måndag 27 juli 2020

Glad måndag


Årets första myggbett fotat med vänster hand. Det syns på kvalitén;-)


Årets första riktiga fjärilsbesök. Visst har fler fjärilar hittat upp till balkongen den här sommaren, men de var alla tråkigt gula och poserade inte. Det gjorde den här fjärilen inte heller. Därför är h*n aningen suddig.

Också den här måndagen var helt i min smak, och det började redan med en överraskning vid midnatt.

Bett
Hade egentligen tänkt att ”skryta med” att jag inte drabbats av ett enda myggbett den här sommaren. Efter nattens bett föll den idén dock platt. Vid midnatt kände jag nämligen plötsligt ”en smärta” på min högra handrygg. Tog boken jag läste och plattade till insekten som därefter inte gick att artbestämmas längre;-)

Smart
Sedan gjorde jag något riktigt klokt (enligt mig alltså). Tog en nål, doppade den i handsprit, ”öppnade upp” det minimala bettet och började suga upp blodet och förhoppningsvis även myggiftet. Resultat: ingen svullnad alls. Smart va’!!?

Skyltar
Sedan fick jag två mejl med helt suveräna skyltar idag också. Ett från Yvonne och ett från Ruth i Virginia. Hennes dotter läser troligen inte min blogg, men det gör Ruth:-) Tusen tack tjejer!

Sms
En annan totalt otippad överraskning fick jag i eftermiddags. Ett sms från PostNord som berättade att min beställning från apotea.se hängde på dörrlåset. Snacka om att bli impad här. Å snabbt gick det också. Beställde medicinen igår kväll, klockan 14:30 idag levererades den.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

13 kommentarer:

Susjos sa...

Imponerad hur du löste ditt myggbett, kliade det inte heller?
Apotea har jag också köpt medicin ifrån, och jag är lika imponerad som du, det går himla fort att få hem varorna!
Ha en bra start på veckan!
Kram

Klimakteriehäxan sa...

Grattis till en sån lyckad måndag! Min har iofs inte heller varit dålig. Fast det blev inget bad som jag hade tänkt.

Ditte sa...

Ja, har man fått ett myggbett är det i alla fall sommar. Har ännu inte fått något men kanske kommer det ett. Men jag saknar det inte. Återkommer om jag får något. Bra tips för att slippa svullnad. Smart! För egen del hade jag nog inte tänkt på det utan hämtat kortisonsalva eller alsolspriten.
Bra försök att fota fjärilen. Och halva ville ju gärna vara med på bild. Färgerna syns ju.
Kul att du fick ett par skyltar. Spännande att få se. Men antar jag får vänta till nästa söndag.
Perfekt att Apotea var så snabba.Glädjande,
Så visst blev det en glad måndag. Ja, förutom myggbettet då.

Ama de casa sa...

Mygg har vi haft en hel drös av, fast inte i närheten av hur det var att bo i Norrland. Nu har vi "spännande vittjningar" av myggsplattarna varje dag (när vi är hemma) - dom sköter sig rätt bra :-)

Härligt med snabba leveranser! Det upplever vi sällan här...

Ha en fortsatt glad måndagskväll!

LillaSyster sa...

Apotea är supersnabba, kul att posten också skötte sig. Fast jag har inget att klaga om/på posten, min brevbärare är hur bra som helst. (Kanske beror på mina mutor med nybakta bullar, kakor och en chokladkaka då och då)Tänker på dig varje gång jag länkar! Glad måndag!

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Själv så fick jag hur många som helst av myggbett i början av sommaren. Men nu tycks myggen dött, det gillar jag ;D . Inget vidare fan av vare sig myggor eller bromsar, och värst av allt fästingar :-o.

nalta norrland sa...

Då jag aldrig får kliande myggbett blir jag förvånad över att Du lade ner så mycket jobb på i mitt tycke ingenting ;-) men om sagt jag vet inte hur det är att ha myggbett.

Igår mitt på dan fanns ingen mygg, jag Halleluja :D men tyvärr så kom de i tusentals då jag var ut med Frost och hela hunden såg ut som en mygga ;-) nej det är inte kul, synd om Frost... fast han kliar sig inte så mycket.

Hur har Du det med ryggen egentligen, nu lär Du ju icke få någon behandling på grund av covid19,
har Du ständig värk eller vid ansträngning typ om Du gått omkring/suttit för länge, burit för tungt?

Det är tur Du har balkongen :)

svar Vi pratar vanligtvis svenska, lite engelska ibland.

tanthuset.blogg.se sa...

Ja se det var verkligen en glad måndag, det! Himla bra idé det där med myggbettet eller vad det nu kunde vara, tänkte eftersom insekten inte gick att identifiera ;) Mycket smart, måste jag säga....
Ha det gott, kram! :)

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, rena operationen för ett myggbett. Men den verkade ju framgångsrik, i alla fall. Annat som kan hjälpa är cocosolja, faktiskt. Får du riktigt kliande och smärtande bölder kan en antihistamintablett hjälpa, fungerar även vid getingstick.

Snabba leveranser är så himla bra!

Paula sa...

Mediciner som hänger på dörrlåset, shit, tänk om någon i trappuppgången ser paketet o snor det! Eller är jag nojig?
Myggor har vi pepparpeppar haft ovanligt lite av denna sommar...däremot har knotten gjort att vissa kvällar har man hållit sig inomhus...haha hade gärna sett dig pilla hål på alla knottbett, typ hundra, som man kan drabbas av på en pisskvart i mina kvarter! Det fider det fider sa liten Paula för typ 60 år sen...
Fjärilen lyckades du bra med, blev en häftig bild in action.
Myggbettet? Ja det ser rött ut, absolut, var det före eller efter utsugningen?

Anki sa...

Summa summarum - en kanonbra måndag! Här har jag inte ens sett en mygga i år - och nästan inga andra insekter heller, förutom fjärilar, humlor och blomflugor ute bland blommorna.
Undrar om vi kan få hemleverans också - att de kommer 7 km utanför samhället och hänger medicinpåsen på dörrhandtaget ... skulle inte tro det!

Herr Nilssons Fru sa...

Jag kan skryta om att jag inte ens sett någon mygga. Vi har sparsamt med mygg här. Men vi har väldigt gott om flugor o de bits nu, vanlig skogsflugor. Ja du var smart med ditt myggbett, skönt att slippa kli och svullnad. Apotea är kanonbra, använder dem också, här på landet brukar de ta 2 dagar så hänger de på brevlådan klockan 7 på morgonen. Perfekt.
Svar på din fråga. Nej jag ser inte barnmorskan i East End. Jag ser i stort sett aldrig serie eller filmer från förr 😊 jag gillar NU. Jag förstår inte själv varför jag är så emot DÅ.
Kramiz

Guldkryckan sa...

Fantastiskt hur snabba leveranserna kan vara ibland...ett mirakel kan jag känna ofta då det tar ett par dagar bara att få hit grejer från tex tyskland.
Bra jobbat där.

Myggbett har jag nog inte haft de sista 20 åren vad jag kan minnas, men så är mitt minne kasst också förstås ;)

Ha det bäst nu.