måndag 3 december 2018

Glad måndagDet var visserligen ännu än grå och rå måndag med duggregn, men jag klagar inte. Jag menar vi skriver den 3 december och fem plusgrader denna dag hör då inte till vanligheterna. Så jag är glad ändå:-)

Mini julmarknad - en ny tradition
Bilderna till ”Glad måndag” tog jag igår, då det för första gången i föreningens historia anordnades en mini julmarknad samtidigt som granen tändes klockan 15:00. Å i år var den stora granen faktiskt rak och förblev rak trots starka vindar i slutet på förra veckan. Bara en sån sak! Hoppas ni gillar bilderna, trots att kvalitén lämnar en del att önska. Enjoy!
Till min förvåning fanns det både starkglögg och alkoholfri glögg. Bra där!


Raggsockor är inte min grej, men här tänkte jag osökt på Gerd och hennes raggisar som är sååååå mycket finare än de här.


Löpare och trasmattor, tillverkade i vävstugan i området. Jättefina alster, speciellt den färgglada löparen längst upp till höger.


Förvånansvärt fina smycken. Tjejen sålde vackra silversmycken, knypplade armband och tennarmband. Ett fick följa med mig hem. Gissa vilket! En liten hint: det är lila och inte det till vänster;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

15 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Har ni en sådan fin tradition på er gård?
Toppen!
Verkligen glad måndag!
Tack för att du är med och tack för länken!

Ditte sa...

Klart trevligt med inbjudan till en minijulmarknad och där man slapp en massa tingel tangel som inte direkt är användbart och inte heller alltid till lyst för var sig öga eller gom. Raggisar gillar jag i pjäxor och när det är kallt i mina fårskinnsfodrade "UGG"stövlar. Men jag är av vänner väl försedd med dem. Tacksam. Vet att Gerd stickar läckra varianter.
Kul med vackra silversmycken. Säkert hade något här även fått följa med mig hem.
Och jag är ju av den åsikten att alla dagar blir vad man gör dem till, måndag eller inte. Ditt inlägg bidrog helt klart idag.

Steve sa...

Trevligt arrangemang "direkt utanför dörren".

Klimakteriehäxan sa...

Så trevligt! Jag gillar de där armbanden, har flera stycken dock inget lila ... hade de bra priser? frisersalongen där jag klipper mig säljer men säljer dem dyrt!

KajsaLisa sa...

Mysigt, har inte hunnit glögga än. Man skall vara tacksam över att det finns folk som hittar på roliga saker.

nalta norrland sa...

Skojjsigt med julmarknad som anordnas typ ute på gården :)
Armbanden gillas... raggsockor = tjocksockor går jag ju i dagligen, min mor stickar :)
Granen står så grön å grann utanför stugan ;-)
Nu är det jul hos Er tydligen :D

Tack för att Du står ut med mitt gnällande.

Statistik är väl inte SÅ viktig men då jag fick kommentarer häromdan med "jag är anonym, kommenterar aldrig men vill bli insläppt i Din blogg" så inspirerades jag till det inlägget ;-)

Här hemma är Elin både trött & kinkig, kl var nästan 1 i natt innan hon somnade å nu skulle hon nog mest villa sova...

svar Jo men YES det är ju lite därför jag tror nått är fel, alltså denna märkliga tystnad och frånvaro... Från att haft typ daglig kontakt i nån form, den där vad jag trodde braiga relationen som fanns försvann liksom, noll samvaro på nått vis sedan slutet av oktober. Märkligt.

Ama de casa sa...

Men vad trevligt! :-) Roligt att mingla med grannarna lite och att inte behöva gå så långt om vädret är lite dumt :-)

Få se nu... Då gissar jag på det lila armbandet till höger. Eller kanske det i mitten? ;-)

Biggeros sa...

Jag har inte varit på en enda julmarknad på jätte länge. Det var lite som tradition. Gillar handgjort! Mina sockar stickar jag själv och till övriga släkten. Visst kan man välja lite färgglada färger ändå nu när det är så grått och dystert🤗

Anki sa...

En alldeles lagom julmarknad :) En tradition som förhoppningsvis återkommer för att glädja hyresgästerna flera år framöver.
Jättefina armband!
Du som är frusen borde nog ompröva det där med raggsockor - de är inte som när vi var unga, alltså ... de är inte stickiga och kliande, utan bara mjuka, sköna och framför allt varma :)
Tusen tack för din fina kommentar hos mig ... blir nästan generad över allt beröm :)
Önskar dig en glad tisdag!

"LillaSyster" sa...

Om måndagen var regnig och grå så lyser solen idag!
Mysig liten julmarknad du varit på.
Varför jag inte lägger upp bilderna i större format, det har sin lilla förklaring. För ibland då jag lägger upp stora bilder så beskär blogg.se bilden så att inte allt kommer med och då ser det ut som man tagit världen sämsta foto... som om man inte kunna centrera föremålet man fotat. Men om du klickar på de små bilderna så blir de lite större i alla fall. =) Ha en härlig tisdag! Kram

Geddfish ♥ sa...

Åhhhh, vilket mysigt inlägg! Bra där att servera båda sorters julglögg! Än har jag inte köpt någon glögg men fick glöggmys hos dottern.

Ser en söt länk till mig, tusen tack för den! Tyvärr kan jag inte sticka raggisar just nu, då min lillfinger är skadad. Jag skulle haft med mig ett par i helgen, som får åka per post senare.

Susjos sa...

Hihi... vi är lite lika du och jag! Kan inte sticka, och har inga raggsockor, fast de är nog så sköna att ha på kalla golv!
Trodde du köpte det lila knypplade armbandet?


Svar: Ja, det är knappt att vi förstår det själva, alltså allt som händer på jobbet! Men så här är det: vissa barnmorskor vill hellre jobba med eftervården när de gått färdigt utbildningen, eller på mödravården, eller ungdomsmottagningar, men visst är det så att många väljer att jobba på förlossningen. Men de som väljer exempelvis BB=eftervården, kan då efter 15-20 år inte börja jobba med förlossningar utan att få en inskolning igen på minst någon månad, eftersom det är mer komplicerat att ta hand om en förlossning, och många VILL inte börja jobba med förlossningar igen, vilket är förståligt, och de lär inte bli tvingade. Men vice versa är det lättare att tvinga oss förlossningsbarnmorskor att arbeta med eftervården, vilket händer nu, men vi är många som inte vill det,men vi måste,som det ser ut nu på vår nya blandande avdelning, vilket leder till att kompetensen urlakas då vi inte får förlösa lika mycket. Oj, det blev en lång utläggning...vet inte om du blev någe klokare, haha!
Och JODÅ, det är vi barnmorskor som får sitta och placera ut personalen på morgonen!

Emma Engström sa...

Åh jag älskar ju verkligen julmarknader och den julkänsla man får! :D

Christian Lehmann Gisler sa...

Alltid kul med små marknader av alla de slag :)

Anni sa...

Vilket trevligt initiativ! Hoppas det var välbesökt så att det blir återkommande. Tror alla mår bra av att få se sina grannar under glada förhållanden.