onsdag 23 december 2020

Onsdagsmix med uppsamlingsheat och svarHur jag ser på digitalt umgänge 2020
Precis som innan tror jag på ”digital socialisering”. Jag menar det är ju precis det vi bloggare hållit på med i många år, långt innan pandemin slog till. I och med Covid-19 har fler företag/universitet/gymnasier gått över till "hemmakontor". De digitala möjligheterna har varit räddningen för många äldre i år. Så jag ser uteslutande positivt på digitalt umgänge.

Trött på julmusik
Är i princip trött på all julmusik, då den har mött mig redan i Täby Centrums parkeringsgarage sedan mitten av november. Tröttast är jag på ”Jingle Bells” och ”Triad - Tänd ett ljus”.

Panik med sista minuten klappar
Nej, panikhandlat har jag faktiskt aldrig gjort. Minns att jag gick till Täby Centrum ifjol för att inhandla en nybakad surdegsbaguette. Centrumet var i princip folktomt vid klockan 13:00. Så jag tror att de flesta inte handlar i sista minuten.

Uppesittarkväll
Har faktiskt aldrig köpt en bingolott och inte heller sett många minuter av Uppesittarkväll. Men just idag undrar jag om Uppesittarkväll kan vara ett alternativ till avsnitt 7 av töntiga ”I vår herres hage” i svt1. Har lidit mig igenom serien bara för att njuta av det underbara landskapet i engelska Yorkshire, där maken är född.

Det är Orsakullan som håller i ”December 31 dagar”.

PS. En riktig julhälsning får ni av mig imorgon här på bloggen. Men då en annorlunda jul kräver annorlunda julhälsningar tjuvstartar jag med bästisen Yvonnes bilder jag fick igår. Hennes sons Liverpool FC fotbollskula och hennes egen Darth Vader :-) Julhälsningen imorgon är minst sagt ovanlig den med, så "stay tuned";-) DS.

13 kommentarer:

Susjos sa...

Fina foton!
Å du, missa inte Karl Bertil Jonssons julafton nu på svt1, från Scalateatern med bl.a Peter Dalle. Såg den då den gick på Scalateatern , och älskade den! Synd att jag måste åka till jobbet nu, men den finns väl på svtplay!
Ha det gott denna kväll!

Ditte sa...

Julkänsla är det absolut i bilderna. och härligt med de lite annorlunda dekorationerna. Barnbarnet Max hade helt klart gillat Darth Vader.
Att man sen är trött på julen, pryttlar och musik, som pågått sedan i slutet av september håller jag helt med om.
Uppesittarkväll? Förstår det inte alls. Visst är jag uppe men inte är jag beroende av ett tv-program med en massa reklam. Näpp!
Finns annat som är roligare än tv.
Ser fram emot julhälsningen i morgon. Klart jag hänger på och med.

Freedomtravel sa...

Digitalt umgänge är bra! Det gäller att vissa inte hamnar utanför. Tyvärr tror jag att det är så. På den positiva sidan kan jag säga att jag intervjuat ett gäng med intellektuell funktionsnedsättning via videomöte i år. Tyvärr tror jag att det var första gången flera av dem använde videomöte. Hoppas att det händer igen!

LillaSyster sa...

Inte lustigt om man hunnit tröttna på julen när den drar igång i november. Här åker nog inne pyntet ner på nyårsdagen. Det som är ute kanske orkar med lite till.
Ha ha angående min säck....nu fick jag nytta av tomkartongerna innan de plattas till inför återvinningen =) God Jul

Emma, Sol som sol? sa...

Bästisens julgranskula skulle gå hem här också!

Julmusik är kul men jag skulle inte vilja jobba i butik så här års.

femfemman sa...

Ja, det var häftiga julkulor. Får kolla om det finns någon Arsenalkula.... borde det finnas eftersom de ju nästan är sina egna reklampelare ... Gunners ...till fotbollstokige maken. Eller en Elfsborgskula...men det tror jag nog inte att Boråsklubben marknadsför...det borde de satsa på...
Kuliga kulor!


Vi har börjat kolla på I vår Herrens hage under senaste veckan. Kollade nog fjärde avsnittet i kväll. På Svtplay. Tycker att det är en gullig serie... feelgood. Och vackra bilder!
Har just nu på Uppesittarkväll. Skulle inte orkat hela kvällen. Kollar FB och förvånar mig över hur många som spelar Bingolotto. Får stänga av hysteri-Tv och få en stunds tystnad innan läggdags. God Jul på dej!

nalta norrland sa...

Tänd ett ljus 🕯 den gillar jag 😊
Julmusik är inte riktigt min melodi 😜
Panikhandla nä inte vanligtvis men framförhållning är samtidigt inte min grej 😌
Nu säger jag go natt å go jul 🎄🎁🎅

Anni sa...

Jag kikar bara in för att önska dig en god jul, återkommer för att läsa mera en annan dag. Gillar Darth Vader-kulan!

Paula sa...

När jag 1986 jobbade på finska Okobanken i Stockholm infördes julmusik i högtalarna till jul, trodde jag skulle spy varenda dag, Musikslingorna satt som gjutet i skallen där de virvlade runt hela dagarna...och kvällarna hemma, och nätterna när man sov. Upplevelsen var vidrig.Darth Wader var riktigt häftig som julgranspynt! Flåt men LFC säger mig ingenting, förmodligen är det ett fotbollslag?
Jag har köpt bingolotter lite nu och då, nu är det dock ett par år sedan sist, kan inte sitta still så länge som tramset pågår, Dottern däremot köpte digitala lotter idag och sen visade det sig att det blev tjall på linjen, hela det digitala systemet med lotter och programmet havererade, det blev förmodligen för stor belastning, ja jag säger då det... Som jag förut skrev så såg jag bara första avsnittet av Uti...blev så jäkla besviken på hur dom hade tramsat bort allt innehåll. Det kan ju vara hur mycket dramatik som helst i en veterinärs vardag, men de valde att fokusera helt fel, enligt mig
Nu är det jul, nu är det jul och klockan är två slagen,,,nattinatti

Anki sa...

God julaftonsmorgon BP!
Häftiga julkulor i den granen!
Jag jobbade flera år i fryslagret hos en restauranggrossist och efter det är jag ingen fan av julen - och julmusiken är uttjatad för länge sen!
Jag gillar "I vår herres hage" ... även om jag tycker den gamla serien var bättre.

Ama de casa sa...

Digitalt umgänge har vi idkat massor av sen vi flyttade från Sverige. Tack för Skype! Fast den har blivit sämre och sämre på senare år, tyvärr. Fast Anders sitter och pratar med en kompis i Sverige via Skype precis just nu, så den funkar fortfarande :-)

Enda gången vi har spelat Bingolotto tillsammans var när Anders hoppades på att vinna en rymdresa. Haha!

Ha nu en riktigt fin julafton!

Barwitzki sa...

Yes ... jeg er nysgjerrig og spennend ;-) for julehilsenen din ...
og sender deg en stor klem.
Merry Chistmas Viola

Guldkryckan sa...

"I vår herres hage" spelas in på vår Tivo här varje vecka, när jag har fått in hela säsongen så kollar jag allt i ett streck, fast är den så kass som du beskriver så går det nog ganska snabbt, "delete" du vet.

Bingolotto ja, nä, orkar inte, vill inte, hujeda mej ;)

Julmusiken har vi väl missat här i år, finns ju bara en cd som vi nyttjar runt jul, en gammal "Absolute" du kanske vet...den har ju allt...tror jag skrivit om den här tidigare.
Men nu tillönskar jag er en fin julafton....god jul på er.