lördag 9 februari 2019

Det där med bokmärken


Klimakteriehäxan har ett lördagstema där hon visar upp olika bokmärken, och då menar jag riktiga sådana som man lägger i pappersböcker. Har hittills inte bidragit med egna märken av den enkla anledningen att jag inte hade något att komma med. Men plötsligt så händer det – att jag städade alltså. Ja, och då dök de här två bokmärken upp.


Katten Gustaf bokmärket måste ha minst 30 år på nacken.


Pocketshop i Täby Centrum stängde 2016, vilket jag tyckte var himla synd. Där fick man nämligen alltid ett bokmärke för varje bok man köpte. Så även det här roliga märket har legat i hyllan i några år. Vill dock påpeka att bokmärket inte har gulnat, även om det ser ut så på bilden. Den gula tonen är skapat av mediokra ljusförhållanden;-)


Tror att Klimakteriehäxan skulle bli glad om fler visade upp sina bokmärken. Å ni, hundöron räknas inte som bokmärken;-)

16 kommentarer:

Ditte sa...

Kul med gamla bokmärken. Och kul att du hittade dina. Har också några gamla från "Pocketshopen" som faktiskt är i användning. Jodå, jag har några till. Hade ett tag, en kort period, dille på att köpa bokmärken som souvenirer från olika platser.

nalta norrland sa...

Kul att Du fann Dina bortg(l)ända bokmärken 👌
Har inte bokmärken... eller jo jag har nått Elin gjort för typ hundra år sedan 😜
Jag har nog aldrig gjort hundöron i en enda bok... i alla fall inte vad jag vet 🤔
Mello avslutat och jag fick tre rätt fast lite fel 😏 Andreas gick till Andra Chansen och icke till final
Men gott nog att Jan Malmsjö åkte ut 👏👌

Hanneles bokparadis sa...

lite kul bokmärken, hundöron är förbjudet.

Paula sa...

Hej! Jag gillar den engelska krimserien på lördagar mycket, så mycket känslor, inget pangpang, relationer, emotioner, osv. Och så gillar jag henne som spelar huvudrollen, har sett henne i otaliga serier. En klar favorit.
Bokmärken, ja, jag har några. Men inget jag visat upp. Men eftersom jag oftast läser minst tre böcker samtidigt så måste jag ha många bokmärken. Och noteringspapper i. För ska man kunna recensera en bok måste man skriva upp på vilka sidor man hittat något extra ordinärt. Kattrumpan du visar, Gustafs antar jag, den påminner starkt om min Torsten.

Klimakteriehäxan sa...

Men så trevligt att du också hittat lite bokmärken! De är faktiskt bra att ha!

Anki sa...

Bokmärken är ett måste ... hundöron är ett ofog! Ja, om du frågar mig alltså :)
Har inga bokmärken som är värda att visa upp, men om jag hittar några så ska jag kanske vara med nästa lördag :)

Ama de casa sa...

Hundöron gills inte? Tja, då har jag inte några bokmärken jag heller... ;-)
Jag gör hundöron i mina egna pocketböcker och i böcker jag har lånat där jag ser att den jag lånat av redan har hundörat boken. Annars tar jag nåt visitkort eller så och använder det. En gång använde jag tidkortet för nästa tandläkarbesök, men det blev för obehagligt så då bytte jag :-D

Guldkryckan sa...

Bokmärken brukar våra svenskalärare dela ut till barnen på skolan i mellanstadiet, en och annan på högstadiet också.
Allt för att få barnen att läsa pappersböcker, går väl lite si och så med det målet i dessa tider då alla ungar är uppkopplade på nätet 24/7 på sociala medier istället.

Hur som helst...inte ofta jag läser pappersböcker själv...e-böcker eller talböcker är grejen för mig.

Ha det fint nu Bp.

Svar: Jodå...salt sill är det allt :)

nalta norrland sa...

svar Jag skrev: *Har inte bokmärken... eller jo jag har nått Elin gjort för typ hundra år sedan 😜Jag har nog aldrig gjort hundöron i en enda bok... i alla fall inte vad jag vet 🤔*

Du frågade hur jag då gjorde för att veta vilken sida jag var på i boken, och svaret är att jag tar en pappersbit, ett kvitto eller vad jag nu har till hands, inget som jag direkt kallar "bokmärke" och inget jag sparar på, när boken är utläst hamnar oftast pappersbiten i soporna.

Maria sa...

Hhmmm…. Nu kom jag på att jag har minst två-tre ovanliga bokmärken någonstans i mina gömmor. Frågan är bara var de gömmorna är? Jag har inte lärt mig var jag har mina gömmor i min lägenhet....
Jag gillade dina bokmärken och så fort jag hittar mina ska jag visa dem!
PS Tack för att du inte ger upp hoppet om mig och min blogg. Jag har (såklart) skyltat idag men hade tyckt det varit roligt att få till det någon annan dag i veckan också.....

Åke sa...

Jag läser knappt böcker... därav inga bokmärken heller ;)

byblixtra sa...

Åh, Pocketshop...en livsfarlig butik att gå in i!! Man kommer alltid ut med ett gäng pocketböcker. ;-)

Husbilen-Ellen sa...

Vi har mycket i våra gömmor. På GC har jag inga bokmärken, men väl hemma i Sverige.

Eva Trillian sa...

VA? Räknas inte hundöron? ;)
Jag har mängder med bokmärken ... men gör ändå hundöron ibland ;) men bara i värdelösa pocketböcker. Lovar!

Anni sa...

Jag funderar ofta över varför jag har bokmärken liggande men ändå använder gamla kvitton i böckerna ...
Pocketshop finns i stan, både under spottkoppen på Centralen och i nya Citybanans station, så du får ta dig en utflykt. Passa på att se Salvador Dalí-statyerna, de står kvar i stan till på söndag!

Emma, Sol som sol? sa...

Jag har cirka femton inlägg med dessa bokmärken liggandes i utkast. Gjorde dem och sedan så såg jag att jaha, lördagar? Då servera jag ju godis ... Vad gör jag nu då?

Sedan kom livet och det efter drämmandes i huvudet och det kändes inte så viktigt. De får ligga kvar i utkast tills jag känner att jag har lust.