tisdag 11 december 2018

Weekly photo challenge: Vecka 50 – ”Kantig”

Den här veckan vill Sanna se några kantiga exempel. Kollade som så ofta med min kompis synonymer.se och blev aningen överraskad måste jag medge:

ojämn, benig, knotig, grov, ofin, oslipad; tvär, otillgänglig, hård; ryckig, stötig; klumpig, tafatt.

För där sprack min idé. Fotona jag tagit passade liksom inte riktigt in om man säger så. Kan inte påstå att bilderna jag lägger upp nu är så mycket bättre, men de tre första har åtminstone en röd tråd.




Bonusbild

Kan inte låta bli att också bjuda er på dessa ganska ojämna dumplings som vi åt igår. Den lokala ICA har nämligen tagit hem Beijing8. Yiipphhiieee! De var gudomligt goda. De ångkokas, och om man vill ha dom mindre "sladdriga" kan de stekas i olivolja i fem minuter. Å nej, man behöver inte köpa hela bambukittet. God och nyttig mat som lagar sig själv kan man säga. Vegetariska dumplings finns såklart också. Kan tänka mig att kinaälskaren Ditte kommer att rusa till Hemköp vid Hornstull snart;)

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera kantiga bidrag hittar ni här.

23 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Här fick du till verkligt många fina bidrag!
Och smart att använda sig av synonymlista, för ibland kommer man själv bara på ett eller två alternativ för det givna ordet :-)

"LillaSyster" sa...

Dumplings som är så gott! Har dock aldrig ätit en stektvariant - men det är säkert gott det också. Många fina kantiga saker hittade du.
Gillar verkligen Mofågeln, tror att jag såg sådan på Trädgårdsmässan i Älvsjö 2016
Ha en fin kväll, jag ska strax bänka mig vid Tv och kolla in Hela Sverige bakar. Kram

byblixtra sa...

Så charmiga fåglar och renar. :-) Visst är de kantiga, även julpyntet hade många kanter.

Det ser läckert ut med färgglada dumplings på svart tallrik. (nästan lime och orange). ;-)

Susjos sa...

Snacka om kantiga grejer ! Det var ju perfekt tolkat!!!

Geddfish ♥ sa...

Perfekt och kantigt!
Dumplings, det har jag sett flera gånger, men inte köpt. Men nu kom jag på att det måste likna de degknyten jag köper på Lidl, supergoda, med ost och spenat i.
Men ska testa där det står dumplings också!

nalta norrland sa...

Tjusigt 👍 har Du varit på Julmarknad eller🤔
svar Som jag skrev i blogginlägget brukar julklappar sällan vara nått problem, som sagt jag nätshoppar 😊
Till Elin har vi fixat det hon önskar sig... nemas problemas 😜 fast ingen häst och inte ens en hamster 🐎🐹

Johanna sa...

och jag som läste klantig... haha

kantig är ett lättare tema och fotografera och jag tycker du lyckats bra. Mogan hade gärna fått flytta hem till mig, så sööööt!

Ditte sa...

Jag gillade dina rödkantade första bilder! Och helt klart en röd tråd i dem- Bra jobbat!
Vad gäller restaurang Beijing8 fanns den tidigare vid Nytorget men har slagit igen där. Trist! Oftast gör jag egna dumplings men som alternativ ska jag genast jag är tillbaka i Stockholm igen testa dessa. Men jag har bambukitt....Medfört hem från Peking. Men visst går det lika bra utan. I alla fall om man steker dom. När jag gör dem från grunden kokas de först ett par minuter och steks sedan snabbt.
Stort tack både för länken och tipset!
Och du visst är dessa läckra dumplings också lite kantiga.

Helén sa...

Jag tycker ditt inlägg passar perfekt till temat! De där konstiga fåglarna är sannerligen grova, knotiga och kantiga, allt på samma gång. Perfekt!

Ama de casa sa...

Vilka fräna, kantiga julpryttlar! Kanske dags att börja bygga sina egna julprydnader av sånt man kan hitta i naturen. Det ligger ju i tiden - återvinning, typ :-)

Dumplings har aldrig riktigt hört till mina favoriter, men att steka upp dom i olivolja låter som det kan göra dom betydligt bättre. Tycker liksom dom är lite för "svampiga". Eller så har jag bara haft otur... :-)

Anki sa...

Kantiga figurer de där fåglarna ... men ändå trevliga på något sätt :)
Klockren och perfekt till veckans ord! Bra jobbat!
Svar: Tack så mycket! "Ekkossa" ... hahaha! Hanen har mycket större och kraftigare käkar ... googla så får du se :)

anemonen sa...

Jag får ta och testa dessa dumpningar . De ser goda ut. Och ja jag skall försöka skärpa till mig med bloggen. Glad att du saknat mig. God Jul till dig med.

Anni sa...

Undrar om de fick sålt några av de där kantiga figurerna på dina första bilder. Klart udda prydnader!

Dumpling är lite väl sladdriga, tycker jag. De måste stekas för att inte kännas som ostron.

Och ett svar:
Anade att du skulle gilla mitt rostiga järnverk :-) Planeringen före resan är halva nöjet i min värld. Jag lägger många timmar på att leta sevärdheter, saker att göra, udda grejer, tillfälliga utställningar och så vidare. Google, Tripadvisor och reseberättelser i bloggar/tidningar/böcker utgör grunden. I min plan finns sedan en hel del alternativ eftersom allt inte hinns med - det kanske regnar, någon har ont i huvudet, bilköer tar tid eller vi hittar något helt annat som lockar. För det är ju också viktigt att kunna släppa planeringen och göra/se något man inte visste om när möjligheten dyker upp.

MartinaOlsson sa...

Är du sugen på en snygg och trendig bricka från Sealoe att inreda med där hemma, eller kanske att plocka fram och servera på när du får finbesök? Då borde du kolla in lucka nummer 12 i min julkalender som nu är öppnad, för därunder gömde sig chansen att vinna precis detta! :) Klicka på länken nedan för att komma direkt till tävlingen, och så vill jag även passa på att önska dig en fortsatt trevlig dag såhär mitt i veckan <3
https://martinaolsson.myshowroom.se/126502/julkalender-lucka-12-7/

Stare Ström sa...

Vilka härliga kantiga bilder! Inget fel på dumplingarna heller!

Emma, Sol som sol? sa...

Det var lite kantigt där i granen! Men så undrar jag vad som hängde där i grenen ...? En kaffemugg? Man kan ju bli kantig för mindre ...

KajsaLisa sa...

Hon i luvan i första bilden verkar inte gilla att bli fotograferad, hon är nog lite kantig av sig.
Julgransprydnaderna var snygga och sista bilden såg smaskig ut.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, her var det stor variasjon i "kantethet" både mykt og hardt, noe med smak og noe med duft ... og noe bare for synet å nyte... Ha fin adventstid ;:OD)

Violen sa...

Fin variation på det kantiga! Gillar allt utom dumplingarna!

FREEDOMtravel sa...

Djur brukar ju inte vara kantiga, men de där var det definitivt! Dumplings ... mums! :)

Margareta sa...

Kantigt juligt och det kan ibland julen också kännas fast med en annan betydelse - jag tänker att julen kan kännas fyrkantig ibland och vi ska inte går utanför dessa för att inte tyckas vara lite udda.
Men härliga bilder av julen och en mysig julmarknad gissar jag. Ja visst blir jag lite sugen på dumplings när jag ser dina bilder och kul att en lokal butik tagit hem en sådan vara.

Nu är det jul igen och jag hoppas att även din julstämning kommit, även om min saknas fortfarande.

Paula sa...

Nu blev jag så dumplings avundsjuk! Här på vischan får vi aldrig tag på några nyheter, byafolket ska ha sitt vanliga sovel och de har frysen full av älgkött och lax och vill knappt se åt några nymodigheter...
Jag tycker dina kantigheter blev riktigt lyckade. För de ska ju inte liksom vara vackrast i stan och de är det inte heller. Lite "ruff" precis om jag känner mig, även om jag är rund så kan jag också vara ganska kantig av mig. När det faller sig så...
Ha nu en härlig tredje advent, regissören som vi anlitat här har skött sitt jobb till perfektion, snö, frost och köldgrader, ja ganska många faktiskt...

Musikanta sa...

Härliga bilder som verkligen passar bra till veckans tema.
Ingrid