söndag 17 februari 2019

Skyltsöndag #197

Idag kan jag faktiskt presentera en röd skylttråd för er. Tråden hade varit knallröd om jag hållit mig till skyltar från Lidl, dit vi åkte i veckan för att fylla på förrådet med hushålls- och toapapper. Men sedan såg jag en aning annorlunda "skyltning" hos den lokala ICA igår. Kunde såklart inte motstå där. Så tråden är bara röd;-)


Lidl och olidlig-skyltningen har blivit en klassiker vid det här laget.


Den här skylten är osynlig i vanliga fall, då inköpskorgarna står staplade framför den. Men nu var den full synlig och tre ansikten prydda med mustasch respektive skägg tittade på mig. Ett gott skratt redan vid entrén alltså.


30 procent billigare semlor låter ju bra. Men ärligt talat hade jag inte velat ha dom om de varit gratis. Det konstiga var dock att de gick åt som smör i solsken. Äter man inte med ögonen längre?!


Veckans (negativa) höjdare: Som ni vet brukar jag lovorda min lokala ICA, men här skyltar dom med frysta räkrester som framkallar kräkreflexer hos mig. Egentligen förstår jag inte varför man vill köpa frysta räkor, när det finns färska i fiskdisken, men de kunde ju åtminstone ha slängt skräpet. Här var jag faktiskt för en gångs skull glad och tacksam att jag är allergisk mot räkor.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

20 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

De där räkorna såg inte roliga ut! Annars är ofta de lösa, styckfrysta räkorna jättebra. Och när de färska kostar 40-50 kronor hektot är det inte så svårt att ta klivet över till frysdisken ... åt djupfrysta i går, väldigt goda.

Åke sa...

Men räkor är gott :) Jag tror du varit i boten och skrapat ;) Semlor är ju toppen... men dom där såg ju sargad ut... Den första förstod jag inte.

Åke sa...

Det var korgarna jag hade synpunkter på.

Johanna sa...

Haha härliga skyltar du hittat! :) Mitt bidrag kommer upp senare ikväll :) Typ efter skidskyttet! :)

Och nej de semlorna hade jag inte heller köpt, såg inte så trevligt ut och inte räkorna heller....

Ama de casa sa...

Semlorna såg gräsliga ut och räkorna ännu värre. Jag kan verkligen sakna dom färska räkorna från Sverige! Här är det bästa vi kan få tag i dom djupfrysta grönlandsräkorna. Dom spanska är faktiskt inte alls lika goda, även om dom slinker ned dom med :-D

Ha en härlig söndagskväll!

nalta norrland sa...

OMG De där semlorna eller vad det nu ska föreställa måste ju nån satt sig på... å räkorna never in my life.

Lidl har jag fortfarande aldrig handlat hos.

Jag dubbelskyltar idag ;-)

Både här https://naltanorrland.blogspot.com och där https://naltax2.blogspot.com

Susjos sa...

Lidl texten var ju fiffig!
Semlorna såg inte goda ut, men min man hade lätt köpt dem, han älskar ju semlor!
Räkskrapet såg inte kul ut, räkor är gott, och tyvärr är de frysta så mycket billigare, fast de färska är säkert mycket godare. Hm, länge sedan man åt räkor, tack för tipset och finfina skyltar som vanligt!

"LillaSyster" sa...

Hade bageribilen varit i diket innan han lämnade av semlorna??? 30% billigare räcker inte, eller jo tydligen men jag skulle inte heller ha köpt någon. Har inte ätit någon semla än i år, men jag är bra sugen på en från bästa semelbageriet i stan. Ha en bra kväll!

KajsaLisa sa...

Dålig ordvits . Första gången jag sett att man krocktestar semlor :)
Länkar upp nu.

Geddfish ♥ sa...

Den där olidliga tog jag kort på i helgen också, fast då i Karlstad. Jag köpte bara två buketter tulpaner till Sarah.
Jorå, korgarna fattade jag. Och semlorna hade jag lämnat kvar. Även räkorna. Billig handling.
Tack för finurlig skyltning!

Mias Mix sa...

Nä varken räkorna eller semlorna ser goda ut... Men första skylten är ju väldigt välkomnande och skylten för varukorgarna var kul :)

Paula sa...

Kul med de skäggiga gubbarna, aldrig sett liknande. Semlor intas aldrig varken kladdiga eller okladdiga. På vårt tvätteri skriver man på säfska. Då låter det mycket bättre o all personal förstår. Lika svårt ibland som älvdalska om du hört talas om det? Anledningen till att de ordnade öppet-hus var att det var 10-årsjubileum. Ja du har rätt att tvätten och Säfsen Resort är de största arbetsgivarna i bygden. Header-fotot är absolut inte taget av mig, men varför skulle jag bara visa egna foton när det finns så många som kan fota mycket bättre och som är helt lagliga att använda?
Räkor förresten, det såg förfärligt ut där i bottenskrapet. Kan meddela att jag inte ens vet hur långt jag måste åka för att hitta färska räkor, men vi pratar flerahundra kilometer! Västerås? Eller så blir det Stockholm, så tänk gärna på oss lantisar när du hugger in i färska-räkor-högen! Avis är bara förnamnet

Paula sa...

Haha, nu först ser jag att du skrivit att du är allergisk mot räkor, då ska du förstås låta bli dem. Synd när du nu har färska att tillgå...är det lika illa med alla skaldjur?

Johanna sa...

Jag somna från skyltsöndag *snyft* men nästa söndag, nästa söndag! :)

Ja, vi får se vad det blir av Hugo, han är duktig på förhandla med, så kanske något med det med :)

Christian sa...

Håller med vad gäller räkorna...äckligt värre! Beträffande semlan så verkar den inte bara "gått åt som smör i solsken" utan även "gått åt i solskenet".... :)

Carita Liljendahl sa...

Den första skylten får mig att tänka på våren :-D

(fortfarande jätteproblem att kunna kommentera här) *buhuu*

Anki sa...

Försökte kommentera här igår på morgonen, men det var totalt omöjligt! Så fort jag klickade på Publicera så försvann kommentaren ut i rymden någonstans ... men idag verkar det funka - i alla fall när jag kommenterade gårdagens inlägg. Jag är ju nästan alltid lite efter med kommentarerna ... :)
Den första skylten var bra ... här känner man sig välkommen!
Räkorna såg inte roliga ut - och inte semlorna heller!

FREEDOMtravel sa...

Lidl-reklamen var ju superbra! Jag har faktiskt inte sett den förut ... är kanske bra på att sålla bort en del information, eller så är jag bara disträ ;) Räkorna (eller resterna av) var enormt sorgliga ...

Emma, Sol som sol? sa...

Är priset bra hade den som velat göra en bra räksoppa bara kunnat gräva runt i röran och kokat av det med lite grönsaker och en skvätt grädde. Det gäller att presentera på rätt sätt, det misslyckade de ju tyvärr med. Men bara för att det ser trist ut innebär det ju inte att det inte har ett värde på något annat sätt. Heder åt butiken för att de inte slängde det! Tycker din butik levererade bra igen även om de hade kunnat presentera det på ett bättre sätt.

Semlorna, inte kul att se men smakar nog lika gott och den som har en begränsad kassa tackar nog för möjligheten.

Du ser, Lidl! De är allt bra de! :D Det där är en sådan där reklam som är så himla bra på svenska.En annan som är oslagbar är Canons gamla slogan: Kan nån kan Canon.

Anni sa...

Ledsna semlor och räkor, så otroligt trist! Dessutom kostar de prisnedsatta semlorna som våra icke-mosade på vår Ica här!