måndag 10 december 2018

Glad måndag

Analogt julkort
Roligast idag var faktiskt årets första analoga julkort som damp ner i brevlådan. Allt sedan maken lämnade England för 40 år sedan får han/vi ett julkort från hans konstprofessor på Birmingham Konstfack. Maken var uppenbarligen en av hennes favo studenter:-) Kvinnan är i 80-årsåldern och extremt alert. I vanliga fall brukar hon avhandla året som gått med fokus på hälsan. Men inte i år.

Brexit
Hennes julkortstext gör att jag inte tappat hoppet om framtiden för England riktigt än, trots dagens elände i det engelska parlamentet:

”I hope that you are both well and enjoying life. Have you become a Swedish Citizen? The Brexit-mess here leaves med daily angry. We should never have left. I live in hope that it won’t happen.”

Som sagt det finns hopp. Å hon kommer att bli såååååå glad att få höra att maken redan för ett år sedan blev svengelsk. Tror att vårt julkort kommer att bli hennes favo i år.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

17 kommentarer:

Ama de casa sa...

Men vad gulligt av henne att fortsätta att skicka julkort till sin favvo :-)

Alltid kul att få riktiga brev i brevlådan :-)

Ditte sa...

Vad roligt med detta julkort. Verkligen! Och hennes tankar likaså- Kul med maken som en av hennes favoelever.
Och härligt att läsa om hennes tankar om framtiden och hoppet.
Säkert blir hon glad över både ert julkort och att få höra att maken blivit svenskengelsk-

anemonen sa...

Ja många är vi som har slutat sända julkort med snigelposten. Jag kan nog säga att jag saknar det. Jag gör som så många idag - sänder via sociala medier och e mail. Men så mycket roligare med "riktiga" julkort. Jag var tvungen att kolla in på bloggen. Nu skall jag försöka börja om igen nästa år. Livet gör att det blir annorlunda vissa perioder och då får annat stå på undantag. Nåväl jag gör ett försök för inte utan att jag saknat skyltsöndagarna. Trevligt veckan och take care out there.

Paula Merio sa...

Ja du, jag förstår att ni följer Brexitcirkusen med stort intresse. Genom din make så är ni ju direkt involverade...Det är ju förfärligt att människor som bott där i fyrtio år känner oro för att bli utslängda! Nej, detta övergår mitt förstånd. Vad de ska vinna på detta återstår att se. Om det blir verklighet. Kul med ett tvättäkta julkort, jag ska också skriva några nu ikväll. Dags att skicka dem som ska iväg på längre resa, i bästa fall kan PostNord leverera dem till gränsen...

KajsaLisa sa...

Kul grej, men engelska parlamentet har väl alltid varit.
När det gäller Glasbruksgatan så tar vi det från början. Meichior Jung startade sitt och troligen Sveriges första glasbruk på Kungsholmen, man döpte gatan efter det. Sen flyttade han glasbruket till Södermalm och fick en gata upp kallad efter det där också. Om bägge glasbruksgatorna existerade samtidigt har jag inte lyckats lista ut.
Det är möjligt att det var så, det förekom att ett gatunamn i en stadsdel även fanns i en annan.
Detta ändrades vid den stora Namnregleringen 1885, då alla gator i staden fick olika namn.
När Glasbruksgatan på Kungsholmen blev Flemminggatan vet jag inte, men den är uppkallad efter Claes Flemming Stockholms första Överståthållare (Borgarråd)
Han lade i mitten på 1600-talet ut gatunätet på malmarna, något som fortfarande stämmer rätt bra på Norrmalm.

Geddfish ♥ sa...

Visst är det kul med snigelpost! Vad trevligt med den gamla tanten som är så alert och även kommer ihåg din make i studierna.

Idag fick jag faktiskt ett försenat grattiskort från USA. Från Kalle och Kay (Sigges barndomsvän och den amerikanska frun). De fortsätter att hålla kontakten med mig efter Sigges bortgång.

Regniga hälsningar.

nalta norrland sa...

Inte ofta vi varken skickar eller går julkort, det är liksom inte riktigt min grej 😜
Men kul att maken fortfarand får julhälsning, att vara favorit tycks hållit i sig 😊

svar Nej verkstan släcker inga 2or utan efter det bilen idag blev fixad på verkstan så kör en av de anställda på verkstan bilen till besiktningen i morgon å förhoppningsvis får jag sedan tillbaka bilen å får köra ett år till 🙏
Jo Elin mår icke så bra 😔 hon blir så klart hemma i morgon oxå vilket jag redan i morse sa till läraren då jag sjukanmälde henne, vet inte men ibland verkar det som om skolan tycker ungarna ska återvända till skolan med detsamma oavsett hur de mår... jag sa 48 timmar efter sista ”spyan” men fick uppfattning att om Elin inte kräks under natten så kan hon gå i skola i morgon 🤔❓skulle inte tro det, först måste hon kunna äta å få behålla maten...

Husbilen-Ellen sa...

Trevlig tradition! Nu för tiden blir det inte många julkort. Jag skickar bara till de jag vet inte har mail. Visst är det kul med vanligt brev ibland, allra helst om man inte väntar sig att få.

Eva Trillian sa...

Analoga julkort - en av de få traditioner vi har kvar´, min man och jag :) Tycker det är roligt att få dem och hoppas att andra känner lika ;)

"LillaSyster" sa...

Det ska vara riktiga julkort, här är det klara att läggas på lådan.
Ååå visst är det extra kul med de där man bara har julkortskontakt med. Jag delade morgontidning med en tant för över snart 25 år sedan och vi skickar julkort till varandra. Hoppas att du får en härlig tisdag! Och ja, knuten är gammal om jag minns rätt så dog pappas morfar 1977 så vi är nere på tidigt 1900- tal då han klurade ut dem. Han var klurig på mycket den gode Frans och jag minns då han satt och spelade och sjöng vid pianot jag kan inte ha varit mer än 3-4 år.

Anki sa...

Vilken härlig tradition med den gamla damens julkort! Härligt med analoga, gammaldags julkort - inte så vanligt numer.
Svar: Mina gunghästar och haren är köpta i vår lilla blomsterbutik - nytillverkade och gjorda för att se gamla ut :) Gillar dem mycket!

Emma, Sol som sol? sa...

Underbart att professorn skickar en julhälsning!

Steve sa...

Härligt med band som aldrig klipps.

Christian Lehmann Gisler sa...

Själv är jag för "Svexit"...

Carita Liljendahl sa...

Riktigt härligt med dessa handskrivna julkort - de måste överleva och vi får själva se till att de gör det.
Tack för länken och för att du är med i Glad Måndag!

Susjos sa...

Men vilket trevligt julkort! Å såklart kommer hon att gilla ert !
PS Jag har faktiskt glömt bort att vi bor så nära Thelins!
Kram!

Anni sa...

Tänk att hon fortfarande skickar julkort, din make måste verkligen ha en speciell plats i hennes hjärta.
Brexit - ja, vad säger man? Vilken otrolig soppa!