söndag 30 december 2018

Skyltsöndag #190

Den 190:e Skyltsöndagen råkar också vara den sista det här året. Vill gärna börja med att tacka er alla för att ni hängt med under 2018. Är otroligt glad och stolt över er och era fantastiska bidrag som bara blir bättre och bättre. Tusen tack tjejer och killen. Ja, en kille skyltar faktiskt flitigt med bland annat fina bilder från sitt Alnö;-) Jättekul om ni vill vara med även 2019!
Hoppas ni gillar min skyltskörd från den gångna veckan. Tycker att jag lyckades med en röd tråd där: jag förstod inte någon av skyltarna;-) Ni kanske är smartare än jag. Enjoy!


Den här skylten är ny. Den sitter på en papperskorg vid en av entréerna till Täby Centrum. Jag förstår den inte. Det enda jag vet är att representanter från Vakttornet står där ganska regelbundet, men jag ser ändå inget sammanhang.


Jo, den här skylten skrattade jag gott åt. I min enfald tyckte jag ju att festblåsan åkte av om man nu vill… ja ni vet. Å jag är inte säker på att killen ens kommer ihåg festklänningen när… ja, ni förstår…


Systembolaget ställer alltid ut kartonger för transport av flaskor för att minska användandet av plastpåsar. Bra initiativ, som företaget haft i minst tio år. Den här kartongen fångade min uppmärksamhet direkt. Sister’s Run med stövel och stilettklack. Bortsett från att jag inte förstår skylten så är den väl könsdiskriminerande eller;-)


Veckans (tveksamma) höjdare: I skogen mittemot där vi bor hittade jag den här minst sagt annorlunda fågelholken/-restaurangen igår. Att använda en mjölkkartong som fågelholk är ju aningen tveksam, då inte ens de minsta fåglarna får plats i den. Att använda kartongen som fågelrestaurang en riktigt bra idé, men inget ätbart fanns i den. Å nätet bredvid verkade inte heller innehålla nåt ätbart åt fågelgästerna. Så även här står jag som ett levande frågetecken.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

11 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Blandad skyltskörd! Fast det där med underkläder, det ska inte underskattas (hm, all puns intended) - eftersom vissa ringningar etc kräver speciell bh etc. Fast såna urringningar har vi kanske inte, varken du eller jag ... :-D
Kan den första skylten vara "reklam" för vegetariskt ätande???

Geddfish ♥ sa...

Den här vinkartongen, jag googlade på systembolaget och fann detta varumärket https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/sisters-run-old-testament-coonowarra-297101 Det verkar vara ett gott gediget prisvärt vin, tack för tipset ;)

Första skylten var säkert vego. Du menade att Vakttornet brukar stå där?

Kul blandning av skyltar och jag håller med om mjölkkartongen, lite futtigt.
Underkläder kan ha betydelse, men det var nog mer viktigt i ungdomen kanske ;) vad vet jag, hihi.

Ama de casa sa...

Skyltar är inte alltid sådär väldigt självklara. Många gånger måste man tänka till både en och två gånger, och ibland hjälper inte ens det. Hmmm... Första ordet hos Sanna nästa år var "tankar" va? ;-)

När det gäller den första skylten retade jag genast upp mig på avstavningen på bönd-erna. Men visst är det en (konstig och annorlunda) uppmaning till att inte äta kött. Tror jag i alla fall.

Jag tror Klimakteriehäxan är inne på rätt spår när det kommer till underkläder.

Vinskylten står jag som ett frågetecken inför...

När det kommer till den sista så tror jag att det helt enkelt är nån som inte har hunnit fylla på restaurangen :-D

Emma, Sol som sol? sa...

Som sagt, vissa kläder kräver rätt underbyggande för att komma till sin rätta. När det sedan åker av är de tingen som bryr sig men för många gäller det ju att fånga någon som inte bryr sig. Så att säga.

Tror att Arlarestaurangen har tömts och behöver fyllas på med med mums för fåglarna. Pringelsburkarna är annars en klassiker att göra fågelmatautomater av. Häll på att skriva fågelautomater först men hur hade det sett ut, med en massa fåglar som ploppar ur så där bara ...

Susjos sa...

Vinskylten från "Sisters Run" känner jag igen, och det finns en kul historia bakom!

"Om Sister's Run Wine Company
Sister’s Runs unga begåvade vinmakare heter Elena och självklart bär hon sina arbetsskor dagligen, men hon har ett par högklackade skor i farstun. Dessa är dock endast till för nödsituationer: Det vill säga när Elena blir inbjuden i sista minuten för att ta emot utmärkelser och priser på vingalor till exempel.

Sister’s Run grundades efter att Elena efter en sådan gala sparkade av sig sina klackskor och tog på sig sina vanliga kängor. Precis då ropade serveringspersonalen: ”Run Sister Run” och precis där och då skapades idén till producentnamnet.

Stilettklacken och kängan är Sister’s Runs signum: En egenägd och egendriven vingård med ambitionen att göra de bästa möjliga vinerna på familjens egna vingårdar."


Coolt , eller hur?!
Du lyckas så bra med dina skyltar som vanligt!
Förstår inte heller den där bonde-skylten...
Ha en toppensöndagskväll...jag fortsätter att vila mej i form denna dag!!

Ditte sa...

Här gick du också "all in" vad gäller skyltar. Ett jättehäftigt bidrag. Och även en annan tråd finns med. Det finns något vitt med i alla syltar. Vad gäller vinet lästa jag Susjos inlägg och tycker tanken/loggan är än bättre. Ska nog dessutom testa vinet vid tillfälle. "Arlas restaurang" med en tom fågelmatspåse bredvid känns lite udda. Kanske är tanken att småfåglarna ska sitta i "Arlahuset" och gung och samtidigt äta mat. Ja, nu fanns den ju inte. Men när den finns.
Undrar om jag ska testa nästa gång att ta med festkläderna till Twilfit och höra vad de förslår. Bara en tanke.
Första skylten är märklig men tillhör säkert "djurens vänner" . Och om de inte visst det, de som satt upp skylten alltså, så är det så här det går till i princip allt djurliv. Vare sig vi äter kött eller inte. Och även vi människor tycker ju det är lämpligt att våra barn lämnar oss.

Gott slut och ett riktigt gott nytt År önskas från Spanien.

nalta norrland sa...

Måste erkänna att mina tankar gick tvärs över havet till USA och interneringen av emigrant barn de blir ju skilda från sina föräldrar och omvärlden ser på...
Arlaresturangen är nog en matbar för fåglar nätet lär ha innehållit talgbollar
Bra skyltat 👏👌

svar Nej egentligen inte 😜 vi har knappt nån kontakt förutom julafton och att jag brukar handla på affären där C jobbar det sorgliga är att C inte har nån direkt kontakt med J men det kan jag icke styra över

Paula sa...

Haha, det var då det mest varierande skyltexempel man kan tänka sig. Tänk om du radade upp dem någonstans bredvid varandra. Vinkartongen bredvid mjölkkartongen, o en halvnaken kvinna bredvid. Jag tycker det ser ut som att nätet där innehåller ister. Sånt gillar pippin. Jag tänker så här om underklädesskylten: Om jag ska gå på fest i en åtsmitande blåsa så måste jag införskaffa åtstramande hålla-in-underkläder som trollar bort bilringar och som gör att man får en något fastare och stramare figur. I ett sådant läge är alla aktiviteter under täcket helt out of the question för då måste man ju avslöja alla sina hemlisar! Ungefär som när man har vadderad behå o någon sliter av den och finner...ingenting...haha Låter bra att vi fortsätter ruljansen som vanligt nästa år. GOTT NYTT HÄLSAR HON FINNKÄRINGA I PÖRTET

Ama de casa sa...

Hoppas ni får en riktigt fin nyårsafton och ett Gott Nytt År!
Kram och tack för det gångna året :-)

Herr Nilssons Fru sa...

Jag förstod inte heller den första skylten, men den var väldans annorlunda:) bra tips där om fågelmatbord. Mjölkpaket har man ju i mängder.
Tackar dig för en härligt skyltår och allt annat du bjudit på i bloggen.
Hoppas detta året blir mist lika härligt.

Kramiz o go fortsättning

Åke sa...

Nu har jag årets sista Skyltsöndag utlagd... Jag har varit klen... Fågelholken gillas förutom att den är tom... Systembolagets kartonger kan passa ibland ja... vi måste ovillkorligen minska på plasten om den inte hamnar rätt när den ska återvinnas... Ta med festkläderna... var riktigt roligt utformad.