torsdag 6 december 2018

Tråktorsdag
Ada Hegerberg, den första kvinnliga Ballon d'Or vinnaren någonsin. Foto: DN.

Handen på hjärtat nu! Hade ni hört talas om ordet ”twerka” innan den 4 december i år, då Ballon d’Or (France Footballs pris till världens bästa fotbollsspelare) för första gången även delades ut till en kvinnlig spelare?
Det engelska ordet ”twerk” lades 2013 till i Oxford English Dictionary. Ordlistan uppger att ordet använts i över 20 år. Jaha!
Alltså jag kände faktiskt inte till ”twerka” och fick googla. När jag väl hade gjort det och fått svar förstod jag varför vinnaren norska Ada Hegerberg, 23, reagerade på den ytterst opassande frågan av den franske diskjockeyn Martin Solveig som hon gjorde.

Kan du ”twerka”? frågade han och skrattade till.

Nej, svarade Hegerberg snabbt och stack därifrån.

Solveigs agerande väckte många ilskna reaktioner efteråt, både på galan och på internet. Nu har idioten Solveig i och för sig bett om ursäkt, men fy f*********n så könsdiskriminerande och tråkigt. Vi skriver 2018 och har lämnat både 1800- och 1900-talet för länge sedan.

Tråkigare bidrag till KajsaLisas Tråktorsdag finns nog knappast.

PS. Det var då en himla tur att det inte var jag som fick denna korkade fråga, för jag hade svarat: Vad är twerka för nåt? Och det svaret hade nog bara bekräftat mångas fördom att fotbollsspelare är dumma i huvudet. Tyvärr verkar jag vara ett levande exempel på det... DS.

10 kommentarer:

Ditte sa...

Jag reagerade också stenhårt på denna fråga som Ada Hegerberg fick. Jag råkade veta vad ordet betydde och blev heligt förbannad över att frågan ställdes. Tycker man kunde ha bättre koll på vilka som delar ut priset...Förstår att Ada försvann snabbt som ögat. Obehagligt att få frågan. Så trist att kvinnliga fotbollsspelare ska råka ut för förnedrande frågor eller kommentarer.
Riktigt tråkigt!

Klimakteriehäxan sa...

Jag googlade också. Skärpt tjej inte bara på fotbollsplanen!

Anki sa...

Jag hörde om det på radion och googlade ... har aldrig hört ordet tidigare. Vilken otroligt korkad fråga! Bra att hon reagerade som hon gjorde och gick därifrån!
Jag har aldrig hört att fotbollsspelare är dumma i huvudet ... och du är det då definitivt inte!

nalta norrland sa...

Jag förstår inte ens varför denna fråga ställdes... finns det någon förklaring? Som min kompis brukar säga "Somliga har ingen farstu..." å med det menar hon folkvett ;-)

Geddfish ♥ sa...

Nämen, Gud, så tråkigt och idiotiskt! Jag fick också googla, hade ingen aning. Frågeställaren är ju dum i huvudet.

Ama de casa sa...

Av nån konstig anledning så kände jag faktiskt till ordet twerka och vad det är för nåt.
Helt sanslöst idiotiskt av karlsloken. Men han fick också typ hela världen emot sig - med all rätt!

Monica sa...

Jacob fick också tid snabbt men sedan tog turen slut.
Akutfall gjorde att det tog nästan 2 timmar :-(
Själv var jag på Sabb för många år sedan och man satte
huvudet i en ställning och klämde in en i ett rör inte
kul men det gick med musik i lurarna man fick ta med egen CD.
Skulle vara rolig och sa ska du ha in mej i röret får du nog smörja in mej med konsistensfett, ingen reaktion vilken surkärring.
Twerkar gör väl varenda människa på dansgolvet i helgerna nu för tiden kind mot kind är ju helt ute varför skriva upp det så stort???
Kanske mitt arbete i en mansdominerad värld gjort mej annorlunda men en del saker finner jag det löjligt att haka upp sej på.
Det där med ryggen låter inte roligt men skönt att det inte var metastaser hoppas dom kan hjälpa dej, min är bra för tillfället och vet ju vart jag ska vända mej om det kommer tillbaka.
Gillar både muggen och figurerna:-)
Minijulmarknaden var ett snyggt grepp, något för fler att ta efter:-)
Skönt att Tintin klarade besiktningen.
Ha en skön andra advent :-)

Anki sa...

Bara jag igen ... svar på din kommentar: RÅkostsallad skulle det vara och inget annat :)

Geddfish ♥ sa...

Bara en fråga. Vad hette dina superbraiga filttofflor? Du bloggade om dem för en tid sen och jag kollade i skoaffären, men de hade inte önskad färg och då blev det inget köp. Nu vet jag inte vilka det var, så du är gullig om du berättar. Känner att jag nog vill köpa något rejält till fötterna inomhus.

Eva Trillian sa...

Ja, den dumma frågan var verkligen passande till tråktorsdag!