl sa...

Tack även för dessa bilder - fastän det är oerhört trist med covid-19 och butiksdöd. Det här ser ju nästan ut som mina bilder - hahaa! Inga mänskor.
Fint med mätaren, om den nu sedan var trovärdig eller ej men företaget gör sitt bästa.