lördag 25 juli 2020

Bokmärke och moln

Bokmärke
Har en känsla av att temat ”Bokmärke” långsamt men säkert håller på att gå i graven. För visst måste man vara aningen desperat om man använder ett varuprov med ett speciellt skalpschampo ”Sachajuan” som bokmärke;-) Hoppas bara att innehållet inte läcker;-)


Sachajuan
Hade aldrig hört talas om Sachajuan, vilket inte är förvånande. Men en snabb googling talade om för mig att företaget grundades 1997 av frisörerna Sacha Mitic och Juan Rosenlind från Stockholm. Ja, jag vet totalt onödigt vetande;-)

Moln
Ytterligare en härlig och solig dag här i Täby, 22 grader. Vinstlotten fortsätter med sin utdelning:-) Tycker att just årets molnformationer är extra spännande. Och när jag fick syn på det här molnet och såg hur det ändrade form på bara en minut kunde jag inte låta bli sätta på ”fantasiknappen”. Så läckert och vackert!




Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Med lite tur hittar ni bokmärken även hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa.

16 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

inte precis sånt schampoo jag behöver :)

LillaSyster sa...

Häftigt moln!
Inget schampo märke jag känner till heller. Jag kör med Barnängen och ibland Elvital tror jag att det heter.... Huvudsaken är att håret blir rent =) vilken sommardag det varit idag!

Susjos sa...

Varuprov som bokmärke, ja all tär tillåtet i böckernas värld, bara man slipper hundöron ;-D

Vilket häftigt moln som ändrar skepnad! Superläckert!
Såklart har vädret varit bra då jag har sovit idag ;-)
Ha det gott!

Ditte sa...

Känns nog lite som om bokmärkena håller på att tyna ut. Men vad som kan markera en sida i en bok kan ju tjänstgöra som bokmärke.
Kanske kan moln bli nästa tema.
Visst har det i veckan varit många spännande molnformationer. Och vilka häftiga moln du fångat. Kan se en fisk här som simmar runt.
Och visst kan vi glädjas åt ännu en skön dag. Visserligen en skur här på eftermiddagen som snabbt gick över.
Middag på balkongen och där sitter vi kvar med blå himmel och några spännande moln.

Ditte sa...

Fick inte med i kommentaren att molnbilderna du tagit är så bra! Din Sony och du har jobbat bra tillsammans,

Emma, Sol som sol? sa...

Ibland får/fick man ju parfymprover i tidningar och dessa är så fina som bokmärken. Bara hoppas på att de doftar gott, att de inte ger kväljningar. Schampoprover kan ju vara lite riskfyllt precis som ansiktskrämer... Däremot det estetiska, det är ju en annan sak. Snyggt!

Precis som dina moln!

byblixtra sa...

Ett sånt läckert moln!

Anki sa...

Läckra molnformationer!
Inget schampo jag känner behov av ... men som bokmärke funkar det - i alla fall så länge det inte läcker.
Jag kikade efter bokmärken i bokhandeln, men då en dam stod i vägen och aldrig kunde bestämma sig orkade jag inte vänta ut henne för att ta en bild.

Svar: Jag vet inte vad det ”ska bli” för fjäril, tror alla är mörka innan de är klara för att flyga – dessutom var det motljus …
Bra slutsats! Det är vårtbitarna som är gröna – och har jättelånga antenner. De små, oftast bruna med korta antenner är gräshoppor.

femfemman sa...

Ja, det var ett annorlunda moln. Fantasimoln. Solen visar sig hos oss ibland oxå, men, som ofta på sommaren, så är det östra delen av Sverige som har bästa vädret.Naturen tycks må bra iallafall, det växer och frodas och finns mängder av olika bär i skog och mark. //Anna-Lena

Ama de casa sa...

Verkligen ett extra fascinerande moln! En fantastisk bildserie :-)

Herr Nilssons Fru sa...

Ja de var ett ovanligt bokmärke :)
Men vilket kul och vackert moln. Verkligen annorlunda till formen.

Kramiz o go söndag

Klimakteriehäxan sa...

Sachajuan har faktiskt bra grejer, Dottern använder dem gärna (har långt hår). Jättefina moln, som fiskar i ett akvarium! Om bokmärken: ja, jag har ju gett upp, tyckte gränsen var nådd för min del. Allt platt som inte är stort funkar ju ... men ibland hittar man förvisso fina varianter, värda att visa upp för andra.

tanthuset.blogg.se sa...

Men visst blir man väl nyfiken på vissa ord eller som i det här fallet, företag...och svar på undran fick du ju....jag använder ofta google ;) min nyfikenhet är stor :D
Vilket häftigt moln!!! Det är ganska konstigt att tänka att det aldrig blir detsamma igen....eller att det överhuvudtaget existerar längre! Ögonblicksbilder som du aldrig kan se en gång till
Ha det fint BP!

Guldkryckan sa...

Brukar också kika på molnen och se allt möjligt, avkopplande när man ligger och ska vila på soffan och titta ut mot himmelen.

Har ju beställt lite nya böcker här som väl ska komma i nästa vecka, sjuttan så mycket bättre med bokmärken än att tillverka "Hundöron".


Tillönskar dig en fortsatt fin söndag och en fin ny vecka.

Carita Liljendahl sa...

Visst är moln underbara och det här är extra vackert och spännande!
Som du säger, de ändrar skepnad otroligt snabbt :-)

jen sa...

Halloj,

Hittade in till din blogg via en annan.
En fråga ;) Är du med i någon blogg grupp eller så där ni supportar varandra?
Letar efter en grupp att gå med i men hittar ingen.

Ha en toppen fin kväll