söndag 5 juli 2020

Skyltsöndag #269

Om ni tycker att min Skyltsöndag är väldigt tidigt ute idag så har ni helt rätt. Ute öser nämligen regnet ned, det blåser och en sittning på balkongen med en bok är inte så värst lockande. Men visst går det att genomföra balkonghäng även i det här skitvädret, men då krävs jeans, t-shirt, munkjacka och vinterkappa. Men jag vet att Anki och troligen även Paula nu går runt med ett bautastort leende på läpparna;-) Svamp ni vet!

Men nu till Skyltsöndag med veckofärska bilder.


Att en schweizisk armékniv är ett multiverktyg vet ju alla. Den här byggfirman har dock tagit den till en helt annan dimension. Kul och rätt smart!


Häromdagen berättade Emma om ”snackpaprika” från den spanska staden Padrón. Hade aldrig sett dom här. Men efter att ha shoppat hushålls- och toapapper hos Lidl snubblade jag över just äkta Padrón paprika. Ja, när man minst anar det, så…


Veckans höjdare 1: Här fick jag mig ett riktigt gott skratt. I ett av kylskåpen hos den lokala ”mini-Ica” såg jag den här skylten. Reagerade inte på att "oxfilé" är felstavad utan på låset. Hahaha! Butiken ligger ändå i Täby och inte i mera beryktade förorter av Stockholm.


Veckans höjdare 2: Yvonnes roliga bidrag till min Skyltsöndag. Bilden är tagen genom framrutan av hennes mans bil någonstans i södra Sverige. Skrattade gott här med, för visst håller vi med budskapet!? Självklart gör vi det:-)))) Tusen tack tjejen!


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

15 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Kombinationslås har inte ens vi i ghettot ju...fast jag vet att det stjäls mycket kött av div folk som vill tjäna en extra liten slant...mestadels missbrukare och annat folk som behöver stålar.
Har sett det själv och till och med blivit erbjuden att köpa 50 meter från affären som "tillhandahöll" produkten.

Bättre att ha en charkdisk i varje butik fast det kanske finns andra sätt att förhindra stölder idag...vad vet jag ?
Trevligare med en sådan disk tycker jag iallafall.

Ha det jättefint nu Bp och hoppas solen tittar fram hos dig så tillvaron på balkongen blir möjlig igen.

Monica sa...

Wow vilken läcker bild på flugan.
Min kamera tar inte så bra makrobilder.
Gillar att folk där du bor verkar umgås
trots coronan, detta kan ju inte hålla
på i evigheter.
Blir så deppad av alla som man ser gå
omkring och vara livrädda för andra människor
inte mycket till liv där inte.
Själv håller jag avstånd men får inte spel om
någon kommer för nära, men gillar att i år har
det inte suttit snorande personal i kassan
Fint med gröna balkonger någon har riktigt gröna
fingrar.
Ingen ordning alls på vädret först hetta och nu
nästan dags att sätta på värmen igen.
Köpte en tablettdelare den var enligt mej helt
värdelös.
Ha en skön vecka :-)

Monica sa...

Svar: nej garaget är till för bilar är bara
så jobbigt att behöva flytta en för att få
ut den andra:-)

tanthuset.blogg.se sa...

Du var tidig idag, jag var sen!!
Visst har jag hört talas om att folk stjäl kött men jag har aldrig sett nåt lås på kylen! Tja, varför inte, det är mycket pengar det handlar om :)
Du vet inte var man får tag på den skylten på bilen???? Nä, jag tänkte väl det, du behöver ju inte ha nån ;)
Kram!

LillaSyster sa...

Roliga skyltar, snyggt jobbat =) Ja idag har det varit busväder,men nu skiner solen fast det blåser full storm. Jo Anki och Paula är nog rätt nöjda, men det behövs nog mer regn om svampen ska ta ordentlig fart. Ha en bra kväll, jag laddar för morgondagens jobb.

Geddfish ♥ sa...

Det har varit en riktig skitdag, men nu har solen tittat fram. Blåser dock kraftigt, absolut inget balkongväder på flera dagar, suck.

Bra skyltat. Jag fastnade också för kodlåset på oxfilén, konstigt, va?
På Lidl kan man förvisso hitta en del pärlor, kul att du hittade paprikablandningen!

Ha det så bra, vi får be vädergudarna om ett bättre klimat!

Paula sa...

Haha, hänglåset var ingen dum idé Även här i Dalarna har man oxfilen bakom lås och bom, man får helt enkelt fråga efter den...tydligen är den stöldbegärlig för den går att sälja till krogarna!
Skylten på bilrutan hade kunnat vara min på 70-talet. Jag o kompisen skulle sluta vara fattiga och få tag på var sin rik snubbe...det gick väl sådär..Logon till byggfirma var både informativ och snygg!
Angående boken 1793, trodde själv inte att jag skulle gilla den, därför väntade jag bra länge, men nyfikenheten tog över o det ångrar jag inte. Annars slutar jag läsa nånstans vid 50-100 sidor utan att skämmas!

nalta norrland sa...

Här behöver vi varken låsa in oxfilén eller ytterdörren ;-)
Eller jo vissa tider på året när diverse löst folk invaderar Norrland behövs det låst ytterdörr... men J har dörren till verkstan/lagret öppet dygnet runt.

Gillar bilskylten :D

Klimakteriehäxan sa...

Padron-paprika får man ofta som tapas. Lätt att fixa hemma med olivolja i pannan och så lite grovsalt över!
Att man låst in dyra köttet är kanske inte så konstigt. På "min" Ica stals fina köttbitar flitigt ett tag. När lammsteken försvunnit skyltade man: https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2018/08/tydligt-skyltat.html

KajsaLisa sa...

Skulle vilja se den armekniven i verkligheten. Själv brukar jag förvara min oxfile i bankfacket med kylklampar. Tänk att det finns så få rika och så många ogifta :)
Länkar upp nu, Hellstone igen.

Susjos sa...

Inlåst oxfilé , ja jag säger då det! Men jag har sett en missbrukare springa iväg i stan med en köttbit under armen, så det är väl lättsålt antar jag!
Skylten fotad genom bilen är verkligen rolig! Haha!
Bra skyltat som vanligt, och håller med dig, denna söndag var inte rolig vädermässigt, fy sjutton vilket regnväder! Å inte verkar det bli bättre...suck!
Men men, ha det gott i alla fall!

Emma, Sol som sol? sa...

Du ser! Det finns riktiga pimiento de padrón även hos dig! Kul. Och det var faktiskt en riktigt snygg etikett även om de gått lite bärsärkargång bland fonterna.

Haha för bilskylten! Undrar om bilägaren fick napp.

Ditte sa...

Kul skyltning som vanligt!
Visst är den schweiziska armékniven alltid bra att ha med sig. Kul med en annan variant av den.
Jag funderade just på att du inte hittat "padron paprikor". Här har de flesta större butikerna dem. (ICA, Hemköp, Lidl och troligen ävebn Coop) Jag köper dem ofta, både här och i Spanien.
Kanske är låset på förekommen anledning. Har hos oss på Söder sett att de dyrare köttbitarna har en speciell märkning som gör att de tjuter om man inte betalar dör dem när kassan passeras.
Skrattade gott åt sista skylten. Kanske något att anamma.Håller med!

Ama de casa sa...

Haha! Väldigt rolig skyltning :-) Inlåst oxfilé har jag då aldrig sett tidigare, men med tanke på priset så... Här i Spanien ser man ofta lite olika varor "inboxade" i plexiglaslådor som dom i kassan öppnar. Ibland blir jag lite förvånad över vad som verkar vara begärligt stöldgods...

Ha en fin start på veckan och njut av dina äkta padrónes :-D

byblixtra sa...

Kul logga.

Det blev en snygg bild på lådan och låset.

Hehe...det var en rolig skylt på bilen.