torsdag 2 juli 2020

Tråktorsdag


Bilden ska föreställa månen. Sonny III är duktig på makro och zoom, men usel på mörkerfotografering. Tråkigt.


Här har ni grannens djungel igen. Frågan är om plantan har växt uppåt eller neråt...


Köksrenovering på G. Bra med en balkong för tillfällig (förhoppningsvis) förvaring av de gamla vitvarorna. Diskbänk och spis på balkongen, Kyl och frys i dörren. Suck!

De senaste två torsdagar fick jag inte ihop något tråkigt alls som bidrag. Men idag har det lossnat. Minst tre tråkigheter kan jag bidra med:

Vädret
Nu är det den 2 juli och inte i mitten av april. Men det skulle man kunnat tro med tanke på vädret som bidrog med en riktig dålig mix. Som tur är utan inslag av hagel och snö.

Grannarna
För ett tag sedan visade jag ju grannens balkong som liknade en mindre soptipp. Igår röjde grannen febrilt. Bra tänkte jag. Kanske har någon sagt till på skarpen. Hörde flera (o-)ljud från grannens lägenhet idag, så jag kikade över räcket. Grannen byter uppenbarligen ut sitt kök. Hoppas hantverkaren tar med sig vitvarorna till tippen när renoveringen är klar.

Utelåst
En relativ nyinflyttad granne hade låst ut sig idag, vilket ju är tråkigt. Då vi känt honom i flera år så deponerade han en reservnyckel hos oss när han flyttade in. Idag sms:ade och frågade om jag var hemma. - Japp, hur så? - Har låst ut mig…

Samma granne
Berättade för honom att han hade haft en himla tur, då jag precis var på vägg ut för att handla. Hans reaktion:

- Då måste du bara gå in på Willys som har köttfärs för bara 49,90/kg idag.

Ja, vad säger man.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

14 kommentarer:

Ditte sa...

Tyvärr är det nog så att det är svårt att hitta en kamera som är bra på både att ta zoombilder, makro och mörkerbilder. (Därför har jag två kameror.)
En zoomkamera släpper in mindre ljus och är den enkla förklaringen.
Annars är alternativet en systemkamera med olika objektiv, Jo, vi har en sådan också men för mig tar det alltför lång tid att byta objektiv och ställa in allt.
Kul här med balkongen och växten. Man kan ju undra om den växer uppåt eller neråt.
Hoppas att bråten på balkongen tas bort snarast. För glad blir man ju inte av att se den.
lite tråkigheter bjöd du på. Men i lagom dos.
Här har vi i em haft strålande sol men det har blåst en hel del-
Trist för grannen att hen låst sig ute men superbra att ni hade en i reserv. Och tur att ni var hemma.
Ja, vad säger man om hans handlingsförslag.
Tror inte jag nappat på det.
Trevlig kväll.

LillaSyster sa...

Ja dagens väder har varit väldigt blåsigt, inte får höststormarna komma redan. Grannen kanske ska ha samma vitvaror i köket igen? Växterna kanske växer på båda håll....ja ja tråktorsdag går mot sitt slut- vi får njuta av fredagen innan regnet tar oss i ett järngrepp.

Susjos sa...

Ja, vilket väder idag! Sol och varmt när jag var ute och joggade, tänkte sitta i solen en stund på eftermiddagen, men tji fick jag, istället fick jag blixt och dunder och en herrans massa regn!
Fast tur var väl att jag slapp regnet där ute på min runda!

Så det växer på din grannes balkong, snacka om skog!
Och den andra balkongen med köksprylar...hoppas de får ett fint nytt kök.
Tur hade din andra granne som sett till att du har reservnyckeln ! Så billig köttfärs? Nja, den var säkert inte svensk?
Ha det gott!

Paula sa...

Det var ju en snäll granne som tipsade om billig mat...kanske ville han kompensera att han besvärade dig med nyckeln...
Jag tror inte jag längre skulle fixa att bo i ett större bostadsområde, trots att jag bott så under många herrans år. Jag är lite lika fördragsam som jag var när jag var yngre utan retar mig på ungar som skriker och gapar, bilar som sladdar o vill liksom bara ha lugn o ro. En riktig satkäring håller jag på att bli. Dock med en skillnad, jag uttrycker sällan mitt missnöje, utan nöjer mig med att muttra i mungipan...

Mias Mix sa...

Ja grannens balkong ser väldigt tråkig ut. Förhoppningsvis får han ett fint kök. Vilken tur för grannen att du var hemma. Jag och dottern har extranycklar till varandra, känns bra. Hoppas du inte har en alltför tråkig kväll!

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, BP! Du får sluta kika över kanten till grannen! Omålat räcke hade han också, smutsigt och algrikt. Den andra grannen, däremot, den med växterna! Så härligt grönt!

Annika sa...

Tråktorsdag! Ett nytt utryck för mig, haha.
DIN granne med alla växter. WOW!! SÅ härligt det måste vara att sitta på den balkongen. AHHH!!!
Och vädret, det gick från hett till kyla för er. Men kanske lite skönt också???

Christian sa...

Inte bara tråkigt som synes.....

Ama de casa sa...

Mina månbilder brukar vara på ungefär samma vis (och även betydligt värre), men häromdagen tog Anders fram "storkameran" och fick riktigt bra bilder på månen. Trots mina bilder med den usla kvalitén så fortsätter jag oförtrutet att fota månen. Går liksom inte att låta bli :-)

Fy som det ser ut där på balkongen... Ja, inte djungelvarianten då, utan den andra.

Tur för grannen att ni var hemma. Det är väldigt snopet när man har låst sig ute, hatar såna där patentlås dom har jävlats med mig många gånger...

Hoppas finvädret kommer tillbaks till er snabbt!

nalta norrland sa...

Köpte Du köttfärs på Willys?

Ett livstecken i form av kommentar hos Dig... måendet och energin är inte på topp, veckan har varit jobbig.

KajsaLisa sa...

Kul med tråkigheter , men jag tror den första går att lösa. Kameran är nog duktigare än du tror på mörkerfotografering. Problemet är att så länge du kör på auto så kommer den att vilja ta en ljus bild fast det är mörkt, vilket gör att kameran är öppen längre. Du måste köra på manuellt läge och ta kontrollen över den. Vill du ha tips så hör av dig

tanthuset.blogg.se sa...

Det kallas väl för insynsskydd det där gröna??? Alltså inte vitvarorna...men dom kanske man kan kalla utställning??? Ok, den var riktigt dålig!!!!!!
Snäll granne som tipsade om färsen :) Ha det så gott BP!! Kram...

Carita Liljendahl sa...

Tillfälligt jobbigt med stora renoveringar, men sedan blir det fint.
Lummigt och soligt såg det ut, så värst mycket tråktorsdag verkade det inte :-)

byblixtra sa...

Bra tips KajsaLisa kommer med om mörkerfotografering. Tror också att det kan vara bra med ett stativ eller att kameran står på ett stadigt underlag.

Det är häftig grönska på grannens balkong! Om växten växer uppåt så är det ju läckert att grannen ovanför får ta del av grönskan. :-)