fredag 10 juli 2020

Fem en fredag: Vecka 28 – ”Sommar II”


Så här ska en trädgård se ut - vild! Kolla de fina glasskulpturerna på armeringsjärnen. Snigeln till vänster och den blåa droppen till höger är riktigt läckra.


Bästisen Yvonne är hundvakt just nu. En av hundarna heter Nelson. Hunden till höger är bara fyra månader gammal. Han älskar att promenera, fast inte för att uträtta sina behov. Det föredrar han att göra inomhus. Hahaha:-)

1. Hur spenderade du somrarna som barn?
Kan inte minnas att familjen åkte bort på semester när jag var liten. Men jag kommer ihåg utflykter med picknickkorg och en massa bus med skollediga kompisar. Bland annat lekte vi i hus som höll på att byggas. Minns speciellt en gång där vi lämnade bestående fotavtryck på ett nylagt golv där cementen inte hade torkat.

2. Hur spenderar du sommaren i år?
Det är ytterst sällan vi har tagit ut semester under sommaren. Så jag spenderar den här sommaren precis som jag alltid har gjort med balkonghäng och en eftermiddagsfika eller en Corona på det lokala ”haket”.

3. Vad skulle du vilja göra i år men som inte går?
Det jag saknar mest är våra långpromenader. Det är inte Covid-19 som sätter stopp för dom utan mitt ryggelände.

4. Vilken är favoritsysslan på sommaren?
Läsa en deckare på balkongen

5. När brukar du ta första doppet?
Aldrig;-)

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. De är dagsfärska och tagna av bästisen Yvonne. Tusen tack:-) DS.

21 kommentarer:

Ditte sa...

En trädgård/tomt som inte kräver något jobb uppskattas. Helst vill jag ha en udde och klippor och med lite vildvuxet bakom. Gillade verkligen de läckra glasskulpturerna på armeringsjärnen. Vill ha!
Ja, en hund som inte är rumsren är ju knepigt. Avstår från det.
Kul att läsa dina svar och funderade lite på mina. Några liknande. Väldigt trist med ditt ryggelände. Kan verkligen tänka mig att den är besvärlig på många sätt. Och visst begränsar det att ha ont.
Men en balkong, böcker, god mat och dryck hjälper en del.

Familjenoe sa...

När jag läser allas svar på första frågan slår det mig att det vi kommer ihåg från barndomssomrarna inte verkar vara storslagna resor utan allt det stora i det lilla som finns på hemmaplan under somrarna. Gott det! Trevlig helg!

Hanneles bokparadis sa...

du skulle gilla vår vilda trädgård, djungel säger barnbarnet, fullt med frukt och bär.

Karoleen sa...

Härligt med en deckare! Och visst var somrarna som barn underbara, bra väder och skoj och bus! Härliga minnen!

nalta norrland sa...

Trädgårdar ska vara lättskötta och fungera som plats att vistas på utan man ska behöva vara rädd att kliva ihjäl nån blomma.

Så fina små vovvar.

Årets sommar känns aningen kylslagen än så länge... vi har haft fler dagar med dåligt höstväder n med sommarvärme.

Emma, Sol som sol? sa...

Misstänker att hundvakten Yvonne inte haha:ar åt den lilles olust att uträtta sina ärenden utomhus ...

Paula sa...

Nu trodde jag faktiskt att du drabbats av något värre än corona, när jag såg bilden på hundarna! Men allt har sin förklaring! Det är verkligen skit att din rygg ska bråka med dig så du inte kan promenera och ingen bättring är i sikte? Har man uttömt alla eventuella behandlingar?
Du o jag hade samma sommarsysselsättning som barn, jag flyttade till nybyggd förort när jag var åtta år och det byggdes för fullt överallt. Där sprang man på byggställningar och annat livsfarligt, tur inte morsan visste...

Geddfish ♥ sa...

Första bilden gillas skarpt!
Nej, sen är det ju som det är. Göra det bästa av allting. Vet inget annat.
Sommarminnena var sköna, tack och lov.

Kina sa...

Det bästa med semestern är att man inte behöver göra det man måste gör i vanliga fall! Som pachis får man ingen semester, eller man kanske ska säga att man har ständig semester. Jag saknar lite det där att se fram emot helgen eller semestern som man ju gjorde när man var ute i arbetslivet.

Mrs Calloway sa...

de där glasskulpturerna är jättefina. lite vild skall en trädgård vara. vi låter våra växter flytta på sig och ploppa upp lite var de vill. sakneligt att inte kunna promenera. har aldrig promenerat så mycket som den här sommaren

Susjos sa...

Jättefina glasskulpturer, och söta hundar, fast rumsrena vill man ju ha dem,hihi..
Just ja, nu missade jag ”fem en fredag” svårt nog att blogga från IPaden, och med finbesök denna helg blir det inga långa inlägg.
Somrarna när man var små ja, vi reste ingenstans heller förrän jag kom in i tonåren, men minns att vi hyrde en sommarstuga i närheten av Falun, och det var spännande när man är uppväxt i ”asfaltsdjungel”!
Deckare på balkongen och en öl, låter som perfekt semestrande om du frågar mej!
Trist med din rygg...å svårt att få bra behandling har jag förstått.

Svar: tack för tipset på namn till kattungen, Molly är inte dumt alls, så kanske blir det en Molly!
Ha det gott, KRam!

KajsaLisa sa...

Skulpturerna var skitsnygga, själv är jag trädgårdstomtehatare.
Jättesöta hundar, han lär sig nog etikett snart. Kanske hänger på utmaningen.
Själv har jag tryckt i ett jätteinlägg med regnbilder från i Onsdags, det passade inte in på Tråktorsdagen och var inte klart igår heller.
Brassade på för att kolla hur mycket utrymme det åt på bloggen.

Herr Nilssons Fru sa...

Opps - trodde du blivit med hundar :) de e ett litet elände innan de små blir rumsrena, synd de inte finns blöjor till hundar. Så trist med din rygg, jag lider alltid med människor med värk - de är ett elände, borde vara förbjudet. Hoppas du kan få bukt med det så du kommer ut på promenader igen.
Kramiz o fin lördag

Anki sa...

Vår trädgård är mer vild än tam kan man säga :) Ingen ordning någonstans! Snygga glasprydnader!
En fyra månader gammal valp kan man nog inte kräva att den ska var rumsren, men den lär sig säkert hur det ska var :)
Såå tråkigt med din rygg!!

Ama de casa sa...

Läckra skulpturer och söta hundar :-)

Mina barndoms somrar tillbringade vi så gott som alltid i sommarstugan på Svinön (halvö) utanför Byske. Sol hela somrarna (såvitt jag minns) och massor av bad. Härliga minnen :-) Vi åkte mycket utomlands med familjen, men det var på andra lov när det var ruggigt i Sverige.

Första doppet brukar jag nuförtiden ta när det är varmt och det finns tillgång till pool. I år blev det på kryssningen i Karibien i januari. Det var tider det...

Bokdamen sa...

Fina skulpturer och hundarna är jättesöta! Sugen på att skaffa hund men det får Nabil som pensionär isf. Jag är ingen trädgårdsperson dvs inget intresse att fixa och greja, men tycker om att gå i trädgårdar, besöker ibland när jag rest.Vad tråkigt med ryggen! Femte frågan är vi verkligen lika i :D

LillaSyster sa...

Fina glaskonst =) Hundar.. det är smidigare med katt, går på lådan och motionerar sig själv =)

Carita Liljendahl sa...

Kanske du tar första doppet i en inomhusbassäng? Det räknas ju också :-)

Klimakteriehäxan sa...

Vi som har balkong har verkligen satsat rätt.

byblixtra sa...

Ja, det var fina trädgårdsskulpturer.

En sån rackarns lillvovve som vill uträtta sina behov inomhus. Undrar just om han har fått kissa och bajsa på en tidning inomhus hos uppfödaren? Tyvärr så vill de gärna fortsätta med det.

Anni sa...

Jamen jag har ju också tänkt sätta en gäng glasfåglar på pina sådär, ska bara lösa hur jag fäster en tillräckligt stor platta att limma på. å andra sidan fick maken en svets i present förra året, så vi får väl ta och lära oss att svetsa! Jag behöver en del rosbågar också.

Lider med dig och din rygg, det är ju skit att ha ont!