onsdag 26 december 2018

Det där med mellandagsrea


Läckert eller hur!!!? Hela julhelgen var föredömligt solig och relativ varm (upp till fyra grader).

En gång i tiden (läs: för ganska så långe sedan) var Mellandagsrean som alltid började annandag jul en stor ”grej”. I år har dock i princip alla varuhus och butiker som säljer kläder, skor, underkläder, klockor, väskor, smycken, vitvaror, sängkläder, med mera haft konstant rea sedan i början på maj. Så vad hände idag då?

Annandag jul

Jo, affärerna låtsades ändå med mellandagsrea idag. Å tror mig eller inte, folk gick faktiskt på det. Täby Centrum och affärerna var fullproppade med köpgalna kunder. De kom ur butikerna med fler paket i händerna än före jul. Är människan verkligen så lättlurad?! Jo, det verkar så. Suck! Men jag är faktiskt glad för alla butiker som äntligen fick lite klirr i kassan.

Detaljhandeln blöder

BR Leksaker är i kris, vilket jag faktiskt förstår. Har ibland en känsla av att leksaksaffärernas utbud liksom inte riktigt hängt med utvecklingen.

Nej, det kan inte ha gått bra för detaljhandeln under 2018. Till råga på allt var årets sommar den varmaste och längsta på 300 år. Och då är shoppinggalleriorna inget alternativ. Regnar det, vilket det inte gjorde på tre månader, strömmar kunderna till, men inte när det är soligt och 32 grader varmt. Så än en gång, jag gläds med näringsidkarna.

19 kommentarer:

Susjos sa...

God Fortsättning!
Å visst är det konstigt att folk orkar gå i butiker på annandagen? Maken såg att det var bilkö över bron in till parkeringshuset på MoS, jösses säger jag!

Paula sa...

Så dom var ändå där, kunderna? Jag såg foton i tidningen som var ganska typiska, ett från reastarten för några år sen med oändligt långa köer, o ett från igår med max tio personer i kö...Beror förstås på var man är och vilken typ av affär. Läste också om Mall of Scandinavia som hade totalkaos i sitt parkeringshus idag, bilköerna var timslånga för att både komma ut och komma in. Fy bubblan, inget för en finnkäring som saknar tålamod. Hade jag varit kurant hade det kanske inträffat ett under, att jag tagit mig till tv-affären i stan och inhandlat en ny...men, förkylningen hänger i o därmed även tröttheten så det får helt enkelt vänta...

Johanna sa...

Nej det känns som det alltid är rea nuförtiden. Fast jag brukar alltid hitta saker till nedsattpris, typ 75% billigare än ordinarie pris, och det är ju aldrig fel. Men man undrar ju hur det går ihop sig för affärerna....

Haha ja denna sommaren var ingen shoppingsommar direkt.

Ditte sa...

Visst har det varit rea länge. Och jag undrar om folk funderar på vad de ska köpa innan de besöker butikerna. Många handlar för själva handlandets skull. Tyvärr handlar många på kredit och för pengar som inte finns och ska sedan betala av det som handlats. Då blir det dyrt och sedan har man inte råd med de mer vardagliga utgifterna.
Vad gäller butikerna bekymrar jag mig mindre. För de har ju inte rea för min skull direkt. BR leksaker, liksom andra leksaksbutiker, har dte svårt. Men med så mycket "krims krams"kan jag förstå det. och många barn leker ju inte idag. Vet inte ens hur man gör.Vilket är trist i sig. Kreativiteten har försvunnit. Trist!

Geddfish ♥ sa...

God fortsättning! Läcker bild, den första!!!
Nä, jag är så trött på reareklamen. Och innan jul, så var det julkalenderpriser.
ElGiganten hade faktiskt mellandagsrea redan kl 08 på juldagen. Men, vad f-n, det är ju rea jämt! Jag blir så trött, jag handlar inget, finns inget jag vill ha.
Mina små barnbarn, Lowe han pysslar, pärlar plattor, pusslar och bygger lego. Lilla Sally vill bara ha mobilerna, peta på all elektronik.

Steve sa...

God fortsättning!

nalta norrland sa...

Totalt galet med denna rea... ja både nu å förr lika knäppt.
Först köper man dyra julklappar före den 23 december som tre dagar senare är halva priset på.
Ogillas.
Har fått mail å sms under dagen från diverse nätbutiker att göra fynd... tack, men nej tack.

Jo yes Elin fick en ny mobil, en iPhone 5.

nalta norrland sa...

svar Nu vet jag inte om jag håller med Dig riktigt 🤔 visst gör J långa arbetsdagar och han kämpar för vår skull, men om jag nu inte gjorde min del skulle det icke funka för honom heller... typ om jag skulle bli sängliggande under en vecka - influensa/vinterkräksjuka, då skulle mycket ramla ihop som ett korthus
Det är inte en dåres försvarstal 😜 med tanke på att J tar på sig rena kläder som jag tvättar, han sätter sig vid ett dukat bord och äter mat jag handlar och lagar till, vilken tidpunkt han än kommer hem på kvällen fixar jag mat... jag städar, ser till att Elin har det hon behöver till skolan, att läxor blir lästa och skjutsar till kompisar/fritidsaktiviteter
J har aldrig behövt engagera sig om han inte vill, har tid och möjlighet, jag är med på avslutning och gradering etc och om J väljer att ligga hemma och sova så är det okey, J har alltid kunnat gå som han vill då han vet jagar hemma och fixar markservicen som forna tiders hemmafruar
Så vi har ett gott samarbete å drar åt samma håll
Men J har inte mer jävla anamma än mig
Skillnaden är att jag berättar öppet om mig själv och mitt mående
Så jag tror nog att både J och jag är rätt lika samma förutom att jag har en kronisk sjukdom som det än så länge inte finns något botemedel och dessutom vet läkarna väldigt lite om denna sjukdom som går i skov
Yes jag var bara tvungen å säga detta 🤪

Herr Nilssons Fru sa...

Om sanningen ska fram. En enda gång i historien har fru Nilsson varig på mellandagsrea.
Men de händer ju att man åker o handlar dessa dagar fast inte i klädersaffärer o så:)
Tror att många människor har som någon slags tradition att gå på mellandagsrea. Något de helt enkelt måste göra för att må gott :) Jag tillhör inte de.


Kramiz

Ama de casa sa...

Jag undviker i möjligaste mån dessa tokshopping-dagar. Gillar inte att trängas... Men fastnade i fjol i bilköer till, genom och från Zenia B då vår "mellandagsrea" började efter "kungarna". Hade helt glömt bort att den startar då och hade inte en tanke på att stanna och gå i nån affär men var liksom tvungen att följa strömmen...
Varje gång jag är på Zenia B är jag glad att det alltid verkar vara rätt mycket folk - vill gärna att det shoppingcentret ska gå bra och därigenom bli kvar.

Vilket härligt väder ni har haft! Skönt :-)

Anki sa...

Vilken urläcker bild den första! Och solsken också!
Jag går inte på det där med reor - snacka om att bli lurad.

Susanne sa...

Märkligt tycker jag med. Numera behöver man knappt köpa ett plagg till ordinarie pris, det är ju rea jämnt.

Johanna sa...

Nej ingen Christmas Blues, jag har haft det så här sedan jag flyttade. Det kommer alltid på kvällen en stund innan jag skall sova.

Ja jag vet att jag valt och flytta och därmed valt ensamheten. Men det betyder inte att jag måste gilla det. Jag har min problematik sedan tidigare som gör sig påmind nu. Men när jag landat i allt kommer det bli lättare. Jag måste sluta tro jag klarar allt själv och det har jag genom min samtalskontakt insett idag. Nu skall jag bryta mönster för må bättre..

Skönt det kändes så för dig när du skilde dig. Jag önskar det var så jag kände. Även om Erik och jag sällan bråkade. Men det va ohållbart i längden och fortsätta för oss. Men det är lätt och glömma det när ångesten bultar och tårarna rinner. Men när förnuftet kommer igen då vet jag att jag gjort rätt-

Jag kommer en dag njuta av ensamheten. Jag har inte varit ensam på 5år, så det tar tid och vänja sig vid det. Jag kommer njuta när jag landat.

Gud nej, jag skulle aldrig inleda ett nytt förhållande när jag redan är i ett, det var inte så jag mena med den meningen... jag menar att jag längat efter få vara själv, rå om mig själv och göra som jag vill. Nu när jag kan det mår jag dåligt, men det har sina förklaringar och jag måste landa i allt. Det har varit stora förändringar för mig.

Jag kommer inte vara sur och bitter resten av mitt liv.. så det lär ändras och just nu vill jag inte gå in en ny relation, det hjälper ingen, då flyr jag bara för slippa jobba med mig själv.

Annette sa...

Jag tänkte på samma sak, det känns som det är rea hela tiden. Black Friday skall ju vara bara en dag, men många hade Black Friday hela veckan. Sedan kom Cybermonday och så mellandagsrean som började redan på julafton. Jag läste att nätförsäljningen ökar, men vinsten minskar för butikerna, även dem på nätet alltså. Och BR och ToysRUs lägger ned massor med butiker eftersom barn inte leker med leksaker längre, de spelar spel på datorerna. Min brors som som är åtta år önskade sig inte en enda leksak i julklapp. Jag tyckte att det var både sorgligt och konstigt, men tydligen är det så det ser ut numera. Man undrar ju om den generationen kommer att leka när de är fyrtio istället.

Reiselinda sa...

Ingen storshoppare vare sig innan eller efter julen, men observerade att det var ovanligt mycket folk på farten i vårt lilla centrum i dag, så något måste det ha varit som lockade!

Eva Trillian sa...

Det är "rea" hela tiden numera? Håhåjaja - jag gillar verkligen att jag inte gillar att shoppa :)

Klimakteriehäxan sa...

Affärer IRL har det riktigt knökigt och rätt som det är har vi bara fik och snabbmatsrestauranger i våra stadskärnor.

"LillaSyster" sa...

Det är helt galet vad folk handlar! Frågan är om det är billigt och om sakerna behövs? Visst jag shoppar också onödiga saker men ibland är det som ordet Rea, gör folk helt galna. Ha en bra dag!

"LillaSyster" sa...

Det är helt galet vad folk handlar! Frågan är om det är billigt och om sakerna behövs? Visst jag shoppar också onödiga saker men ibland är det som ordet Rea, gör folk helt galna. Ha en bra dag!