tisdag 21 juli 2020

Weekly photo challenge: Vecka 30 – ”Mask”

När jag såg veckans tema så tänkte jag spontant på ansiktsmask. Antar att jag inte är ensam om den tankegången. Fram till mars var en ansiktsmask för mig någonting med lera eller gurka som man kunde köpa i en kosmetikbutik. Sedan gick det som det gick…

Samling av masker
Min samling av masker är begränsad till substantivet, då det ju är ganska svårt, om inte omöjligt att fota en person som ”håller masken”, även om h*n har svårt med det;-) Enjoy!


Börjar med nåt riktigt äckligt, några daggmaskar. Minns när jag var liten och jag och mina kompisar
skar daggmaskar i olika bitar, och varenda del krälade vidare. Även daggmaskar är djur, så det var
djurplågeri, jag vet.


Maskeringstejp är ett måste, åtminstone i vårt hushåll.


Nu kommer vi till dagens ansiktsmask. Köpte ett fempack i slutet av mars. Masken ni ser på bilden har jag inte använt en enda gång. Resten är kvar i sina originalförpackningar.


Nu till riktigt fina och påkostade masker som jag fotade i Benidorm under Las Fallas festivalen som varje år hålls i Valenciaprovinsen i mitten av mars för att fira att våren är i antågande.


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera masker hittar ni här.

21 kommentarer:

Violen sa...

jag tror det känns bättre med gurka och lera i ansiktsmasken än att ha en så tättsittande att den måste förses med andningshål. Nu är det ju olika användningsområden, det är jag fullt medveten om. Men om jag får välja så....
Kul att du har täckt in så olika betydelser av veckans ord. Bra jobbat!
Ha det gott!

nalta norrland sa...

Mask är konstiga djur... lite äckliga är vissa av dem dessutom å andra riktigt otäckt äckligt.

Jag har aldrig lyckats sätta en mask på kroken... ogillar dessa kräldjur ;-) men att sätta en krok i dem är ju riktigt läskigt.

Susjos sa...

Snyggt inlägg med temat mask, det kan verkligen betyda olika saker!
Klippa isär daggmaskar, hua!
Sista bilden på maskerna i Benidorm, såå tjusiga!
Ha det gott!

Ditte sa...

Härligt bidrag till temat. Heja! Och du hade riktiga daggmaskar med.Som jag nu ett par dagar letat. Här i trakten har de nu varit en bristvara.Även i koloniområdena och i komposterna där. Jag har letat.
Maskeringstejp har vi gott om. Absolut ett måste även hos oss.
Och ansiktsmask. Puh! Är så glad jag slipper. Men de som vill kan ju ha dem.
Häftig sista bild från Las Fallas i Benidorm. Verkligen uttrycksfulla masker.

Emma, Sol som sol? sa...

Vilka fantastiska masker de hade i Benidorm. Antar att det inte blev mycket av den typens masker i år...

Annika sa...

Just det, du kör en hel del på tema ja ...
Ja, daggmaskar var man inte jättesnäll mot då man växte upp, helt sant.
TUR att man ibland blir klokare med åren.

Ansiktsmask måste vi använda i affärer o i allmänna rum. Helt OK då jag stenhårt tror på att de hjälper till att minska smittspridning.
Utomhus har vi inget tvång att använda dem, men jag har med mig min ändå (har flera stycken) då jag är ute och går, ibland tar jag på den.
Det är rätt tufft nu med mask ute eftesom vi har SÅ brännande hett.

Maskeringstejp är bra :-)

Klimakteriehäxan sa...

Onsdag får bli maskdag hos mig. Minns med lätt fasa daggmaskarna man skulle sätta på metkroken. Ibland spratt det ut en gul gegga ur dem. Äckligt. Men så är det ofantligt länge sen jag metade också!

Anki sa...

Min första tanke när jag läste ordet mask var daggmask ... lite typiskt mig. Ansiktsmask har jag ingen och har aldrig haft någon av lera heller - inte ens gurka ...
Den där från Benidorm var en tjusig sak!
Svar: Jag såg en fråga på en sida om insekter på FB för länge sen och det var en sån larv - så då frågade ja Google också - och jodå det stämde :)

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Maskar är lite äckliga men samtidigt intressant det där med att de fortsätter att leva. Gällande det där med att göra saker mot insekter och kräldjur tror jag de flesta födda innan 1990-talets mitt gjort det. Jag och min vän sprängde myrbon (ej stackar utan bon som fanns utanför huset och jorden).

Herr Nilssons Fru sa...

Slog mig att de var länge sedan jag såg någon mask, nu ser man bara de där läskiga mördarsniglarna. De dräller om dem i år. Men fy, vad elaka små barn. Aja baja :)
Sista maskerna var väldigt fina. Jag gillar ansikten, ja helt vanliga på människor också men fram för allt i konst, prydnader o så.
Kramiz

Ama de casa sa...

Snygg tolkning! :-)
Tyckte först att ni var synnerligen elaka mot daggmaskarna där, men sen kom jag på att det nog inte var särskilt snällt av mig heller när jag trädde dom på en krok när jag skulle meta. Man ska inte kasta sten... :-)

Ansiktsmask kommer jag inte undan ifall jag inte stannar hemma och det vill jag inte göra, garaget var inget kul. Så det är bara att "gilla" läget.

I år blev Las Fallas inställt. Undrar varför...

Anni sa...

Vilken blandning av bilder på temat! De spanska är riktigt snygga och samtidigt läskiga med döskallen runt ansiktet. Inte utan att man undrar över hur man tänkte där.
Daggmaskar har vi gott om här. Så snart vi gräver någonstans kommer koltrasten och kollar läget. Vi kastar till honom en och annan när vi hittar dem.

LillaSyster sa...

Många sorters mask. Säg vilken unge som inte delat på en daggmask.

Kina sa...

Kom att tänka på Lill Lindfors som sjöng visan om "Lilla masken Max, han var rosig rund och rask.....
Förutom masken Max så finns det många vackra masker som är som prydnader.

Stare Ström sa...

Jag har letat men hittade inte en enda daggmask. Fick bli en larv i stället. Vilken fin blanding du fick ihop!

KajsaLisa sa...

Du hittade i alla fall en riktig mask, okej jag letade väl inte tillräckligt. Den sista bilden var jätteläcker, men är det en mask alltihop, ser ut som det.

Tove Olberg sa...

Om du hade hållit krälande masken i handen hade du fått en bild på hålla masken :-) Kul tolkningar.

Helén sa...

När barnen var mycket yngre grävde vi ofta efter daggmask för de gillade att fiska men nu var det länge sedan. Jag har inte försökt hitta några maskar och några ansiktsmasker har jag inte heller så jag hoppar över veckans tema som du lyckats tolka väldigt bra.

Susanne ❤️ sa...

Som vanligt ett härligt blandat inlägg med båfe lite äckliga daggmaskar (och minnen;) och oerhört vackra masker du fixade denna veckas utmaning galant
Kram

Tomtan sa...

Många olika maskar. Bravo

Vilt og vakkert sa...

Heisann, et flott utvalg!