söndag 16 december 2018

Skyltsöndag #188

Kan inte påstå att det här inlägget är ett av mina bästa bidrag till Skyltsöndag, men man tager vad man haver, det vill säga bilder jag tagit den gångna veckan. Även om självaste skyltarna kanske inte är så upphetsande, så hoppas jag att ni gillar de förklarande texterna à la BP;-) Enjoy!


Den här skylten är ingenting att hurra för, men så står den också vid en restaurang som finns i bottenvåningen på Täby Närsjukhus, och då får den vara tråkig;-) Utan tvekan bjuder den på stor-Stockholms billigaste lunch, samtidigt som priset för (den engelska) frukosten är i högsta laget. Katten verkar vara aningenspyfärdig;-)


Som ni kan se har Täby Centrum fått en julmarknad inomhus. Marknad och marknad förresten. Några stånd med olika varor har flyttat in på en yta som var outhyrd. Å vad kan man köpa där då? Jo, allt som man kan handla billigare på Hötorget och Clas Ohlson - plånböcker, handskar, polkagrisar, ostar, lakrits, skinka, renkött, salami och oliver. När jag frågade om det fanns torkat renkött fick jag ett fnissande ”nej” som svar. Publiktillströmningen är tyvärr minimal. Tycker synd om säljarna, som betalar en dyr hyra för att vara med på denna så kallade julmarknad.


Bra där!


Veckans höjdare utan minsta tvekan: Kolla bara här.

17 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Tänka sig att jag, som är extremt duktig på att shoppa, faktiskt INTE köpte nåt på den där svarta dagen! Om skylten med lunchen: törs man tro att maten är bra också? billigt kan ju luras ibland ... Jag har också skyltat, gör det när jag hittar nåt - men det är iofs inte varje vecka.

Paula sa...

Den juligaste marknaden hade inte den juligaste skyltningen om man säger så, min julstämning höjdes inte ens en halv grad! Black Friday är som alla andra påfund, jag reagerar motsatt, säger alla att jag måste, då ska jag ABSOLUT INTE...oavsett vad det gäller...Om alla har läst en viss bok så gäller det inte mig. Om alla handlar julklappar så gör inte jag det, om alla älskar Ernst så tycker jag han är läbbig. Ja du fattar...Men det är skoj att se alla skyltar från Den Stora Staden!

Ditte sa...

Variation på skyltarna har du verkligen lyckats bra med. Och humor gillas det också.
Sista skylten är riktigt bra och på flera sätt. Följde länken och var in och tittade. För egen del så bojkottar jag dessa "svarta fredagar". Begriper inte varför jag skulle handla just då.Bra om fler börjar fundera på allt som köps. För mycket tror jag är ganska onödigt. Presentkort med "perfekt passform" vet jag inte riktigt vad det innebär men har sett att även M.o.S har dem. Nu blev jag nyfiken...Men julmarknaden med liknande budskap kändes ju ganska trist. Och utbudet också.
Billig lunch är det på första skylten. Men katten ser väl mättad ut så det kanske dessutom är mycket mat. Alltså lite extra för den hungriga.

Åke sa...

Inte ett av dina bästa bidrag... Pyttsan!!! Skyltar är skyltar :) Tänk att prestera skyltar mitt i all julstress :) 80:- spänn!!! Billigare än uppe hos mig ju!!!! Jag är sen... har i stort sett jobbat sedan i morse 05:30 tills nu klockan 20:00 (beredskap) Men mina skyltar fångade jag under veckan ;) Trevlig söndagskväll på dig!

Geddfish ♥ sa...

Jag har kollat in dina skyltar och läst alla kommentarer.
Jag tycker du har en toppenskyltning från din vardag här och nu! Så är det!
Samma får du av mig, dagens eller gårdagens sanning.
Ha en fin kväll!

Susjos sa...

Cool skyltsöndag som vanligt inne hos dej! Å visst är frukosten billig för bara 60 kr...tror att en hotellfrukost kostar mycket mer!
Black friday bryr jag mej inte om, men jag har förstått att småbarnsfamiljer passar på när det är billigt att köpa kläder till barnen...

Kram och trevlig kväll!

byblixtra sa...

Alltså, gillar skylten från Kök & Käk (bara namnet på restaurangen gör ju att den är en höjdare). ;-) Men den lilla skylten högst upp till höger, "vårdportal.se", man undrar ju vad den gör där?? :-D Är det en hint om att det är riskabelt att äta hos Kök & Käk? ;-)

KajsaLisa sa...

Ha ha, katten såg verkligen spyfärdig ut. Sen begriper jag inte Unespected Hollidays. Va är det jul??????? i år igen liksom :)
Länkar upp nu.

Anki sa...

Som alltid en helt suverän skyltning hos dig! Många kloka fakta om Black Friday!

"LillaSyster" sa...

Nix, jag är inte sjukgymnast. Jag är massör. Och jag tränar en hel del.... Men inte den här lilla bråkiga muskeln. Idag är det vitt - bara att skotta sig fram.

Ama de casa sa...

Haha! Katten såg verkligen spyfärdig ut :-D Billigaste lunchen? Jag har nog förträngt Sverigepriserna nånstans långt bak i huvudet...

Hmm... Kom vi inte fram till att gult var varningsskyltar? Kanske fel färg att välja på den där julmarknadsskylten om man nu vill locka kunder... ;-)

Black Friday undviker jag så gott det bara går. Den "dagen" verkar dock pågå längre och längre för varje år som går, och ibland måste man ändå ut och handla ändå...

Härlig skyltning igen - och med färska skyltar också :-)

Emma, Sol som sol? sa...

Reklam är verkligen konstigt. De tär kul att se men jag blir äcklad över allt som vi "måste" köpa.

Fast förra året var Black Friday riktigt bra för oss! Jag behövde ny dator och TV:n la av så vi passade på då. Så helt förkastligt är det inte. Och se, jag minns vad vi köpte!

Eva på Seniorvinklat sa...

Katten på den översta skylten ser verkligen "fed up" ut!

Monica sa...

Skylten ser man varje gång man hälsar på mor, hon
påstår att dom har god mat frågan är om hon ätit
eller fikat där.
Idag går det att göra riktigt stora snögubbar här ute.
Lussekatter gillar jag inte inget bröd med russin i
för den delen.
Söta julrenar men tyvärr barrar dom undrar hur svans
och horn ser ut i januari:-)
Kul att få julkort men det är också en tradition
som håller på att försvinna, för varje år får vi färre
och färre allt ska ju vara digitalt nu för tiden.
Ha en bra vecka:-)

Christian Lehmann Gisler sa...

Här i stan kan man faktiskt få en lunch för 53:-, det är kanske inte den bästa kvaliteten men det duger säkert för att mätta sig. Vi kan få lunch utkörd till jobbet från en närliggande restaurang/pizzeria, de tar 63:- inkl. sallad och bröd, prisvärt det med!

nalta norrland sa...

Skyltar som skyltar om julmarknad borde väl vara lite mer juliga eller? Men helt klart en bra skyltning å att Du inte känner Dig nöjd är ju ett bevis på att Du spelar i en högre liga än mig.
Jag tycker dock att det är konstigt om de säljer renkött men inte torkat?
Om jag visste att det skulle funka med Postnord skulle jag kunna skicka lite torkad ren till Dig...

Carita Liljendahl sa...

De här gula TC-skyltarna är ju ändå ett litet måste då och då :-)