lördag 11 juli 2020

Bokmärke, dryck och mat
Bokmärke
Redan i oktober ifjol la jag upp ett tämligen tråkigt och fejkat bokmärke som satt i ett cigarettpaket (här). Reklamen gällde rökfria alternativet IQOS. Och nu har nästa reklamkampanj startat. Den här gången får jag veta att EU nyligen har förbjudit alla mentolcigarretter, och att IQOS självklart har ett alternativ tillhands med Heets-mentol. Suck säger jag bara, men en himla tur att ”lappen” ändå kan fungera som bokmärke.

Orsakullan vill veta vad jag helst dricker respektive äter.

Dryck
Vad gäller dryck så är det en Nespresso och ett glas apelsinjuice till frukost. Till lunch tar jag gärna ett glas kranvatten, åtminstone i Sverige. Utomlands väljer jag en öl. Till middag blir det kranvatten igen eller ett glas vitt vin. Som semesterdrink älskar jag Mojito.

Mat
Det beror helt på vilken årstid det är och var jag befinner mig. Under vintern vill jag gärna ha något värmande typ en soppa eller en kryddig gryta, gärna indisk, thai eller vietnamesisk. Å självklart raggmunk:-) När det är varmt föredrar jag en sallad, fisk och/eller skaldjur. Utomlands testar jag gärna lokala specialiteter oavsett om det handlar om kanin, fårtestiklar eller något annat ”odefinierbart”;-)

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Med lite tur hittar ni bokmärken även hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa.

Det är Orsakullan som håller i ”Juli 31 dagar”.

16 kommentarer:

KajsaLisa sa...

Som ickerökare har jag noll koll på det här, hade ingen aning om att mentolcigaretter är förbjudna. IQUS är alltsåen e-cigarett om jag förstått det hela rätt, noll koll även på sånt.
Raggmunk är jättegott, men lagar det aldrig själv

Carita Liljendahl sa...

Ja, då man inte röker själv tycker jag att det här låter bra men för många är det säkert jobbigt.

Geddfish ♥ sa...

Jag har rökt för hundra år sen men la bara tvärt av, inga alternativ.
Vill inte smaka för allt smör i Småland.
Men bra bokmärke kanske?
Ja, noll koll säger trevlig lördag!

Hanneles bokparadis sa...

det där hade jag ingen aaaaaning om, vill ha raggmunk,
mitt bokmärke:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2020/07/triumf.html

Ditte sa...

Jag vet bara att det varit en massa diskussioner om just mentolcigaretter men tittade lite på dina länkar för att komma ihåg. Vad gäller rökfria alternativ har jag noll koll. Har feströkt i slutet på 60-talet och början av 70-talet. Men ytterst lite. Satt alltid i rökrummmet på skolan för där satt alla "roliga" människor.
Och visst fungerar lappen som bokmärke. Absolut!
Vad gäller maten så är det mycket som stämmer med min smak. Älskar asiatisk mat. Även på dryckessidan stämmer det bra. Men jag tar gärna också ett glas bubbel, torr variant. Men både rött och vitt vin (torrt vitt vin och inte surt) gillas. Jodå, öl också. Och mojito är en favorit. Caprina också.

nalta norrland sa...

Jag ogillar regler som säger gör inte så här absolut förbjudet och sen kommer med ett annat förslag som faktiskt är typ lika dåligt ;-)

Jag tycker antingen är det stopp och ingen återvändo eller så får människorna ta egna beslut.

Idag åt vi fläskpannkaka... ja det blev inte festligare än så ;-)
J jobbade idag å ska jobba i morgon så det är ju typ vardag... ingen skillnad mot måndag onsdag eller fredag.

LillaSyster sa...

Mat efter säsong- helt rätt.
Min söta groda som laddar upp sig i solsken lyser mysigt ljusgrönt om magen till kvällen. Ja du den har många år på nacken och är köpt i Ullared, så nu vet du det.

Emma, Sol som sol? sa...

Mäh, har "frisk luft på pinne" förbjudits! Det var värst! Bokmärket var faktiskt snyggt men taskigt beskuret, det är inte centrerat.

Klimakteriehäxan sa...

Blev ombedd att köpa cigg åt en smygrökare härom dagen. Bad om mentol. Blev jättesnopen att det var förbjudet! Hade inte en aaaaning! Vi är helt överens om mojito, i alla fall. Så gott. Köper den färdigblandade i box på systemet, ja jag vet men den är faktiskt rätt bra!

Paula sa...

Min dotter kämpar (igen) för att försöka bli rökfri, nu hittade hon ett svepskäl (igen) för att dra ut på det, semster...
Minns att jag rökte menthol när jag var så förkyld att jag nästan dog av vanliga zigg..

Susjos sa...

Hade heller ingen aning om att de förbjudits. Mentholcigaretter minns jag var inga höjdare, som att röka med halstabletter samtidigt! Men när man började tjuvröka i tonåren så var det nog menthol man började med.
Raggmunk vete sjutton om jag har ätit?
Kommer gärna och äter surströmming på din gård om jag är ledig då!
Ha det gott!

Anki sa...

Mycket lagar och regler ... jag som nu varit rökfri i snart 15 år har noll koll vad som gäller ... men som sagt - bra bokmärken blev det ju :)
Raggmunk är gott, men rårakor är godare - ja, enligt mig då :)
Stort Tack, BP för dina alltid så positiva kommentarer hos mig. De gläder ska du veta!

Herr Nilssons Fru sa...

Se där ja, har de förbjudit mentolcigg, de hade jag inte en susning om annars brukar man ju se notiser även om man inte röker själv. Jag dricker alltid vatten ja o kaffe o i de har jag en skvätt mjölk.
Utomlands köper jag vatten på flaska så goda drinkar…mums 😊 jag håller ju på som du vet att lära mig dricka vin, letade om tipsen jag fick av dig…skulle du kunna….en gång till?

Kramiz

Ama de casa sa...

Jag ser att jag inte är ensam om att ha missat att mentolcigg har förbjudits. Inte för att det påverkar mig, men en intressant information. Haha! OM det hade påverkat mig så hade jag såklart inte missat det heller :-D

Raggmunk och fläsk... Mmmm... Måste kolla nästa veckas meny på Svensken på hörnet - kanske har jag tur :-D

Guldkryckan sa...

Förstår inte egentligen hur de kan komma på något så dumt som att förbjuda mentolcigaretter, nästa steg är väl att ta bort smaksatt snus.
Fast än har väl EU inte rått på det där med snuset.
Så obotligt korkat...tror de verkligen att folk kommer sluta röka för att de inte får mentolcigaretter och att nytillkomna rökare kommet att avstå av samma anledning?

Jag tvivlar.

Blir ju bara en kaffe o macka till frukost här, bryggkaffe oftast, egentligen vill jag inte äta något förrän senare men efter att ha fått börja med massa mediciner så hade jag inget val.
Men kaffet är ju viktigast ;)

Ha det bäst Bp.

tanthuset.blogg.se sa...

Jag hade inte en susning om att mentolcigg blev förbjudna!!! Det var verkligen en nyhet för mig....
Mojito har jag i ärlighetens namn aldrig smakat, jag skäms! Men det är säkert en läskande sommardrink :)
Raggmunk är en favorit, det var det när jag jobbade på restaurang också, jisses vad raggmunk man stekte :D fårtestiklar hoppar jag gärna över, sniglar är det ovanligaste jag ätit, det räckte!!
Ha det gott :D <3