fredag 11 december 2020

Fem en fredag: Vecka 50 – ”Karaktär”

 

 

1. När skulle man hitta dig med handen i kakburken?
Aldrig. Är ingen sötis och har inte ens en kakburk.

 2. Vad har du försökt dig på men aldrig avslutat?
När jag pensionerades hade jag för avsikt att göra en fackbok om cirkulationsplatser i stor-Stockholm. Kan väl säga att jag inte ens påbörjade projektet, då jag snabbt insåg hur mycket research och faktainsamling det skulle krävas hos kommuner och olika myndigheter.

3. Vad kompromissar du oftast med?
Har alltid hävdat att hela livet är en kompromiss...

4. Vad låter du ingen ta ifrån dig?
Maken och min självkänsla, inte nödvändigtvis i den ordningen;-)

5. Vilken kraft skulle du ha som superhjälte?
Jag skulle gärna vilja ha en trollstav à la Harry Potter. Den skulle jag använda för att trolla bort allt som jag anser är totalt onödigt, exempelvis politik, religion, krig, sjukdomar, diskriminering, våld, med mera.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilderna jag lägger upp har absolut ingenting med inlägget att göra. De är dagsfärska och visar... ja, det undrar jag också. Ragn Sells tömmer några containrar vid återvinningsstationen i bostadsområdet. Den blåa lastbilen såg väldigt högteknologisk ut måste jag säga. Älskar sånt:-) Hade gärna frågat killen i "smittsäker" gul skyddsmundering och hörselskydd vad han höll på med, men hur högt jag än skrek så hörde han mig inte. DS.

17 kommentarer:

LillaSyster sa...

Det var ingen dålig ambition att tänka sig skriva en bok. Men som sagt ibland får man tänka om....
Jag önskar att du får fatt i en sådan där trollstav, tänk vad mycket bättre världen skulle bli =) Ha en bra fredagskväll.

Hanneles bokparadis sa...

oj, så har jag inte tänkt på livet... det är alltid mycket research, vilken bok man än skriver, jag få kolla fakta även med mina små blogginlägg.

Gunnel sa...

Fråga 3 och 4 hade jag nog också svarat likadant på. Mig hittar man allt som oftast med handen i kakburken. Jag kämpar hårt för att bli av med mitt sötsug. Ha en fin fredagkväll.

Ditte sa...

Kul med bilderna och visst hade de också karaktär. Absolut!
Jättekul att läsa dina svar.
Och att livet är en kompromiss instämmer jag helt i. Min självkänsla behåller jag också, liksom min envishet och maken också.
Denna trollstav à la H.P. Skulle jag också gärna ha. Ska fråga om jag kan få låna den som barnbarnet Max har. Hoppas också. den har kraft kvar.

PS Mejlade juidikfirman idag. Stort tack för tipset.

femfemman sa...

Gillar bilder dom bara är. Men vilken tråkig värld vi skulle ha om du var Harry P! Fast krig och stora plågor skulle jag förstås vilja ta bort.
Kakburk...tja, en kaka till kaffet smakar bra. Värre är att hålla handen borta från påsen med tomteskum.Köper ingen låda detta år... där blir händer till nävar.
Självkänsla... har jag det..? Bättre att jag behåller min " gå min egen väg" envishet. Även om det betyder att jag biter mig i svansen ibland.

Mrs Calloway sa...

jättefina bilder! det hade blivit en fin bok om alla rondellerna. visst är livet en kompromiss

Geddfish ♥ sa...

Från igår äger jag en pepparkaksburk, annars är det tomt här.
Jamen, hela livet är ju en kompromiss, helt rätt! Aftonbladet eller Expressen.
Ja, vi är kanske lite lika och jag gillade dina bilder, har ofta tagit kort på sopbilar, traktorer med släp mm ;)

nalta norrland sa...

Tomma kakburkar räknas det? Vi har faktiskt en burk kakor i kylen men de kakorna är Elins som min mor/mormor bakade efter Elins önskemål, för övrigt så har jag ”hundgodis” i en gammal plåt pepparkaksburk 😊
Vet inte när jag åt en kaka sist...typ i somras.
Lastbilar 🚛 är nått speciellt 😍

Bokdamen sa...

Javisst är livet en kompromiss, jag var sämre på det i ungdomen och privat slipper jag det ganska mycket men det finns j7 ändå där. Kex äter jag ofta men inte kakor så mycket.Fina bilder, spännande med boken.

Susjos sa...

Wow att du tänkt skriva en bok, min hemliga dröm också en gång i tiden. Nu får jag kompromissa med bloggen!
Kul att läsa din svar på fem en fredag, en trollstav skulle jag också vilja ha!

Ama de casa sa...

Intressant ämne du hade valt för din fackbok. Här i Spanien skulle du kunna göra en bilderbok om dom istället för det finns så himla många fina och roliga rondeller i det här landet :-)

Ha en fortsatt fin helg!

Guldkryckan sa...

"Politik, religion, krig, sjukdomar, diskriminering, våld".....jo...ge mig en trollstav också så hjälps vi åt.
Vet inte om vårat "krigsskåp" räknas som kakburk men frugan har en hög med kakor längst ner i en låda, kommer ryssen marscherande runt hörnet så kan vi åtminstone ta en kaka till kaffet ;)

SV: Tanken på framtida ekonomisk frihet i form av lottovinst/Pension är nog det enda som får mig att stå ut med kneget ibland.
Jag och Lennart i ett nötskal tror jag, hoppas han har det bra.

Ha det fint Bp.

Åke sa...

Jag ställer mig i ledet och påstår helt klart att livet är en kompromiss. Rent utav en stor också!

Herr Nilssons Fru sa...

Kakburk har inte jag heller någon men en kaka kan jag bli sugen på fast jag inte får äta dem, kanske därför de blir extra goda. Oj vilket projekt du tänkt dig när du slutade jobba. Lät lite jobbigt :)
Är de så livet - en kompromiss...ja kanske de är så.
Säg till när du fått din superkraft - den ser jag fram mot.
Vilken underbar värld vi skulle få.

Kramiz

Klimakteriehäxan sa...

Tänk att du inte ens har en kakburk, inte ens en tom ... Du vet väl att jag är "burkslav"? Om det funnes kakor i dem alla skulle jag ligga riktigt illa till.
Undrade för ett ögonblick om nån försökt sno åt sig din karl ... :-D

Karoleen sa...

Inte ens en liten kakburk? Det skulle aldrig funka hemma hos oss, några kakor behöver man alltid speciellt om man råkar få oväntat besök.

Paula sa...

Visst är livet en kompromiss, hur skulle det annars se ut? Jag blir alldeles rörd när jag läser att ingen får sno din man, äkta kärlek!
En trollstav vore inte så tokigt..