tisdag 14 juli 2020

Weekly photo challenge: Vecka 29 – ”Springa”

Det första ordet som ”sprang to my mind” var faktiskt springaren som i schack alltså, och den tolkningen får ni ser sist i det här inlägget. Jag börjar med lite motion;-) Enjoy!


1912 hölls de femte olympiska sommarspelen i Sverige. Huvudarena var Stockholms Stadion som ni ser på bilden. De flesta som sitter på bänkarna och äter är deltagare som ska springa Stockholms maraton 2012 dagen efter bilden är tagen. Till höger i bild ser ni en staty på en springande atlet.


En blå springa mellan tunga moln. Himlen öppnade sig dock inte.


Den springande punkten är att jag fick ihop det till fyra bilder, varav tre dagsfärska till temat. Lärde mig förresten att Aristoteles var den förste som kallade fenomenet ”den springande punkten” för ”punctum saliens”.


Och här ser ni springarna, som är schackspelets knepigaste figur. När man gör ett drag med dom får de visserligen inte springa långt, men de får åtminstone springa två steg rakt åt något håll och sedan ett steg rakt åt valfri sida.


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera bidrag till temat hittar ni här.

PS. Rättelse: Poolen som jag visade igår tillhör inte föreningen. Den ställdes upp av en familj med två barn. Pappan i familjen tömde den sedan och tog med sig den hem igen - poolen alltså. DS.

19 kommentarer:

nalta norrland sa...

Oj så länge sen jag spelade schack, det var en grej jag å min far gjorde under min barndom... hans schackspel som jag inte vet vars det är nu var typ från "hedenhös" ;-)

Du lyckades bra med order spring :)

Ditte sa...

Vilken bra och varierad tolkning du fick till.
Och vi närmade oss varandra i tolkningen på en del punkter. Kul!
Springande punkten är intressant på olika sätt. Och hur den kom till. Spännande och läcker bild på den.
Schack har inte varit min bästa gren men jag har försökt att spela lite grann. Jättefina springare! Verkligen personliga. Kan tänka mig att hela schackspelet är det-

Anni sa...

Vår vackra djurgårdsborg :-) Där har jag sett många matcher i mina dar. Och en del friidrott.
Nu har du en finfin beskrivning av könsbestämning av ekorrar hos mig ;-)

Emma, Sol som sol? sa...

Fyra helt olika tolkningar på samma ord, inte illa det! Klockan, är det ditt armbandsur? Ser ut att passa dig perfekt!

Geddfish ♥ sa...

Mycket berikande inlägg om springare!
Jag har spelat schack när barnen var yngre, vi spelade många brädspel inom familjen, jättekul. Men jag har glömt av totalt hur man spelar schack nu.

Klockan ser ut som din köksklocka, men jag kanske har fel. Intressant var dock den springande punkten.

Idag har jag inte haft en endaste springa mellan molnen, det har varig jämngrått och jämnblött.

Klimakteriehäxan sa...

Den vita schackhästen är jättefin! Tänkte inte på att vi också har ett väldans fint schackspel, med keramikpjäser. Får komma ihåg det om vi tilldelas tema "torn" eller "bonde" ...

Susjos sa...

Snyggt tolkat på temat!
Å vilka tjusiga springare, tyvärr kan jag inte spela schack, borde väl lära mig?
Å vart tog sommaren vägen? Här i Tällberg kom vi upp till +13 grader idag, suck!
Ha det gott!

Anki sa...

En snygg tolkning med passande bilder! Bra jobbat även denna dag!

Ama de casa sa...

Haha! Många klurigheter här, "sprang to my mind" och "den springande punkten" - väldigt fyndigt! :-)

Länge sen jag spelade schack nu. Men jag har faktiskt spelat schack med döden:

https://amacasa.wordpress.com/2010/08/23/ama-de-casa-proudly-presents/

:-D

Violen sa...

Så fint du har varierat tolkningen av veckans ord! Den springande punkten sticker ut lite, bilden är färgglad och pigg. Här är det grått och småregnigt så det behövs något som sätter färg på tillvaron. Schackpjäserna är jättefina!
Ha det gott!

Carita Liljendahl sa...

Visst finns det många tolkningar för det här ordet - du har lyckats bra!
Jag hann inte längre med utmaningen, veckorna går för fort :-D

Guldkryckan sa...

Schack är väl aldrig något jag fastnat för riktigt men på kneget blev det ett och annat parti med en av mina "kidz" förr i tiden...hör och häpna, jag vann en gång eller två...av hundra partier typ ;)


SV: Jo, jag sparar ofta biljetter och gamla busskort från förr, ibland hittar man dem i någon låda och minnena kommer seglande ner från ingenstans.

Ha det bäst Bp.

LillaSyster sa...

Då har man lärt sig något igen - det är berikande att läsa bloggare. Jag ska varken springa framåt eller i sidled utan backa bakåt till sängen och fortsätta att läsa, inne väder idag.

Stare Ström sa...

Vilket bra inlägg du fick till!!

Paula sa...

Är du en fena på schack? Jag testade i min ungdom men saknade tålamodet och kanske också strategiförmågan att kunna se flera drag framåt...
Schackpjäserna var verkligen annorlunda, är de gjorda av porslin eller keramik? Du fick till ett mycket varierat inlägg på temat, den springande punkten i temat!

tanthuset.blogg.se sa...

Min pappa var en hejare på schack men jag är totalt nollad vad gäller det men måste säga att springarna är fantastiskt vackra! Ha det fint BP, kram!

KajsaLisa sa...

Stadion, jättefin byggnad, såg Ozzy där för några år sen, men han sprang inte utan lufsade och knappt det. Gillar klockbilden, hade du tagit med hela urtavlan hade den inte varit lika spännande, sen BPfärger också. Shackpjäserna var snygga springare, bra tänk där.

Tomtan sa...

Springare hade jag glömt bort. Många fina bilder på temat

Helén sa...

Bra jobbat att ha fått med så många varianter av ordet springa i ditt inlägg! Springare i schack hade jag inte kommit på om jag så funderat i tusen år.😊