lördag 8 december 2018

Fem en fredag (eller lördag i mitt fall)


Ytterligare en butik har öppnat i Täby Centrum. Normal heter den. Vem vill vara normal? Visste inte ens att Normal fanns.

Vad är något du trodde när du var liten skulle finnas eller vara uppfunnet idag?
En bra fråga, men ärligt talat kan jag inte komma på nåt.

Till vilken tidsera (antingen bak eller fram i tiden) skulle du vilja åka till?
Nu är jag ju ingen Dr. Who som är expert på ”time travel”, men ibland skulle jag vilja åka tillbaka till 1960- och/eller 1970-talet.

Vad är en sak du vill att du ska ha gjort eller upplevt om 10 år?
Har ju alltid velat skriva en bok om cirkulationsplatser. Nu har jag inte gjort det hittills under mina år som pensionär, men jag kan ju alltid hoppas att jag kommer till skott någon gång.

Tror du att det går att sia om framtiden?
Nej.

Vad står här näst på din agenda?
Publicera det här inlägget, läsa bloggar och kommentera samt äta sushi till middag.

PS. Bilden jag lägger upp har visst något med inlägget att göra. Tycker nämligen att frågorna inte var ”normala” direkt. Normalt är tråkigt enligt mig. Då frågorna var ovanliga blir dom automatiskt roliga för mig:-) DS.

Hittade temat hos Kraka.

Uppfinnaren av utmaningen hittar ni här.

10 kommentarer:

Ama de casa sa...

När jag var liten var jag övertygad om att jag skulle kunna flyga av mig själv i framtiden. Hur själva "uppfinningen" skulle se ut eller fungera det vete tusan, men flyga, det skulle jag kunna. Jag är inte lika säker på det längre :-D

Jag är rätt nöjd med att leva i nuet. Men att kunna kika framåt en vecka eller så för att pejla in den rätta lottoraden vore kanske inte så dumt ;-)

Inom 10 år SKA jag baske mig ha varit på Ullared!!! :-D

Rolig onormal lista ;-)

Emma, Sol som sol? sa...

Fast jag anser inte att normal är samma sak som att vara tråkig. Jag kan tycka att det är fruktansvärt tråkigt med alla de som inte kan vara normala för de är så oerhört rädda för att upplevas som tråkiga.

"Om jag inte syns så finns jag inte" verkar ju vara hur livet är i dag för många med alla sociala medier osv. Läskigt, tycker jag.

Jag ser fram emot din bok om rondellerna! Var länge sedan jag skrev om en men det har inte blivit av eller så har fotona inte blivit så bra att jag vill stå för dem.

Geddfish ♥ sa...

Jag säger också annorlunda frågor. Har inte många svar på dem. Det enda om framtiden, var när vi 1999 skulle vara tvungna att spåna på hur arbetet skulle se ut år 2005 och det var så fjärran lååångt bort, tyckte vi då.

Normal. Vem bestämmer det? Vad är normalt? Ungefär som "sunt förnuft", vem bestämmer vad som är det? Vi är alla olika, tack och lov!

Sluta aldrig drömma!

nalta norrland sa...

Frågorna är lite speciella YES men de kräver eftertanke å sånt gillas... de är liksom inte så lättsmälta ;-)

Med släpvagnen är det väl "så där" typ plåtskador.
Men som sagt det kunde varit värre.
Just så där omkring kl 16.15 en fredag är det vanligtvis mer trafik både till å från Åsele, men detta hände ju tidigare å just då var det folktomt. Nu är det mer "tung" trafik, mycket lastbilar, timmerbilar å långtradare som går förbi Åsele så även om det inte är speciellt mycket personbilstrafik så är det arbetsrelaterande fordon på väg.

Vi har hamnat i nån nedåtgåendespiral, nu har värmepumpen lagt av... galet, J har försökt få igång den typ under en timmes tid utan att lyckas.

Tack för hjälpen med att lotsa in Wilma i bloggen :)

Ditte sa...

Håller helt med dig för vad är "normalt". Ven sätter kriterierna för det?
Jag skulle också mer än gärna ta en tur tillbaka till 1960 och 70-talet. Och av många roliga anledningar. Tack och lov har jag härliga minnen kvar därifrån.
Kul med tanken på en bok om cirkulationsplatser. Och kanske skriver du en. Hoppas!
Att sia om framtiden gör inte jag heller. Inte ens om morgondagen.
Kul att läsa dina tankar och dessa fem.

Paula Merio sa...

Hej, inte hann jag med fredagsfrågorna denna vecka heller, attans, men dom var ganska knepiga. Jag gillar dystopier, böcker där man spånar om en möjlig framtid. En bok om cirkulationsplatser, du skojar inte? Dom i Täby eller i hla landet eller hur tänkte du lägga upp den boken? Jag som inte åker bil har svårt att få ihop material till en hel bok av det ämnet. Men du lyckas säkert om du lägger manken till.
Sushi! Vet du det är hundra år sen typ, o jag längtar ihjäl mig! Men nästa vecka när jag är i Falun då jäklars, då ska jag bjuda flickorna på sushi!

Anki sa...


Hm ... vem bestämmer vad som ses som normalt? Det som är normalt för mig är kanske inte normalt för dig ... inte är vi väl tråkiga för det.
Roliga, men kluriga frågor - tänkvärda också! Jag tror i alla fall inte man kan sia om framtiden!
Kul idé med en bok om cirkulationsplatser! Den ser jag fram emot att få läsa!

Svar; Jag brukar köpa ägg av grannen när det finns gott om dem, men vi är många om det! Just nu är det lite lågsäsong, så då var de extra välkomna :) De flesta som har höns brukar sälja till släkt och vänner och så gjorde även vi på den tiden vi hade egna.

Christian Lehmann Gisler sa...

Hahaha en bok om rondeller, den ser jag fram emot, låter urkul!
Den där "Normalbutiken" har vi fått här med, det tar aldrig slut med de där krimskramsbutikerna.....

Eva Trillian sa...

Blev tvungen (läs: nyfiken nog) att klicka på länken och kolla in vad "Normal" sålde för typ av varor. Ny butik för mig - vilket inte är någon överraskning då shoppa inte är min grej :) Hade varit roligare om de sålde det som gemene man strävar efter; en typ av normalhet de flesta inte tycker att alla andra inte passar in i ;)

Anni sa...

Undrar hur i många exemplar din bok kommer att säljas?
Får mig att tänka på "kollegan" på Gatukontoret som på söndagarna gick till Sveaplan med frun för att se på hur rödljusen fungerade. Hans programmering, såklart.