tisdag 10 november 2020

Weekly photo challenge: Vecka 46 – ”Volt”

Det första jag tänkte på när jag såg veckans ord var faktiskt Wolt, en utkörningsservice för mat som finns i tolv svenska städer. De levererar maten på femton/tjugo minuter och har dessutom väldigt snygga chaufförer. Synd bara att företaget stavar sitt namn med dubbel-v;-) Åter till enkel-v alltså och mina tolkningar. Enjoy!

Voltaren har nog de flesta använt någon gång, antingen som salva eller i tablettform.

Isbildning beror på att taket inte kan avvattnas på vintern när smältvattnet fryser till is i rännor och rör. Genom att förse stuprör med värmekablar ser man till att smältvattnet kan transporteras bort från taket. Förutom att undvika istappar förhindrar man även att stuprören fryser sönder. Och jag som trodde att volt och vatten var ett stort NO NO;-)

Den här mikrovågsugnen står på favo caféet i Täby Centrum. Ugnens märke är aningen olyckligt kan jag tycka. Hoppas den inte är strömförande;-)

Avslutar med en liten kille som framgångsrikt gör en volt med hjälp av en studsboll.

Flera voltar hittar ni här.

PS. Volt är även en butikskedja för märkeskläder. Finns i Täby Centrum, men jag har konstigt nog aldrig fotat butikens interiör som är faktiskt riktigt cool. DS.

16 kommentarer:

Vilt og vakkert sa...

Heisann, ikke lett å illustrere ukas ord, men det ble jo innlegg fra flere av oss.... vi har nok tenkt i en del like volter ;:OD, men sånn er det jo - felles tankegang. Du har likevel en ny vri med navn. Har faktisk en sånn salve stående på badet også.Heldigvis ikke mye i bruk. Ha en fin kveld ;:OD)

LillaSyster sa...

Det var inget lätt ord att tolka, men du har ju lyckats på bästa sätt med massa varianter. Att kunna göra en volt, var en barndomsdröm, som aldrig infriades. Hjula är det närmsta volt jag kommit och kullerbyttor både på land och i vatten. Ha det gott! (Och woltaren är något jag aktar mig för, det ökar ju blödningsrisken. Kommer någon till mig och säger att de knaprar woltaren eller har smörjt på det, då blir det inte mycket till behandling.)

Carita Liljendahl sa...

Voltaren känner man ju till.
Vet inte om jag hade kommit på den fyndiga kopplingen till VOLT.
Sista bilden är suverän!

Ditte sa...

En riktigt bra tolkning av volt tycker jag. Och voltaren har testats många gånger. Den missade jag. Nåja...
Firman Wolt har jag inte direkt sett inne i stan...Men säkert finns den här också. Skylten med volt i spänning och killen som gör en volt har vi med bpde du och jag. Har i och för sig ingen varning på mina "voltskytltar" men spänning är det ju. På olika sätt.
Micron av märket Volt-age är klockren.
Volt som butikskedja har jag ingen susning om. Men å andra sidan är jag inte så ofta i Täby. Kul att du fick med den också.

femfemman sa...

Och idag lämnade en Wolt-er oss. Känner mig faktiskt lite bedrövad. Han har funnits med så länge och så mycket, en otrolig skådespelare.
Kan Volt-aren lindra hälsporre tro? Här fått hem ett fotpaket idag iaf, med skoinlägg och strumpor som ska lindra. För att vila mig bra, det är inte att tänka på. Behöver ut och göra mina vandringar. Med stavar så jag slipper volt-a.

Geddfish ♥ sa...

Perfekt och smidig tolkning!
Voltaren känner jag till men jag får inte ta den sorten pga att jag bara har en njure. Ipren och diklofenak är absolut no no.
Micron verkade ju farligt volt-ig ;)
Tänkte också på Sven Wollt-er nu nyss, RIP.
Snygg sistabild!

Emma, Sol som sol? sa...

Tänkte på det med el och vatten. När vi lät borra ny vattenbrunn så grävdes det även ned en värmeslinga intill vattenröret just för att det vintertid inte skulle frysa igen och bilda proppar. Det ligger en isolerad kabel intill, avsedd för ändamålet så det funkar nog. Med gamla brunnen fick vi när det var som kallast ha vatten rinnande på nätterna för att det inte skulle frysa fast.

Annika sa...

Voltaren brukar jag använda som liniment ibland. Bra salva.
Kul tolkning.
DET ser ut som in lillkillen som voltar ska landa på huvudet, IIIHHH! Men han klarade det säkert galant :-)

Paula sa...

Mat på femton minuter, Oh my God! Skillnade mellan stad och landsbygd är sannerligen stor...att ta sig från staden och hit tar ju 50 minuter, minst!
Voltaren, ja, jag använde salvan tills jag fick reda på att den förorenar vattnet när ämnet går ur kroppen och man kissar ut det och sen hamnar det i våra sjöar och då dör fisken, så nu har jag slutat med det...dessutom lindrade den inte ett dugg! Jag tycker du har lyckats bra, och stavningen är väl egentligen inte den viktiga, det duger väl med Volt som Wolt! Hade ingen aning om att det var ett klädmärke dessutom!

Susjos sa...

Snyggt jobbat med veckans tema! Voltaren-salvan har jag ju testat, men tycker inte att den hjälper speciellt mycket, tyvärr!
Snygg volt killen gör där i sanden. Har inte beställt mat från Wolt...ännu i alla fall!
Ha det gott!

Anki sa...

Inget lätt ord att tolka med bilder, men det fixade du galant!
Sista bilden med den lille killen som gör en volt är verkligen en riktig kanonbild!

Malena sa...

Dina tolkningar av ord är outstanding. Jag fnissar högt här hemma.
Tack för krya-hälsningarna. Idag skall klara göra covidtest, så om några dagar vet vi. Det är så kul med dina kommentarer, hoppas snart att världen blir som vanligt, då får vi ta och ses på en lunch!

Ama de casa sa...

Snygg tolkning igen! Fast jag tycker nog att Wolt också får vara med, jag är mycket för den fria tolkningsrätten :-)

Guldkryckan sa...

Jodå, Voltaren har man väl tagit någon gång ibland men den där krämen har jag aldrig provat, frugan har dock provat och den är tydligen riktigt bra.
De där "värmegrejerna" verkar ju vara en bra anordning för att motverka olyckor för människorna som passerar nedanför hustaken.


SV: Arbetar ju mest kvinnliga lärare där men även de fåtal männen får väl ta sin beskärda del antar jag.
Fysikläraren där är den bästa läraren jag träffat på i skolvärlden, stolt över att ha honom som kollega.

Ha det bäst Bp.

Violen sa...

Flera fyndiga tolkningar av volt! Klart att Wolt får vara med, är det fri tolkningsrätt så är det fritt fram! Gillar killen som slår en volt, det ser häftigt men farligt ut.

Klimakteriehäxan sa...

Tack och lov har jag sällan eller aldrig behövt Voltaren. Men volter kan jag heller inte göra ...