fredag 4 december 2020

Fem en fredag: Vecka 49 – ”Film”Film och musik är mina sämsta ”ämnen”. Så dagens tema är riktigt, riktigt svår för min del. Senast jag var på bio är 13 år sedan (se svaret på första frågan). Är ingen film- och biomänniska alls. Så jag tror inte att ni kommer bli så värst roade av mina svar.

1. Vilken film sätter du på för att bli glad?
The Simpsons från 2007.

2. Vilken film skulle du kunna tänka dig att leva i?
Fimpen. Bo Widerbergs familjefilm om den makalöse sexårige pojken som tas ut till landslaget i fotboll, med Ralf Edström och de andra i landslaget som spelar sig själva. Fast en tjejvariant av Fimpen alltså.

3. Vilken film är minst som ditt liv?
Troligen alla filmer. Men om ”The Handmaid's Tale” hade varit en film så hade jag valt den.

4. Vilken genre stänger du av på en gång?
Science Fiction.

5. Vilken är en populär film du aldrig har sett?
En!? Med tanke på att jag inte har varit på bio sedan 2007, inte har Netflix och/eller HBO heller så skulle jag nog säga att jag missat alla populära filmer.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilden har ingenting med inlägget att göra. Den visar en hemlevererad fredagspizza från ytterligare en ny restaurang i Täby Centrum, Grazie. Pizzan var okej, men när jag väl ätit upp den förstod jag varför jag så sällan äter pizza;-) DS.

22 kommentarer:

Robert W sa...

Jag har inte sett filmen Simpsons, men många TV-avsnitt. Helt underbara!

Susjos sa...

Jag älskar ju film, men ser inte så ofta filmer nuförtiden känns det som?
Simpsons filmen har jag inte sett, knappt nåt TV-avsnitt heller?
Har också missat " The Handmaids Tale", som alla säger är så bra!

Pizzan ser supergod ut, blev du proppmätt?
HA en fortsatt skön fredagkväll!

Klimakteriehäxan sa...

Men HUR är det möjligt att du inte sett en film sen 2007???? Helt ofattbart! Du missar faktiskt en hel del ... både kul och berörande och spännande och rakt av bra!

Barwitzki sa...

Yes, du kan snakke om pizza ... mannen min elsker pizza og jeg spiser den ikke i det hele tatt ...
for det er jeg kakespiseren og kaffe must dertil...
og for første gang lagde jeg den engelske julekaken med mye frukt og
syltet i alkohol ... det er HIMMLISCH :-)) HIMMESLK.
Hilsen du er kreativ, en grunn til at du trenger ikke en film.
Klem

Hanneles bokparadis sa...

sonen introducerade Simsons för mig

Ditte sa...

Bra att kunna ta hem mat, Men pizza kan, milt sagt, växa i magen. Vi äter det sällan men har ett par bra ställen helt nära med riktigt goda pizzor som inte är så feta. Gillas!
Film är inte mins starka sida heller men några favoriter har jag. Humor och då kan jag se Lasse Åbergs Sällskapsresan, Segelsällskapsresan och Sällskapsresan II när de är i Alperna.
En film och bok som fastnat är "Brokback Mountain" och förstås "Forest Gump" . Ja, några till finns. Och film ser jag helst på bio. Vi har ju fina "Victoria" i närheten.

LillaSyster sa...

Oj, hur klarar du dig utan film? Tydligen väldigt bra. Antar att du är uppslukad av böckernas värld istället =) Ha en fin fredag och på pizza blir man proppmätt! Jag äter nästan bara pizza på Gran Canaria hos VIP pizzeria för de badar inte i flott. Trevlig kväll!

Geddfish ♥ sa...

Tack! Jag är ingen hejare på pizza heller, blir alldeles för propp.
Filmer är inte heller min stora grej, det går i vågor så det här var svåra frågor.
Trevlig kväll och hoppas du mår bra trots stor pizza!

nalta norrland sa...

Tråkigt att pizzan inte var så god som Du tänkt Dig 🍕 men ofta tycker jag att viss mat som t ex hamburgare ser goda ut på reklamen men sällan är direkt mer än godkänt. Jag är ju konstig 😜 men jag tycker hemgjord pizza är godare än den från pizzerian.
Film... sist jag var på bio var för ett år sedan, typ juldagen då jag såg Disney filmen Frost 2 med Elin, Jasper och Lovisa 😊
Jag har tänkt se den nya BECK filmen på C More i helgen.
Då jag från oktober 2019 till oktober 2020 gick upp ungefär 20 kilo i samband med jag började med kortisonbehandling så har jag väl tänkt att lyckas gå ner de 20 kg till att börja med, jo yes hälften kvar efter två månader.
Men jag skulle inte bli olycklig om jag gick ner lite till...
De gånger jag jämför mig med andra är då jag går dumma kommentarer (inte i bloggen utan i levande livet) inte ofta jag blir kränkt å tar på offerkofta men ibland så... sedan är det ju detta protokoll jag ska fylla i för läkarens bedömning - men jag vet att jag gör så gott jag kan.
🤗

femfemman sa...

Ser gärna film eller serier....nen glömmer dem snabbt. Och det om en film, det gör jag inte. Sett är sett... Men att se en bra/ok film det är en bra lördagsunderhållning.

Bokdamen sa...

Simpsons har jag bara sett glimtar av, var inget för mig, men ser mycket på tv-serier och film förutom läsning ;) vad synd att pizzan inte var så bra men de brukar vara mastiga, jag gör själv ibland, blir bättre och godare, är inte så förtjust i all ost som finns på de en köper även om jag är ostoman;)

Annika sa...

WOOOW! Nej, haha, du bryr dig verkligen noll om film. OCH tjaa .. alla kan ju inte gilla film och TV. Så är det ju :-) Antar att du läser mkt istället.
Själv är jag ju ganska galen i både film och TV.
A Handmaid's Tale ja ... Måtte det aldrig bli så i vårt samhälle ... Även om starka krafter nog skulle vilja ingjuta en del av det .... I'll keep quiet ... Hur som, jag orkade bara se säsong ett, det var för dystopiskt för mig.
Science Fiction håller jag med om ... Peter är galen i det, men jag SNAAAARK ...

Emma, Sol som sol? sa...

Älskar att se på film och teve. Gärna med en hemlevererad pizza till det och ett glas vin!

Paula sa...

Och vi kan ta varann i handen vad gäller filmtittande!Men jag funderade några timmar och värkte ur mig några svar i alla fall. Jag har läst Handmaids Tale och sett första säsongen av serien. Gillar också science fiction, Stjärnornas krig tyckte jag om, men nu var det länge sen. Och jag tycker det är drygt att sitta still och koncentrera sig i över två timmar, möjligen om jag ligger sjuk och inte orkar göra något annat.
Håller med dig om pizza. Proppmätt, uppblåst och sedan hungrig igen efter två timmar...

Mrs Calloway sa...

jag är väldigt tacksam att jag inte lever i The Handmaid´s tale. ser hellre SF än skräck och zombies. blir ibland vansinnigt sugen på en riktig pizza napoletana, men lyckligtvis är det inte så många pizzerior som har den i sitt sortiment så det blir väl en vart femte år eller så

Anki sa...

Jag har sett en och annan film på tv, men det hör inte till vanligheterna ... biobesök har det inte blivit sen sönerna var barn och den yngste har fyllt 42!

Ama de casa sa...

Jag älskar också Simpsons, både filmen och avsnitten på TV :-)

I övrigt tittar jag gärna på film, fast år och dar sen jag var på bio, kollar på TV. Väldigt ofta missar jag dock slutet, soffan är skön... ;-)

Jag har inte sett Sagan om ringen eller Star Wars. Vill att det ska vara någorlunda verklighetstroget. Som Pretty Woman. HAHA!

Carita Liljendahl sa...

Det var ju mycket underhållande svar just för att de var lite annorlunda.
Det är ju helt fine att man inte har sett filmer, det finns folk som inte läser böcker, mänskor som inte bryr sig om sport osv.
Hurraaa för att vi är olika!
Kramar!

Gunnel sa...

Jag gillar att titta på film, men det är otroligt många år sedan jag var på en biograf. Filmen måste vara väldigt bra om jag ska ha tålamod att se den färdigt, och det blir tyvärr inte så ofta. Trevlig helg.

Kina sa...

Pizza kan vara gott ibland, men dom är ofantligt stora! The Handmade´s Tail var bra men otäck tycker jag.Jag fick en känsla av vanmakt! Ha de bra!

Guldkryckan sa...

Science Fiction går alltid hem här men man kan ju inte gilla allt förstås, vissa är ju bara så tråkiga och förutsägbara.
Pizza funkar för mig men det blir alltmer sällan numera, tacka vet jag husmanskost ;)

Bio?
Oj, undrar om inte det var på 90-talet sist?
Minns banne mig inte, får kolla med frugan.


SV: Portionssnus fanns det en sort vad jag minns 84-85 när jag gick på högstadiet, såg det i min snusbok också.."tre ankare" hette/heter den....den var inge vidare då men de har nog tagit fram andra varianter sen dess.

Ha det bäst Bp.

Karoleen sa...

Den där pizzan ser VÄLDIGT god ut, men det är ju så trist när demontera är lika goda som de ser ut! Fimpen har jag aldrig sett, måste ha missat den 😂 Låter iofs som en film jag skulle gilla!