onsdag 22 juli 2020

Mopp på golvet


Bilden har ingenting med inlägget att göra, men jag tycker att årets molnformationer är riktigt, riktigt spännande och vackra.


Runy's frisörsalong var redan innan coronakrisen väldigt spatiöst. De behövde inte göra någonting förutom ställer ut handsprit.


Här ser ni moppen;-) Den är kanske inte så jätteimponerande, men tro mig, det syns att håret har kapats cirka fem centimeter.

I måndags berättade jag för er att jag skulle bli riktigt glad igår. Å gissa om jag blev det:-) Besökte frissan för första gången sedan i början på mars, och då kan ni kanske tänka er att jag inte hade en frisyr längre utan mera en mopp. På bilden ser ni moppen på golvet. Det är ju där moppar håller hus i vanliga fall;-)

Första pensionären
Min frisör Leo berättade att Runy’s frisörsalong hade klarat coronakrisen riktigt bra, men att de tappat alla pensionärer, varenda en, och att jag var den första pensionären han hade sett i salongen sedan i början på mars. Jag kontrade med att det ju var bättre att ha tappat panschisarna som ändå bara betalar halva pris än alla andra kunder. Han skrattade gott. Tur att Leo har ”min” humor.

Tio år yngre
Jag som brukar klippa mig var sjätte vecka var extra nöjd med mitt nya utseende, där cirka 6 centimeter kapades bort. Vilken känsla! Ser tio år yngre ut, minst;-)

16 kommentarer:

femfemman sa...

Min frissa har minsann ingen pensionärsrabatt. Fast...det är ju först nu som jag skulle vara berättigad...Innebär iaf att jag förra gången talade om för henne att jag tycker att toning/slingor är oförskämt dyrt. Så nu kanske det får bli grått däruppe. Men man kanske skulle leta aktivt efter frissa med pensionärsrabatt. Tack för tipset! // Anna-Lena

nalta norrland sa...

Skönt Du fick bort lite hår å känner Dig bättre :)
Man ska ju helst känna sig bekväm med vad man ser då man tittar sig i spegeln.

svar Nej hon som nu äger och vill sälja 50tals café har nog inte haft det mer än ungefär 15 år, så där + - några år.
Hon är från Holland och hitflyttad med sin karl de kom till Åsele just på grund av draghundar och efter det de skilde sig så köpte hon caféet å ja på den vägen är det.
Hennes fd man har flyttat tillbaka till Holland med sin nya holländska fru och barn då frun inte trivdes i Åsele... hon gillade inte vintern.

Ditte sa...

Verkligen en härlig molnbild. Och visst har det varit många intressanta molnformationer i sommar.
Skönt att få håret klippt. Jag är också på gång och hoppas på ett återbud i veckan. Annars får det bli nästa.

Kan tänka mig att du är nöjd med att ha blivit friserad. Och känslan av att du känner dig 10 år yngre är ju perfekt. Roligt att höra att "din frisörsalong" har klarat sig bra. Och att få pensionärsrabatt är ju alltid trevligt. Och en frisör med humor är extra roligt.

Emma, Sol som sol? sa...

Skönt att bli avmoppad! Måste ta ett tag på mina herrar igen. Sonen har ju så tjockt hår så jag funderar på att köra med trimmern över hela, inte bara nacken. Hinner dessutom växa ut innan skolan börjar.

Ledsamt att de äldre inte vågar sig ut men å andra sidan kanske det är bra. Leo kanske borde erbjuda hemklippning? Minska på smittrisken lite i alla fall.

Paula sa...

Bildbevis tack! Annars tror jag dig inte, före och efter-foton skulle sitta perfekt här i bloggen! Betalar ni bara halva priset hos frisören? Så orättvist, här i Dalarna har jag aldrig sett någon frisör ge pensionärsrabatt! Fast jag unnar dig sannerligen att bli av med kalufsen, jag har spännen, tofsar och får tvätta håret varannan dag för att det är så risigt. Förut räckte det med var tredje dag...
Nu får du locka övriga gänget att besöka frissan, vågar en vågar andra!"

Klimakteriehäxan sa...

Frisörbesöken har jag fortsatt med, det har förstås inte varit några dagliga turer ... men en gång var femte vecka har jag tagit mig till stan. Har varit mina i princip enda bussturer, hem har jag gått om vädret tillåtit. Fast nog har det varit mycket färre kunder på salongen.

Susjos sa...

Verkligen en cool bild på molnen.
Å så skönt att få håret klippt efter så många veckor förstår jag!
Härligt med en frisör som har humor också.

Tack för fina or di min blogg! Jag ska försöka vara rädd om mig, vill inte hamna på någon hjärtavdelning!
Kram!

Anki sa...

Riktigt snygg bild på molnen!
Jag behöver verkligen klippa mig också! Måste kolla om min frissa har öppet - hon har f.ö också pensionärsrabatt :)

Herr Nilssons Fru sa...

Häftiga moln o hus, kul de här att de byggdes många hus i halv måne format förut. Finns ett sånt område i nästan varje stad, de är lite mer än de där vanliga husen. 10 år yngre hos frissan - who :) jag har ju långt hår så de syns inte ens när jag klipper mig, så jag ser lika gammal ut innan som efter frissan.
Jag frågade vår frissa sist jag var där för några veckor sedan och hon hade klarat sig bra, kundunderlaget var bra en del åkte hon hem till.

Kramiz o go torsdag

Ama de casa sa...

Moln är verkligen fascinerande - läcker bild! :-)

Här går jag fortfarande till frisör Anders. Men nu blev jag lite inspirerad av dig, jag vill också se 10 år yngre ut... :-D

Grattis till den lyckade klippningen och så bra rabatt för pensionärer! Kul kommentar av dig där - jag skrattade också gott :-D

LillaSyster sa...

Ser ut att vara gott om space där. Kanske kan de ha öppet en stund på morgonkvisten för sina trogna pensionärer. Så har ju många butiker löst det hela. Vi får hoppas att det snart finns ett slut på den här pandemin.
Skönt att du är glad och nöjd!

Monica sa...

Skylten Allt kommer att bli bra vet jag
inte om jag kan hålla med om.
Själv har jag inte varit till frissan på
28 år det du, det är fördelen med att ha
rumplångt hår som man kan klippa av själv
när man tycker det blivit för långt.
Jacob har gått till frissan som vanligt för
en kopp fika och lite skitsnack, synd att folk
har blivit livrädda för att leva normalt.
Undrar om det finns något slut på detta elände.
Daggmaskar är ju söta inte äckliga :-)
Har inte investerat i munskydd skulle möjligen
använda det om jag blev tvungen att söka vård.
Nattbilden får du inga pluspoäng för HIHI
Nyheter får jag av morgontidningen SVD som har
en bra ekonomidel till skillnad från DN.
Påsar tar jag på Coop som har gratis papperspåsar
till frukt och grönt.
Gillar verkligen dina foton från gården där folk umgås.
Ha det bra :-)

Eva Trillian sa...

Vilket klipp ;)
Var själv o klippte mig idag - nu drar det lite svalt runt öronen ;)

Musikanta sa...

Min frissa har heller ingen pensionärsrabatt. Å andra sidan är det ungefär dubbelt så dyrt att klippa sig i Stockholm. Åtminstone där dottern klipper sig. Håller med Paula om bildbeviset, men du kanske inte tog något foto direkt efter det du klippt det som Kent gjorde på mig. Härligt att känna sig tio år yngre - åtminstone direkt efter klippningen :-).
Ingrid

tanthuset.blogg.se sa...

Oj, ja man känner sig som en ny människa när man varit till frissan! Härligt BP, ha det nu så gott!

byblixtra sa...

Härligt att du fått klippa håret. :-)

Fin bild på molnen.