söndag 9 december 2018

Skyltsöndag #187

Kan inte låta bli att skratta åt min egen Skyltsöndag idag. Det är alltid skoj att snubbla över mer eller mindre fyndiga skyltar, och den gångna veckan var det faktiskt extra roligt. Enjoy!


Att jag är aningen trög vet ni väl vid det här laget. När jag upptäckte den här ljuslådan i fönstret till en kombinerad frisör- och nagelsalong fick jag liksom inte riktigt ihop det. Även maken gick bet. Men när jag tog upp bilden i Photoshop sa det äntligen klick i mitt huvud: "Beautiful" ska det vara. Ovanligt fyndigt måste jag säga, om man inte är trög i skallen vill säga.


Årets julklapp 2018 är ju återvinning. Bra att Tele 2 hänger på trenden. Det första jag tänkte på när jag såg skylten var dock inte den av killen ”ärvda” mobilen. Nej, min första tanke var att den söta pojken är en solklar kandidat till en tandställning om några år.


Igår visade jag er logotypen av den i Täby Centrum nyöppnade danska butikskedjan Normal. Och ni hade rätt i era kommentarer - vem bestämmer vad som är normal? Den här filuren är Normals normala frontfigur.


Veckans höjdare. Täby Centrums reklambyrå har varit i farten igen och har skapat ytterligare en riktigt klockren skylt. Gud så jag skrattade:-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

20 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Om den där lille killen får en gammal mobil i julklapp kan jag lova att han kommer inte att se så där glad ut som han gör på bilden ...

Johanna sa...

Ibland får man inte i hop det, jag fick dock det, men jag har en ljuslykta uppdelad så :)

Ja, eller så har pågen haft otur och slagit ut sina tänder :)

Den normal har vi med fått i vårt nya shoppingcenter, jag skall ta mig en sväng ordentligt i hela centret på onsdag, mellan jobbet och kvällskonferansen :)

och kul och få en gran på köpet, och roligt att du kan inte pruta :P

Ditte sa...

Jag såg inte heller direkt på första skylten att det kunde tydas som "beautiful". Fick titta ett varv till. Kul var det!
Återvändning tycker jag är bra. Och killen charmig. Men säkert kan en tandreglering behövas.
"Jag är unik" skrattade jag gott åt. Sen är är ju frågan vad man möjligen sparar på....
Skrattade också gott åt sista skylten. Absolut klockren!
Tack för toppenskyltar och med gott och blandat innehåll.

Marina sa...

Hmm...undrar verkligen om en gammal mobil kan bli "årets julklapp"...men vi kan ju hoppas ;)

Åke sa...

Skylten med texten var mycket klurig och du/ni löste det! Kuliga skyltar som du bjuder på som vanligt �� Jag uppdaterade igår så nu vart det helsnurrigt på min sida... måste försöka återställa, ska ringa imorgon och påtala att det var olämpligt till BP:s Skyltsöndag. Så min text är lite knasig.

nalta norrland sa...

Om Elin får en gammal mobil i julklapp ja då blir hon nog besviken 🤔 hon fick ju min iPhone för två år sedan å den sa upp sig tidigare i höst, helt död 😔 då fick hon ta Js gamla samsung med spräckt skärm så hon vill nog icke ha nån annan äldre modell 🤪
Gillar ljuslådan finurlig text 👍

Geddfish ♥ sa...

Återvinning i all ära, men VEM vill ha en gammal mobil???Nä, den gubben gick inte.
En av de bästa skyltningar du bjuder på, dock! Suveränt!

Åke sa...

Nu hoppas jag kunna vara med i leken igen... gick tillbaka till mitt gamla tema... Det här med gammal telefon föresten, det sägs att ett vist äppelmärke finns det inbyggt att de ska slöas ned för att man ska köpa en ny, dessutom går Tele 2 mycket dåligt i mina trakter. Jag har det i tjänst och vi har blivit erbjuden att ta telefoner med två kort i för att säkert kunna nås eller ringa. På en del platser får jag ta fram min privata och ringa till arbetet med pga. att täckning saknas.

Susjos sa...

Åh, vilka härliga skyltar! Lustigt nog såg jag direkt "Beautiful", men en sån cool skylt!
Lillkillen i färgglada kläder är underbar, och återvinning är bra! Tänderna kanske han "växer i", hihi!
"Normal" gubben är ju för läcker, och för att inte prata om den småländska granen som såklart inte går att pruta på! HAHA!!!
Tack för ett härligt skyltsöndaginlägg som vanligt!

KajsaLisa sa...

Den förstavar fyndig, sen min mobil är så gammal att ingen vill ha den. Nej, skippar granen i Jul som alla andra Jular.
Länkar upp nu.

nalta norrland sa...

Ha ha 😁 nä jag klev upp vid 9.45 å då tycker jag att det kändes okey att fika ihop med TV4
Vårt bord är ju vitt så då funkar det finfint med rött å ljusstaken är från min farmor, svart smide från början av 1900talet👌
Jag tycker den danska skilsmässolagen kunde varit ett aprilskämt... märkligt beslut, men funkar det så 🤔

Anki sa...

Härlig skyltning som alltid! En gammal mobil är det väl knappast någon som vill ha ... i alla fall ingen i den yngre generationen...

Ama de casa sa...

Ooops... Vi gjorde alltså helt fel som öste ned våra gamla mobiler i återvinningen på Zenia B. Hade ju blivit perfekta julklappar :-D

Här har vi ju också en småländsk gran som vi inte prutade ett dugg på. Ingen idé, liksom eftersom en icke-snål smålänning hade skänkt den till Torrevieja stad precis som vanligt :-)

Härlig skyltning - och det vackra såg jag direkt. Konstigt nog... :-D

Paula Merio sa...

Haha, nej vem kan pruta av en smålänning! Hakade du på så du får din smålandsdoftande julgran???
Ibland saknar jag de stora bulliga annonspelarna som finns i städerna. Ibland får jag frågan om jag sett den-eller-den reklamen i tbanan eller på gatuskyltar...haha dom skulle bara veta att min enda reklamplats är byns anslagstavla...
Ljustavlorna är populära fast i mitt tycke inte särskilt snygga som prydnader. Men det är ju som med allt annat, en smaksak! Ha en fin måndag, här sjunger jag :Titta det snöar titta det snöar allting är vitt vitt vitt....

Christian Lehmann Gisler sa...

Haha, läste/löste första skylten direkt faktiskt, kan ha att göra med att man är språklärare..... :)

FREEDOMtravel sa...

Ljusskylten gillar jag! Fyndig!

Klimakteriehäxan sa...

Bra skylt, den där Be-you-tiful!

Husbilen-Ellen sa...

Första och sista skylten var riktigt bra!!

Carita Liljendahl sa...

Roligt och fyndigt, ordleken på första bilden gillar jag och förstås också den sista skylten om granförsäljningen :-D

Anni sa...

Ljuslådans budskap förstod jag direkt, det var fyndigt och kul!
Barnets tandrad lär se annorlunda ut när alla mjölktänder tappats och nya växt fram. De där tandspridda åren har sin charm.
Granskylten är jag nog lite trög för att fatta., Jo, det där med Småland och prutning är klockrent, men presentkortet och 100 rödgranar hem - hur gick det ihop med att man skulle köpa en gran? Presentkort på gran som man redan fått eller vad?