tisdag 7 juli 2020

Weekly photo challenge: Vecka 28 – ”Tänder”

"Tänder" är ett lätt ord att illustrera med ord och bild tyckte jag. Så jag kunde ha valt att gräva i arkivet, där det finns bilder på både mina egna tänder och reklamskyltar för tandläkare. Där har jag även foton på när någon tänder en majbrasa samt smörgåsar som man kan sätta tänderna i.

Soligt och nitton grader
Nu var det en för oss nollåttor förvånansvärt fin dag idag. Nitton grader och relativt soligt. Å när man minst anar det så uppenbarar sig perfekta motiv rakt framför ögonen på mig. Så jag valde att köra med dagsfärska foton istället. Enjoy!

Tisdagar är trädgårdsgruppens dagar. De vattnar blommor, vilket de slapp idag efter allt regn, de beskär buskar med sekatörer i högsta hugg, och så fikar de efter avslutat arbete. Här ser ni tre personer som håller på att sätta tänderna i medhavda smörgåsar.


Med tändare tänder man cigaretter och mycket annat. Å just när man vill tända ”nåt annat” är man omåttligt populär som rökare;-)


Som sagt nitton grader och då tänder man grillarna på innergården. Ja, det ser ni ju. När jag tittade på bilden tänkte jag inte helt osökt på talesättet ”ingen rök utan eld”.


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Vad andra deltagare tänder på hittar ni här.

15 kommentarer:

Ama de casa sa...

Helt klart en både färsk och perfekt tolkning :-D

Ha en fin kväller!
PS: 19 grader lät betydligt mer behagligt än dom 37 vi har just nu...

Ditte sa...

Härlig tolkning! Och så roligt med dagsfärska bilder. Heja dig!
Kul med trädgårdsgruppen. Skönt att de slapp vattningen idag. Men mackorna smakade säkert bra.
Och en tändare, gärna ett par, plus tändstickor ingår i min dagliga basutrustning. Ingen rökare i mig men bra att ha grejer.

Nej, ingen rök utan eld. Så grillar även tändas på vår innergård idag. Men vi körde balkongmiddag. Inge grillning men bra ändå.

Guldkryckan sa...

Minns allt hur folk tyckte man skulle sluta röka och tjatade lite om det...men när ett värmeljus skulle tändas så var man omåttligt populär plötsligt....jo men visst.

Vet inte hur temperaturen varit här idag men alltför kyligt var det väl inte men regnet kom med jämna mellanrum.

Trädgårdsgruppen där har vi väl följt en tid...alltid intressant att studera förstår jag.
Här har vi bara några som grillar med jämna mellanrum...låter ibland som om man är vid medelhavet eller något, ett jäkla liv men ett positivt jäkla liv ;)

Ha det bäst Bp.

Stare Ström sa...

När regnet öser ner tar jag arkivet till hjälp. Ser fint ut hos dig. Sitta utomhus och sätta tänderna i en macka är perfekt tolkning!

Emma, Sol som sol? sa...

Ja, en tändare är alltid bra att ha så jag har alltid en mini i mitt lilla pennfodral som alltig hänger med i handväskan. Eller ryggsäck är det ju numer.

Har den självutnämnda trädgårdsgruppen skaffat sig röd mundering, tro?

Paula sa...

Jag skulle gilla att ha en allmän grill i närheten. Att använda när man t.ex har besök, det är ju ingen mening med att köpa en egen när man grillar typ 2 ggr per sommar. Det var himla bra att du kom på att du kunde köra ett helt färskt inlägg till temat! Undrar om jag kan tända? Tror inte det, vet inte alls om jag har någon fungerande tändare...

Geddfish ♥ sa...

Jättekul att följa din innergård. Lite skillnad mot mina gårdar här, då ni bor i bostadsrätt, så kan man förbilliga det med egen arbetskraft. Här i hyresrätterna så är det fastighetsskötarna som fixar till det. De gör det super men det blir inte de fikasammankomsterna och grannsammanhållningen som ni har. Men här grillas ibland.
Japp, där satte du tänderna i flera fina bilder rätt framför näsan, som sagt, kul!
Jag satte tänderna i något gott idag, förresten...

Susjos sa...

Snyggt jobbat med temat! Å dagsfärsk är den ju också. Mysigt med sammankomsterna på din gård.
Ja, en tändare är alltid bra att ha, vare sej man är rökare eller ej.
Och idag är vi tacksamma att vi slapp regnet!

Svar: jo, min man brukar äta upp mina desserter ibland om han orkar,haha!

Anki sa...

En snygg tolkning på temat! Bra jobbat!

LillaSyster sa...

Här är plus 12 blåser halv storm och regnar både på längden och tvären. Här tänder man inte på något.....Men i början på veckan var det nog någon som tänt på..... En hel lada brann ner till grunden 600 meter från mig. Rätt otäckt, för jag har svårt att tro att den självantände då det inte finns el där nere. Ha en bra eftermiddag.

nalta norrland sa...

OMG Ni hade ju nästan hett igår ;-) ja 19 grader är ju drygt dubbelt upp mot de 9 jag hade mitt på dan i måndags :)

Bra fotat som vanligt.

Violen sa...

Härlig sommarkänsla i din tolkning! Visst är det bra att ha en grupp som fixar och donar och håller snyggt i trädgården. Nu är vi en bit in i juli och jag har ännu inte sett eller känt doften från någon grill. Kul att du har dagsfärska foton!
Ha det gott

Herr Nilssons Fru sa...

Bra tolkning av tänder 😊 och fina bilder.
De verkar så flitiga på din gård och umgås mycket.
19 grader, vi har 18.7 o just nu har solen gått i moln annars har den varit framme mycket idag – men de blåser kallt…brrr.
Ha en fin afton.
Kramiz

KajsaLisa sa...

Ha ha, du är alltid framme med kameran vid rätt tillfälle, dom kanske röker böckling :) Tack för tipset, nu syns bilden jag gjorde om uppladdingen och har även kollat från Gems. Vill du se en snygg gardinuppsättning så kika in och kolla bilden.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, fint med dagsaktuelle bilder, i alle fall for en sjøl. Det er mye morsommere enn å hente fam gamle i arkivet, men noen ganger er man nødt til det også.
Og det ble slående bilder også denne gangen, og med en rød tråd, ikke noen springa her nei. Kan vi si det?
Ha fine sommerdager fortsatt ;:OD)