onsdag 15 juli 2020

Onsdagsmix – som vanligt;-)
Tur att vi har en så fin innergård, för utsikten mot gatan är ingenting att hurra för, förutom ganska dramatiska solnedgångar ibland.

Snart vet ni allt om mig. Orsakullans frågor är ju rätt så personliga, vilket jag tycker är kul. Å som vanligt ger jag ärliga svar.

Teknisk pryl jag bloggar med
Använder nästan uteslutande min laptop och en vanlig datormus. Har ingen iPad och att fibbla med mobilen orkar jag inte.

Troende
Orsakullan undrar också om jag kallar mig själv för troende. Svaret är nej, men jag har alltid trott på mig själv;-)

Lågprisaffärer
Man får vad man betalar för… Hushålls- och toapapper köper jag alltid hos Lidl, rengöringsmedel och schampo ibland hos Rusta, Normal eller ÖoB.

Märkesplagg eller slit och släng
Absolut inte slit och släng. Håller mig till mina favoritmärken Esprit och Desigual, Dessvärre har både kedjorna börjat med att producera fler och fler plagg i syntetmaterial, och det tål jag inte direkt mot huden. Bomull i olika former är det som gäller för mig. Byxor, det vill säga mest jeans köper jag Levi’s, Lee eller Replay, gärna på rea;-)

På vår gata finns det…
… inget upphetsande direkt. En busskur som gömmer sig bakom träden, en garagelänga och skog åt alla håll och kanter. Bakom skogen ligger Täby Centrum och den nya stadsdelen Park som håller på att byggas på det gamla Galoppfältet.

Det är Orsakullan som håller i ”Juli 31 dagar”.

15 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Ja, du vet ju min utsikt. Den påminner en aning om din, från min balkong sett. Dock har jag Vänern i bakgrunden och lite annat för de olika tillfällena på gott och ont.

Jag gillar Orsakullans intima frågor och man behöver ju inte svara, men svarar jag, så är det ärligt och inget ljug, här heller. Lite kul. Jag tror att ni vet det mesta om mig också, vid det här laget och ansiktet har ni ;) och jag kan även "förnimma" ditt ;)

Trevlig kväll!


nalta norrland sa...

Täby Galopp, finns det inte längre?

Köper oxå vanligtvis allt vad toa/hushållspapper och tvätt/rengöringsmedel på lågprisaffär.

Mina numera bästa favvobrallor köpte jag från Engelsons Postorder,
vintertid går jag ju tights och överdagisar, så det är faktiskt bara typ från mitten av april till nån gång i oktober jag är "klädd" ;-)

Susjos sa...

Ja, visst är Orsakullans frågor lite personliga.
Lite lika svar har vi, jag är inte heller troende, gillar kläder från Desigual och Esprit. Bloggar helst från min laptop!

Va kul att du varit i både Orsa och på Sollerön, för mej var det första gången på Sollerön. Kul historia du berättade!
HA det gott!

nalta norrland sa...

Tack för hjälpen med telefonnummer men tyvärr hjälper det inte då jag kommer till en växel å då jag inte vet vem som ringde mig... för de ska hitta en person måste jag ha antingen deras för & efternamn eller ett direktnummer.
Förra veckan ringde en namnlös sköterska från Skellefteå Sjukhus och jag misstänker att gårdagens sköterska ringde från Umeå, förstod typ så när vi var i Lycksele 1 juli.

Jag har en inbokat dejt med min läkare om två månader, han sa i september om inte jag lyckas hitta på nått annat fel ;-) Han tyckte det var onödigt att jag ställde mig mellan hundarna...

Ditte sa...

Bra att ni har det fina innergården att "luta er mot". Men säkert händer en del även på parkeringarna. Och solnedgångarna fångar du fint härifrån.
Orsakullans frågor och svar noterar jag hos de flesta som är med och "svarar".
Och jag antar att om man är med så bör det ju bli ärliga svar.
Att blogga med mobilen har jag gjort enstaka gånger. Men det är min Mac som gäller.
Visst får man vad man betalar för. I allt. Men just toa. hushållspapper och rengöringsprodukter använder vi "samma märke" och köper ibland hos Lidl, ÖoB eller ICA eller Hemlöp. Beror lite på.

Köper ofta Esprit, ibland Desigual (men vill ha naturmaterial). Även Filippa K, Soaked, UniQlo finns med. Och några till-
Vad gäller jeans är det liknande märken som du köper.
Här är det balkongkväll som gäller. Med kofta på. Och en del att titta på.

Herr Nilssons Fru sa...

God afton och tack för vinförslagen. Nu har jag sparat dem :) så jag kan prova nästa gång jag är på bolaget.
Roliga frågor. Men slit o släng, vad är det? Menar de gör man väl med alla kläder, sliter dem o slänger dem sedan. Nej de gör man inte, jag lämnar mina kläder till klädinsamling o köper sånt jag gillar o tycker är snyggt :) jag är lite klädtokig, eller inte så lite faktiskt.
Kramiz

femfemman sa...

Det här var ju häftigt! Sitter i tv-fåtöljen och den är så go att det är ett i det närmaste oövervinnerligt steg att lämna den och gå och lägga sig i sängen. Nu blir det oövervinnerlig alltid övervunnet, har ju aldrig sovit en natt i fåtöljen.Inte ens tagit en liten slummer.
Iallafall, här sitter man och fipplar på mobilen, och plötsligt har jag hamnat på den blogg som många av bloggbekantingarna hänvisar till och när jag scrollar ner på den bloggen, så kan jag läsa en sammanfattning av vad flera av mina vänner i cyberspacen roar sig med. Olika utmaningar! Visst händer det att jag kommenterar utifrån vad andra har skrivit, men jag antar ju inte de direkta utmaningarna. Superkul att hamna här och förstå att oj, vilket häftigt nät av trådar bloggvärlden består av. //Anna-Lena

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Så roligt att läsa. Kanske främst för att du upplwver frågorna som personliga. Det är ju ett bra sätt att lära känna människor på. Vi är ju lika dessutom. Precis som du skriver får man vad man betalar för. Jag inser att jag nog hört om det nya området där i Täby. Har egentligen inte så stor koll på Täby, men min studiekamrater jobbar på en skolan där och bor i Täby eller i utkanten? 😅

tanthuset.blogg.se sa...

Jag hade inte en susning om att Täby galopp inte fanns längre...eller har det "flyttat"???
Blogga eller vara ute på andra sociala medier via mobilen är ett stort NO NO NO!!! Smått och med klumpiga fingrar så funkar det bara inte!
Ha det fint, BP! Kram....

LillaSyster sa...

Det är tur att du har balkongen mot innergården =)

Ama de casa sa...

Ja, då fick vi veta lite mer om dig, tack för det och tack även till Orsakullan som har så braiga frågor :-)

Innergården är helt klart betydligt intressantare än gatan:-)

Min bloggmojäng är också min laptop. Den får följa med överallt och bor då som regel i Anders rygga när vi inte är på hotellet (eller i värdeskåpet om det finns ett sånt och som dessutom är tillräckligt stort). Tur att dom är lätta nuförtiden :-) Dom inlägg jag har skrivit på mobilen går nog att räkna på ena handens fingrar.

Anki sa...

Så bra att ni har er trevliga innergård . för parkeringar är sällan roliga att beskåda :)
Jag är ju inte med i Orsakullans frågeutmaning, men jag brukar tänka efter lite vad jag skulle svara. "PÅ vår gata finns det..." Jo det finns massor med blommor, häst och - fårhagar ... och inte mycket annat :)

Eva sa...

Så'n tur att ni har den där trevliga innergården. Jag minns att jag som liten var på Täby Galopp. Nog är det väl ganska många år sedan galoppbanan flyttade från Täby?

Paula sa...

Visst är det underbart med en fin utsikt, men hur många kan ståta med det? Men visst, eftersom jag bor på landsbygden så är det liksom en av de få fördelarna, nära till naturen! Innan coronan kom så brukade jag ibland ta bussen till stan där jag fyllde på grejer på Lidl. Tips: dom har jättebra näsdukar också, o bra mycket billigare än andra. Var det en privat grillfest eller bostadsrättsföreningens?
Så kul att du spelat schack, jag är grymt impad av dem som bemästrar spelet som jag tycker är rätt svårt..

Christian sa...

Alltid lika fascinerande med dina vardagsbilder, att man kan få ut så mkt material från en vy från balkongen, bra jobbat! :)