måndag 17 december 2018

Glad måndag
De här dagsfärska bilderna är till er som klagat över den hittills snöfria vintern i de sydligare delarna av Sverige och som önskat sig ett vitt vinterlandskap. Varsågoda! För till slut kom den - snön alltså - igår kväll och under natten. Tror att det är många av er som blir glada när ni ser fotona.

Vackert
Själv är jag måttligt road, men medger gärna att det faktiskt är vackert att titta ner på innergården inifrån en 22 graders varm lägenhet. Som bonus fanns solen också någonstans och speglar sig i fönstren. Läckert! Då jag aldrig såg den ”äkta varan” får jag väl hålla tillgodo med den ”oäkta”, och den delar jag så gärna med mig till er;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.


17 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Riktigt vacker! Och än är det ju inte så mycket att det skapar en massa trassel.

Ama de casa sa...

Läckra bilder! Det ÄR fint med snö - åtminstone på bild ;-) Snyggt fångad sol där också :-)

Johanna sa...

Så vackert. Och läckert med solen som speglar sig! Vi vänta fortfarande, vi fick lite i går, men knappt vitt :(

Katt skylten är gömd mellan Södara Sandy och flyinge :) på en liten små väg :)

Maria sa...

Ja visst är det vackert! Att titta på....
Vi fick en tunt lager i går men det försvann lika snabbt igen. Jag är inte så ledsen för det. Det kan dröja till julafton typ....

nalta norrland sa...

Ser fint ut och många vill ju ha en vit jul ❄️ Vi har fått ytterligare cm snö så vi har väl snart 50 cm ❄️ Jag fotade faktiskt kråkorna på biblioteket med tanke på Dig 😊

Ditte sa...

Väldigt vackra bilder! Bilden där solen speglar sig är toppen. Och visst lyser snön upp!

Johanna sa...

Ja jag försöker vara uppe länge och ofta somnar jag snabbt. Gör jag inte det tar jag fram mobilen och spelar lite, surfar eller så :) Jag tror med jag tids nog kommer vänja mig vid det. Hoppas jag! :) Det är nog en övergångsperiod. Och jag har jag varit osäker om jag valt rätt. Om jag tagit rätt beslut. Men varje gång har jag landat i ja. Så tids nog landar jag i det. :)

Tack, fick jätte många fina kommentarer om mina glasögon, så kommer bli bättre på använda de jag hade på julfesten lite oftare. Måste bara åka och justera dem, de tryckte lite mot öronen på slutet =)

Eva på Seniorvinklat sa...

Javisst blev det fint. Hoppas det ligger över jul. Sedan kan det smälta bort för min del!

Steve sa...

Jag ser att vi "sitter i samma båt" du och jag. Trevligt förstås om det blir kvar över jul.

Geddfish ♥ sa...

Ni har en härlig innergård och de svängda husen är läckra. Jag har bott i en sådan typ av hus i Trollhättan, många år sen. Det kallades för Hästskohuset.

Tjusiga foton! Ja, snön lyser upp men för mig kan den gärna försvinna. Men barnen tycker det är kul. Fick så fint foto på barnbarnen i snön, både Lowe och lilla Sally på snowracer och pulka.

"LillaSyster" sa...

Troligen så kom väl snön en vecka för tidigt och hinner gå av till jul. Men visst är det vackert när det är lite snö och solen skiner....så länge man kan vara inne i värmen! Nä, det är härligt att ta en tur med längdskidorna - men det är för lite snö för det ännu. Säkert många barn som var överlyckliga över att kunna ta fram pulkor. Idag är det tisdag och ja, snön ligger kvar i trädgården. Vi får se hu länge det varar.

Anki sa...

Vackra vintriga bilder hos dig! Fint med solen som speglar sig i fönstren!
Ser ut som det är ungefär lika mycket snö hos dig och mig ... lite ljusare blir det ju, men annars känns det som det kvittar. :)

Christian Lehmann Gisler sa...

Ljuvliga vinterbilder!

Paula sa...

Nu blev det läckra bilder av din boendemiljö. När jag flyttade till SVerige 1978 hade jag aldrig sett "bananhus" men så fick jag ett erbjudande i någon förort dit jag åkte för att kika. Nu blev det inte dit jag flyttade, valde ett höghus i en annan förort. Men jag tyckte det var lite häftigt med formen. Det vita tror jag inte ligger kvar så länge, här ska vi ha ganska milt, typ 2-5 minus fram till julafton då det ska smälla till med femton kalla!

KajsaLisa sa...

Gillar dina bildvinklar mer än snön. Snyggt jobbat.

FREEDOMtravel sa...

Fint tycker jag! Men förstod att det inte ligger kvar riktigt ...

Carita Liljendahl sa...

Väldigt vackert! Och mitt favoritmotiv - Grindtorp!
Som jag säkert härefter inte besöker så ofta, ex-makens föräldrar bor inte där längre, men minnena lever kvar!