lördag 4 juli 2020

Bokmärken


"Marskatt" målad med munnen av Theodor Ludwig Botha. Katten är mycket skickligt målad. Hade konstnären bara bytt plats mellan blomman och katten hade det varit ännu mera lyckat. Då hade katten tittat in i bilden. Arbetsskadad - moi, inte ett dugg;-)


Ett vackert foto med speglingarna. Den enda synpunkten jag har här är att Hjärnfonden borde ha angett fotografens namn. Som sagt, har man jobbat på ett förlag så har man;-)

Idag kan jag tyvärr inte visa några donerade bokmärken. Jag fick snällt gräva i mitt förråd istället. Just ja, förrådet fylldes faktiskt på i veckan. Ganska otippat måste jag säga. Det låg nämligen ett kuvert från Hjärnfonden på hallgolvet.

Hundra kronor
Hjärnfonden verkar ha tjuvtittat på Mun- och Fotmålarnas affärsidé att få in lite pengar genom att skicka ut kort med målningar. Fonden har dock inte valt tavlor utan fotografier, tre stycken närmare bestämt. Fastpris: hundra kronor. Då jag använder korten på bloggen satte jag såklart in beloppet som kommer hjärnforskningen tillgodo. Kalla det för dagens goda gärning eller nåt;-)

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Med lite tur hittar ni bokmärken även hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa.

13 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Jag reagerar också på placeringen av katten. Även om han är målad åt rätt håll, för det är också viktigt. Jag har inte arbetat med sådant men har en inbyggd känsla i mig, lite av en pedant, även om jag älskar att fota ögonblicksbilder.

Det bokmärke som jag visar är tio år gammalt. Det kommer inga försändelser från mun- och fotkonstnärer till mig, de kom till min make och han betalade. Kommer inget annat heller.

Jag älskar foton med speglingar.
Trevlig lördagskväll!

LillaSyster sa...

Fin katt =)
Ja, blomman också såklart.
Gillar även bilden från hjärnfonden - men hur kunde de glömma namnet?

Ditte sa...

Bilden med katten hade helt klart vunnit på att blomman och katten bytt plats.Och katten är ju så fint målad. Kan förstå att du genast såg detta.
Jag fick också en försändelse från Hjärnfonden men jag har stött dem i lite olika sammanhang en längre tid. Tycker deras kamp mot både ALS, Alzheimer och allt annat med hjärnskador är så viktigt. Tyckte bilderna var fina och gillar speciellt speglingarna. Men speglingar fastnar jag ofta för-
Och vad gäller bokmärken så kan ju det mesta användas för att visa var man är i en bok.
Fint bidrag.

nalta norrland sa...

Kommenterade hos Dig häromdan typ ett livstecken kommentar...
Mår inge vidare.
Återkommer så fort jag orkar formulera mig.

Guldkryckan sa...

Jo, alla fotografier ska väl ge cred till fotografen om det används på det viset.
Det är väl därför jag oftast använder mina egna antar jag. ;)

Hjärnfonden har jag faktiskt inte hört talas om vad jag kan minnas, bra grej helt klart.

Ha en fin fortsättning på helgen nu Bp.

Emma, Sol som sol? sa...

Den första är så fint målad. Faktum är att jag inte har problem med att katten tittar utåt. Katter kan liksom sätta sig och stirra rakt in i en vägg och man undrar vad 17 den tittar på som inte ser ...
Däremot tycker jag inte att de två motiven har kontakt, hänger ihop. Kanske katten hete Iris? 🤔

Eva Trillian sa...

Tack för Grattis! :)
Gillar dina bokmärken!
Har ett i läder från Scarborough som används flitigt - lite tjatigare än all den variation jag ser hos dig :)

Klimakteriehäxan sa...

En god gärning kan ju bara vara bra!

Hanneles bokparadis sa...

Helt i min smak.

Susjos sa...

Åh, vilket härlig första bild hos dej med katten! Jag har inga problem med hur de är placerade, men så är jag ju inte i din bransch heller :-)
Fint av dej att sätta in pengar till hjärnfonden, det borde jag också göra, alla pengar behövs till forskningen!

Svar: foppatofflor är verkligen hemska, men passar väldigt bra här i stugan, haha! De finns i många storlekar, men de i min storlek är faktiskt svarta, det är alltså inte jag som köpt dem! Hm, kanske ska fota de olika tofflorna! :-)

Ha det gott! Å hoppas vi slipper alltför mycket regn!
Kram

Anki sa...

Fina bokmärken hos dig även idag!

Ama de casa sa...

Fantastiskt fina bokmärken! Tänk att kunna måla så överhuvudtaget, och med munnen gör det ju ännu bättre. Kattens placering tänkte jag inte alls på, men tittade till igen och kunde konstatera att du har rätt. Kreativ yrkesskada måste jag säga :-)

Håller även med om att fotografens namn borde ha varit med. Jag tycker att man alltid ska ange källan, och extra viktigt när man använder bilderna i kommersiellt syfte (även om det är för en god sak).

Ha en finfin söndag :-)

Carita Liljendahl sa...

Ett underbart foto, härlig miljö, minsann. Sådant lugn!