söndag 2 december 2018

Skyltsöndag #186

Den här veckan har jag återigen ”lyckats med” att inte få en röd tråd i min skyltning. Men det är ni ju vana vid, eller hur;-)


Alla dessa julmarknader och alla dessa handtillverkade skyltar. Ganska så charmigt tycker jag. Kan dock säga att det inte var kö vid den här skylten. Inte en människa var intresserad att kasta en liten julgran på någon alltså.


Även den här riktigt tråkiga skylten är fotad på en julmarknad. Men det roliga med den var att det varken var porslin, glas eller textilier som menades utan hård salamikorv, ni vet dessa långa saker som är ett mellanting mellan ölkorv och riktig salami.


”Bake my day” är en riktig fyndig skylt som jag uppmärksammat den här veckan både hos den lokala ICA och på vårt favo café. På caféet återvänds till och med kartongerna till att förpacka andra bakelser för avhämtning. Eloge!


Veckans absoluta höjdare: Det här skyltfönstret hos Hugo Boss bara älskar jag. Istället för traditionella juldekorationer finns de här coola figurerna i företagets butiker i hela världen. Hugo Boss har nämligen ingått ett samarbete med den amerikanska konstnären Jeremyville och skapat en minst sagt originell ”Christmas edition collection”. Sådant nytänk gillar jag skarpt:-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

14 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Kunde de inte satt kavajen lite bättre ...? Och jag tycker de var gräsliga de där skära historierna.

Gillar dock Bake my day!

Susjos sa...

Kast med liten gran, redan , innan julen börjat..hihi, kul skylt!
Coolt att Hugo Boss inte skyltar med röda kulor och tomtar!

Svar: Vi har inga raster på nätterna, vi har betalt måltidsuppehåll, som man ju bland inte hinner med , vi äter när vi har en stund över. Men i natt var det ovanligt lugnt, så alla hann få i sig något!

byblixtra sa...

Jag missade att ta en bild på en handskriven skylt idag...men ett sånt misstag ska inte ske en gång till!! Jag är bara ovan att tänka "skyltsöndag".

Åke sa...

Du är ju en fena på att finna skyltar för oss andra :) Men det här med trådar... fixar jag inte... kanske färgen dårå :) Kast med liten gran slår det mesta!!!

nalta norrland sa...

Hugo Boss YES snyggt *tummen upp* gillar att de inte är juliga.

Kast med liten gran... känns väl inte som det mest roliga ;-)

Ditte sa...

Julmarknader är inte min grej. I varje fall inte de där som säljer en massa "krimskrams". Har dock i helgen i Värmland besökt en "julmarknad" i Värmland där det är mer matnyttiga saker och befriat från just en massa "krafs". Förstår att det var tomt vid "kasta liten gran". Skylten med 50:- blir man ju lite nyfiken på. Vad säljs! Och lite matnyttigt var det. "Bake my day" är helt klart fyndig och på ert café är det ju toppen att kartongerna återanvänds.
Sista skylten från "Hugo Boss" fönster och med lite nytänkande gillade jag också. Men jag hade gillat den än mer om rosa hade utgått som färg.

Ditte sa...

Glömde! TRött efter en rolig men intensiv jobbhelg. Kul blandning av skyltar och med lite nytänk som tema.

KajsaLisa sa...

Första skylten var kreativ, sådan saker sysslade man med på scouternas julmarknad. Den andra känns stendöd. Hugo Boss hade snygg skyltning. Bake my day var den bästa.
Länkar upp nu.

Ama de casa sa...

Andrahandssortering på korv? Tack, men nej tack. Låter lite magstarkt om man så säger... ;-)

Tycker att du fick till en röd tråd ändå - julskyltning. Fast Bake my day kan man nog göra året om va? :-D

Anki sa...

Kast med liten gran ... nu redan före jul? Verkar lite knäppt :)
Kul skyltar som vanligt! 50:- spänn för korv av andrasortering ... hm- nej tack! Smaken är som baken ... och jag tycker Hugo Boss skyltning är ful!

Christian Lehmann Gisler sa...

Kast med gran är väl lämpligare att ha efter jul.....
Du köpte väl en rejäl korv?

Carita Liljendahl sa...

Alltså - kast med liten gran! Hahahaaa - det skojigaste jag hört på länge :-D

Paula Merio sa...

Ja kast med liten boll har man ju hört talas om, men granen är rätt stickig att hantera! Men oavsett så är det kul när någon försöker hitta på nåt och faktiskt så tycker jag hen hade förtjänat att det stod en liten kö redo för grankastning..
Mellantinget mellan salami och ölkorv, den smala hårda, det var sån korv jag köpte gjord på lamm. God så den smälter i munnen, jag har redan slagit mig själv på fingrarna flera gånger för att jag ska låta bli den. Tanken har varit att det ska finnas kvar lite till jul...den som lever får se. Du får förlåta mig att jag inte läser tema-inlägget ännu, jag ser att väldigt många redan är klara, men jag vill inte ta influenser från andra håll utan göra min helt egna tolkning. När nu väl den eventuellt blir klar så hälsar jag på o kollar alla andras bidrag. Bra så?

Anni sa...

Alltid lika kul att få egna tankar till dina bilder innan jag läser vad du skrivit. Sista fotot hann jag tänka mycket kring, så där blev jag extra glad åt dina rader när jag sedan läste dem!