måndag 20 juli 2020

Glad måndag och ett gott skratt


Borttappat;-)

Vinstlott
Det kan hända att jag får äta upp det jag nu påstår, men vet ni vad?! Jag är faktiskt ganska säker på att nollåttaland har dragit en vinstlott den här sommaren. Vädret har nämligen varit riktigt bra efter Midsommar. Jag menar bara en sådan sak att det regnat mest under nätterna och det är jag glad för. Som i natt till exempel då det vräkte ned.

Nya grannar
Det verkar som om vi fått nya grannar. Hela förra veckan arbetades det febrilt i lägenheten. Omtänksamma verkar de också vara, för det började sent på morgonen och slutade tidigt på kvällen. Även det är jag glad för.

Arbetsredskapen och bra vädring av skorna;-)

Frisör imorgon
Alltså om jag är glad idag så är jag säkert ännu gladare imorgon. För imorgon är det dags att bli av med min fem månader gamla mopp. Å vilken tur jag hade med bokningen! Min frisör Leo går nämligen på semester på onsdag.

Solbränna
Med tanke på att jag har ägnat mig mest åt balkonghäng med böcker den här sommaren vore det jättekonstigt om jag inte fått en riktigt klädsam solbränna. Rätt så snyggt om jag får säga så själv:-)

Ett gott skratt
Det var KajsaLisa som tyckte att jag borde välja ”M” på ratten på min Sonny III och sätta kameran på ett stativ när jag väl skulle envisas med att ta nattbilder. Ja, resultatet är väl kanske – hur ska jag säga – inte helt oväntat för mig;-)


Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Det är Orsakullan som håller i ”Juli 31 dagar”.

15 kommentarer:

Paula sa...

Så trevligt med nya grannar, det har vi också fått, dock några kvarter från mig, tack o lov. Det är årets upplaga av bärplockare, denna gång är det hela familjer med en massa barn med....vet inte om en ska vara barnvakt eller om ungarna också ska sprida sig i skogen...det visar sig. Tyst är det i allafall inte i deras kvarter, de bor i hyreshusen som flyktingarna bodde i tidigare, så du kan ju gissa vilket skick lägenheterna är i, men det är säkert bättre än att tälta i skogen..
Imponerad av nattbilderna, nja inte egentligen, men övning ger färdighet så ge inte upp!

Ditte sa...

Visst har vi i Stockholmstrakten haft ett helt ok väder i sommar. Såg ne tabell som också visade på det.
Kul med nya grannar och särskilt med denna omtanke vad gäller tider för jobb i lägenheten.
Vad gäller frisör så är jag också på gång dit. Men det får bli senare i veckan. Skönt att du får ditt hår fixat.
Kan tänka mig att du fått en klädsam solbränna. För egen del ska jag ju inte alls ha någon.
Kul med råd från KajsaLisa. Men kanske är det så att du också måste öka ljusintaget och vad gäller en bra zoomkamera så går det inte alltid att göra det så mycket. Men träning brukar ge färdighet.

Geddfish ♥ sa...

Lidköping brukar ju ha bra väder, eller hur? Men nu har solen svikit en del eller rättare sagt, det har varit ostadigt. Ikväll har vi haft underbart soligt.
Tack och lov för grannar som sköter sig! Det gör de i min trappuppgång också numera. Det är bara dessa EPA som far utanför med stereon i bott som stör mig.
Jag tittade på mina gamla kameror och säkert är det inställningen M som gäller. Men jag kan dem inte längre, de äro skrutt nu.
Ha det gott!

Emma, Sol som sol? sa...

Alltid skönt att få ordning på moppen! Särskilt av någon som kan och som man litar på. Min karantäntoppning håller förvånansvärt bra, faktiskt!

Jag har solbränna på framsidan, mycket läsning har det varit. Har dock mindre solbränna i armvecket där armarna varit böjda för att hålla eboksläsaren. Ser lite lustigt ut.

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Lyxigt på det viset :D. Här är det mulet dagarna i enda och någon värme över 20 tycks det inte bli :(. Jag VILL ju helst ha 25 grader och sol, men det blev visst ingen sådan juli för oss i år.

Du jag kan inte kommentera Paula Pörtes blogg. Försökt i flera veckor men det går inte, vet att du följer henne så tänkte om du kanske kan hjälpa mig tala om det för henne :D.

Anki sa...

Verkligen en bra sommar med blandat väder - t.o.m. jag är nöjd! :)
Trevligt med grannar som inte stör ... det är också en slags vinstlott!
Att sätta kameran i M- läge är helt OK, men M betyder Manuellt och då måste man själv ställa in bländare och slutare - det är sånt kameran gör åt dig i autoläge. Kanske har du motivväljare på Sonny III? Då brukar det finnas läge för nattfoto, men stativ är ett måste :)

Eva sa...

Håller med. Det har varit bra sommarväder här med frånsett värmeböljan i juni. Hoppas du är nöjd med frisöbesöket. Fixade min mopp igår och är som en människa idag.

Ama de casa sa...

Skönt att ni har haft en sån bra sommar vädermässigt. Här har det varit mestadels soligt som vanligt med enstaka korta - men mycket överraskande - regnskurar.

Jag har fortsatt att gå till frisör Anders, nästa gång vill han göra slingor men jag tvivlar på att han kommer att få göra det :-)

Här kan det komma att bli lustiga solbrännor framöver med tanke på munskyddstvånget. Man slipper ha det på på stränderna, men vi är ju alltid ute och promenerar istället för att idka strandhäng. Går i skuggan när det finns sån att tillgå, men det gör det ju inte överallt.

Haha! Blev ju ett utmärkt resultat efter det tipset :-D

Herr Nilssons Fru sa...

Njä här i söder har vi inte haft sån bra sommar som ni där uppe i stora staden. Regn både dag och nattid, till och med lite åska häromnatten. Vi har kanske haft max 7 dagar varmt och sol hela dagen. Annars är mest dagarna så att de är för mycket moln på himmelen helt enkelt men ändå varmt.
Kul med nya grannar. Vi fick de i mars. Eller rättare sagt vi fick grannar :)
Snygg nattbild. Nattens tända lampor.
Kramiz

LillaSyster sa...

Skönt att bli klippt =) Har man lite längre hår så funkar det ju att inte gå så ofta till frissan.

Guldkryckan sa...

Grattis till er vinstlott när det gäller vädret, här är det ju lite si och så med soltimmar om man så uttrycker det, regnar ihärdigt gör det ju emellanåt.

Grattis till nya grannar som verkar ha lite sunt förnuft när det gäller iordningställande av bostad...mao...de lämnar kvällarna fria från oväsen.

Inte alltid så här hos oss...tyvärr....men sådant är livet ibland antar jag.
Bara att bita ihop och hoppas på att "vissa" hittar ett annat boende så snabbt som möjligt. ;)

Ha det fint Bp

KajsaLisa sa...

Stök på natten kan ju vara skönt att slippa. Det ser ut som blått tyg. Men du måste ställa in tiden också, gör det på lilla ratten så ser du på skärmen hur bilden kommer att se ut.

Anni sa...

Stirrar på första bilden och fattar ingenting. Vad är borttappat?
Sista sammetsblå bilden är däremot som gjord för mig. Tack!

byblixtra sa...

*skrattar* åt din kommentar på sista bilden.
Men du vet, övning ger färdighet, snart så får du fina nattbilder. :-)
Man behöver ställa in en lång slutartid också.

byblixtra sa...

Glömde ju...du behöver också ha ett högt ISO-tal, vilket innebär att bilderna blir gryniga ju högre ISO. Skickar en mall på olika värden till dig.