onsdag 1 juli 2020

Onsdagsskratt och fyra svar


Social distansering - nej inte riktigt... Tjejerna hade dock väldigt förutseende regnjackor på sig. Sedan var det frågan om de skulle hinna "förflytta sig" innan boulegänget kom klockan 13.


Visst hann tjejerna gå iväg innan killarna anlände och ställde i ordning allt inför boulespelet. Killen till höger krattade banan. Det gör han alltid. Gubben till vänster la upp klot och andra attiraljer som jag inte vet vad de är med millimeterprecision. Det gör han alltid.


Uppställning, som påminde mig om en militärövning av den mera lediga sorten.


Bonusbild. När jag såg flugan på balkongräcket bestämde jag mig för att testa makron på min nya Sonny III. Resultatet lämnade ingenting att önska. Å flugan poserade så fint så:-)

Medger gärna att Ditte som bor vid Hammarbykanalen bjuder på betydligt mera underhållning än jag som ”bara” har en innergård att roa mig med. Och det är troligen bara jag som skrattar åt bilderna jag lägger upp. Men vem vet, ni kanske också fnissar en aning. Fotona är dagsfärska och har med lite fantasi även nåt med inlägget att göra;-)

Nu till Orsakullans frågor:

Drömmar
En dröm som jag haft länge är en långsemester i Japan.

Ändring
Jag skulle gärna vilja ändra på den nonchalanta attityden som såväl gamla som unga har just nu vad gäller social distansering.

Temperaturen 30 juni
Igår hade sommaren nog tagit en timeout. 17,8 grader som mest och regnskurar. Japp, jag satte på mig hela munderingen – strumpor, jeans och jacka. Ändå frös jag.

1 juli och högsommar
Ja, högsommaren har kommit av sig en aning, närmare bestämt cirka 10 grader. 20 grader idag men åtminstone strålande sol mellan klockan 13 till 16.

Det är Orsakullan som håller i ”Juli 31 dagar”.

16 kommentarer:

Ditte sa...

Jag skrattar gott åt dina bilder och ser mycket humor i dem. Så även idag. Funderade på vad som hänt om tjejerna suttit kvar när boulegänget anlände. Boulegängets uppställning har också mycket humor i sig. Distans har de ju också. Lite i alla fall.
Perfekt bild av flugan med ditt macro. Bra jobbat- Vilka detaljer du fick med. Imponerad av de håriga och stickiga benen.
Tack, BP! Du piggar upp. Behövs extra idag. Är lite illa åtgången efter operationen. Den blev "mer" än vad både doktorn och jag trodde. Sydd 13 stygn och x antal under huden. Antar jag får sitta och sova i natt. (Såret är på axeln, strax under halsen, till vänster)
Stort tack för länken.
Tycker vi kompletterar varandra vad gäller bilder.

tanthuset.blogg.se sa...

Jag gillar dina innegårdsbilder :) och kameran kan man verkligen inte klaga på!!! Vilka håriga ben flugan har :D
I morse hade vi 10 plusgrader! Det du!
Ha det gott BP!! Kram....

Ama de casa sa...

WOW!!! Sonny tres visar verkligen framfötterna! På Flugan, alltså :-) Läcker bild!

Här i Spanien har folk fortfarande en bra respekt för vad som gäller. Avstånden hålls och ansiktsmasker har alla med sig. Om det hjälper? Vete tusan. Det vet nog ingen. Men här gör dom i alla fall så gott som dom kan.

Geddfish ♥ sa...

Ja, jag gillar dina gårdsbilder och ler för mig själv, det är action i dem. Önskar ibland att jag kunde sitta så, men jag har inte det utbudet, en helt annan gårdstyp här. Verkar som de kommer sams hos er.
Din fluga beundrar jag. Tänkte just på de håriga sticksiga benen, inte konstigt att en fluga kittlar en, där man ligger och ska försöka sova.
Jag som du, är lite hängande läpp över den sommar som lite försvann. Vi får försöka fånga den igen!

LillaSyster sa...

Mmmm vi bör inte slappna av, covid 19 är inte över. Jag väljer noga mina tidpunkter för handling och annat. Många som spelar boule =) Själv har jag påbörjat ett nytt projekt i trädgården- oväntat va? Lite regn har vi fått men det är gg så torrt om man sätter spaden i jorden. Vill också ha tillbaka värmen, men långbyxor, nä det har jag inte tagit fram. Ha en bra torsdag, snart är den här.

LillaSyster sa...

Mmmm vi bör inte slappna av, covid 19 är inte över. Jag väljer noga mina tidpunkter för handling och annat. Många som spelar boule =) Själv har jag påbörjat ett nytt projekt i trädgården- oväntat va? Lite regn har vi fått men det är ff så torrt om man sätter spaden i jorden. Vill också ha tillbaka värmen, men långbyxor, nä det har jag inte tagit fram. Ha en bra torsdag, snart är den här.

Susjos sa...

Gillar också dina bilder från gården! Mycket som händer där! Flugan du fotade, wow, snacka om närbild!
Så hoppas vi att sommarens värme kommer tillbaka!
Kram!

Emma, Sol som sol? sa...

Precis som Ditte funderade jag på vad som hänt om tjejerna varit kvar vid bordet. Hade varit intressant.

Makrofunktionen får verkligen godkänt, riktigt bra foto på en äcklig fluga. Gillar INTE flugor.

Tycker det är intressant att se vad du hittar i din vardag!

(35 grader hos oss i dag.)

Klimakteriehäxan sa...

Fin bild på tjejerna och flugan. Helt sant den bilden lämnar inget i örigt att önska!

KajsaLisa sa...

Du får säga åt tjejerna att sitta kvar sen kanske du kan fånga en spännande social spänning i bilden när boulegänget dyker upp. Just den där sociala distanseringen är rätt intressant. Om man tittar på boulgänget så stämmer det med krogarna. Sitter man mitt emot varandra vid ett bord så smittar inte Coronan över bordet, men den är lömsk och smittar från sidan så varannan stol är avspärrad :)

LillaSyster sa...

Förlåt det var inte meningen att skrämma bort dig med en liten snigel. Idag kör jag på blommor igen. Välkommen att titta in.

Anita Malta sa...

Tycker du fick en toppenbild på flugan, den skulle jag själv vara väldigt nöjd med och att du dessutom använt en pocketkamera är ju helt otroligt. Superfin skärpa och fina detaljer.

Grattis till en bra och behändig kamera vilket påminner mig om att jag måste lämna in min lilla Panasonic för lagning. Med den kan man få riktigt bra bilder och är betydligt lättare att bära med sig än min 1,5 kg tunga Canon.

Du verkar ha bra koll på vad som händer där på innergården i Täby:)

Paula sa...

Vi får ju alla göra det bästa med de förutsättningar vi har, du har din innergård, Ditte har sin kanal och jag har...skogen...
Jag tycker blandningen av olika miljöer och stilar är det som gör bloggvärlden så himla kul. Och visst sjutton njuter jag av dina foton och betraktelser, fast flugan såg förfärlig ut i närbild. Med tanke på att jag ofta har flera dylika inne hos mig så är det nästan så jag föredrar spindlarna...

Christian sa...

Härlig bildberättelse om tjejer å boulegänget, väntar med spänning på fortsättningen.....

byblixtra sa...

Det är roligt att följa vad som händer på din innergård! :-)

Så fint makrofoto du har tagit och dessutom på en fluga, de brukar ju inte sitta still länge.

Anki sa...

Blir så besviken på att WP tappat bort dig i mitt flöde ... igen! Nu har jag lagt till dig igen och hoppas du blir kvar. Det här inlägget t.ex. kom aldrig upp, därav den försenade kommentaren.
WOW, vilken pangbild på flugan! Suveränt!