måndag 9 november 2020

Glad måndag

"Red sky at night, shepherd's delight."


Visst sägs det att november är den gråaste och blötaste månaden av alla de tolv månaderna vi har att välja på. Vet inte om jag håller med just i år. Det har nämligen varit förvånansvärt soligt och varmt så här långt. Nästan som om vädret vill kompensera oss för de återigen stigande COVID-19 fallen. Inte mig emot alls. Måste medge att jag inte har det minsta emot "global warming", även om jag vet att inte alla delar min åsikt.

Vinterjacka och snö
Med detta sagt kan jag svara nej på Orsakullans fråga om vinterjackan redan har kommit fram. Höstjackan (se nedan) är i bruk sedan två veckor tillbaka. Och snö – tack och lov lyser den också med sin frånvaro. Annat var det den 9 november för exakt fyra år sedan. Kolla här.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Det är Orsakullan som håller i ”November 30 dagar”.

11 kommentarer:

Susanne sa...

Hahaha va skoj, jag har oxå bloggat om snöovädret för 4 år sedan

LillaSyster sa...

Någon vinterjacka behövs inte än. Idag har jag inte sett solen....Men imorgon kommer nya chanser =)

Ditte sa...

Visst har vi haft fina dagar både nu i november och hela hösten. Härlig första bild. Bara att njuta av detta. Har inte alls behövt någon vinterjacka ännu utan har kvar och på min superlätta dunjacka.Men jag tittade in hos dig och mindes den 9/11 för fyra år sedan. Oftast är vi ju inte hemma i oktober -november utan har då varit i Spanien. Men så inte i år och det av olika skäl. Så att hösten här hemma har varit särdeles vänligt sinnad är bara trevligt.
Din höstjacka är jättesnygg och den kommer du att kunna ha ett bra tag. Perfekt med alla fickor.

Ama de casa sa...

Sen 14 år tillbaks har jag inte haft nåt att klaga på när det gäller november :-)

Idag tog vi dock koftorna med när vi gick ut på en långpromenad.

Geddfish ♥ sa...

Vacker första bild.
Kollade in på snöhelvetet du visade för fyra år sedan. Nej, vi är förskonade. Hela hösten och ännu ett milt väder. Här har det varit grått hela dagen och förblir nog så några dagar till men jag klagar inte.
Supersnygg jacka, helt i min smak! Jag har en del kläder i det mönstret.
Glad måndagskväll!

Äventyret framtiden sa...

Uppriktigt sagt så tycker jag att det är en överdrift det vi gnölar om november. Den månaden bjuder på mycket skönhet och också ljus, fastän bara korta snuttar. Men kanske att november tillsvidare har bjudit på mera ljus och solsken än vad t.ex oktober gjorde. Vädret är som vädret är :)
Vinterjackan får vänta ännu och enligt väderleken så blir det varmt ett bra tag framöver ännu.

Emma, Sol som sol? sa...

Hade inte ens jacka med mig i dag, var lite svalt när jag åkte hem vid 21...

Susjos sa...

Visst har november i år visat mer blå himmel än vanligt! Förra året var hela november mörkt, å vi var glada för de två ljusa veckorna på Gran Canaria!
Är också glad att snön lyser med sin frånvaro!
HA det gott!

Paula sa...

Så bra att du har kamouflagemönstrad jacka så ingen känner igen dig, "ler". Ingen vinterjacka framtagen här heller, men jag varierar mellan ett par tre jackor beroende på om jag vill ha huva eller ej, om det regnar eller ej osv. Det blir lätt så när man måste ut oavsett väder! Jag fattar inte hur ni kan ha en sån fin höst även nu i november medan vi har skitväder var och varannan dag! 3 plus idag, inga problem, men dimman! Värre än en ärtsoppa att försöka ta sig fram i.Global warming - nej tack! Tänk på isbjörnarna!

Gunnel sa...

Vi har haft några regniga dagar, men mestadels sol och ganska så varmt. November tycker jag är en ganska ok månad. Man tar det lite lugnt för det är inget som är så akut som måste göras....i varje fall inte här hos mig.

Carita Liljendahl sa...

Personligen har jag inte heller något emot global warming, då jag bara tänker på mig själv. Men tänker jag på alla olika katastrofer från skyfall till bränder, torka, hunger, erosion osv. (orkar ju inte räkna upp allt elände), så blir jag nog betänksam.

Blev lite allvarligt det här - men tack för att du är med i Glad måndag! :-D