söndag 23 december 2018

Skyltsöndag #189

Det är dan före dopparedan och den råkar infalla på en söndag i år. Jag är fullt medveten om att det är många som går all-in för julen, står bakom spisen/ugnen, lagar julmat och/eller kanske klär granen. Men jag hoppas ändå att några av er vill ta en paus och lägga upp några skyltar också. Det vore ju riktigt ”julkuligt”;-)
Japp, jag kunde ha valt min andra röda tråd den här veckan, men jag avstod. Det ska ju inte bli till en vana, eller hur;-)


Först tänkte jag skylta med veckans indier som vi intog på makens födelsedag. Det är vårt sätt att fira, och den nästan lokala indiern i Enebyberg har liksom blivit en tradition när vi fyller år. Det blev Scampi Sizzlar (jag) respektive Mixed Chicken Sizzlar (maken).


Utanför Clas Ohlson i Täby Centrum har det julskyltats för fullt. Tycker att plastgranarna är svindyra. Men det är ju fullt logiskt att granen med silvergirlander är 500 kronor billigare än den med guld dito.


En gul roterande julgran i alla entrédörrar i Täby Centrum. Inte speciellt upphetsande, men lite originellt ändå.


Den här annonsen skyltar med att företaget inte hade en korrekturläsare till hands.


Veckans höjdare: Kalaskompaniets jultomte. Han har hängt med i många år, och han har faktiskt spelat (väldigt irriterande) julsångar på riktigt också. Men då troligen ingen uppmärksammade ”Rör ej”-skylten så har han och gitarrspelandet slocknat. För gott alltså. Inte mig emot, men ändå;-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

13 kommentarer:

Åke sa...

Klart som skinkspadet i grytan att man anpassar julen efter din Skyltsöndag :) Man har ju hela veckan på sig att samla skyltar ju ;) Du är bara bäst! Veckans höjdare blir jultomten på Kalaskompaniets helt klart :) Nu önskar jag dig en lugn och fridefuller jul, för det ska jag ha det. Yngsta dottern hemma och imorgon kommer Lillplutten med familj...Ikväll blir det uppesittarkväll med Bingolotto. Jag ska bara klippas inför jul eller rakas på huvudet då ;) God Jul på dig och din familj :)

Klimakteriehäxan sa...

Den där matbilden överst var INTE bra.
Jag blev tvärhungrig.

byblixtra sa...

Hehe...kan tro att det är skönt att tomtens sång har tystnat. 😉
Det blev ett sent deltagande för mig i skyltsöndagen.

Paula sa...

Haha, ja jag är säker på att korekturläsare och översättare i landet går arbetslösa! Man förlitar sig till google för och sin egen språk- och stavningsbegåvning, och då blir det så, rätt kul för oss skyltare förstås! Läste nyligen en bok som fullkomligt kryllade av felstavningar. Tror du jag kunde koncentrera mig på texten? Rätt gissat, inte alls! Var nära att kontakta förlaget...men som vanligt mesade jag ur.
Tomten var den snyggaste jag sett på länge...
Och vad betyder nu sizzlar? Trots det tydliga fotot förstår jag inte, kan det vara en marinad, en panering? Det såg hur som helst mumsigt ut! Hälsa o gratta

nalta norrland sa...

Skyltning uteblev i mitt inlägg då jag tappat orienteringen 😜
jag kom inte ihåg att det var söndag idag... 😔
får se om jag lyckas få ihop ett blogginlägg till innan midnatt ❓ ibland händer det 🤪
Yes lipödem är fasansfullt... kunskap bland läkare/sjukvård är dålig.
Just nu minus 28 å jag vägrar gå utanför dörren.

Husbilen-Ellen sa...

Till och med en rea-skylt har du fått med så är innan julafton! Gäller väl börja i tid för att bli av med grannlåten! Ha dé gott!

Ditte sa...

Jodå, visst finns det en röd tråd här. Och nu i juletid är ju rött en lämplig färg. I nästan alla bilder, utom den från trafikskolan, finns det lite rött som skymtar förbi. Bra jobbat! Kanske omedvetet men du vet ju att det är detaljerna som gör det hela.
Maten gillas högt! Hade nog också valt räkorna. Men har testat kyckling i denna variant och den har varit väldigt god. Plastgranarna betingar ett ganska högt pris, men de håller ju länge. Numer kostar ju en färsk gran lika mycket och de går ju inte direkt att återvända. En gul gran är ju unikt..Korrekturläsningen har de missat där på bilskolan. Medvetet eller omedvetet?
Sista bilden med tomten är rolig. Och kanske gör han sig bäst nu när han tystnat.
En toppenskyltning även denna vecka. Och stort tack för att du förvaltar detta tema. Så roligt. God Jul!

Susjos sa...

Grattis till maken som fyller år, den 23/12? I såna fall delar han födelsedag med drottning Silvia!
Härligt att tomten har slutat sjunga, hihi!
Vi har en plastgran, inte så stor eller speciellt snygg heller, men den håller i några år, och inte var den så väldans dyr heller, om jag minns rätt?

Såklart har jag inte glömt skyltsöndagen, fast jag är lite sen...jag vet...nu är klockan så mycket,så det är självaste julaftonen nu!
Gillar er snabba julmatsinhandling, har bestämt redan nu att nästa år, då svägerskan och hennes barn och barnbarn firar på annat håll i Sverige, då blir det nog julbord på Ulriksdal på självaste julaftonen!

SVAR: Visst är det en desigualklänning jag hade igår på Ulriksdal!
GOD JUL!!!

Anki sa...

Skyltsöndag missar man ju inte ... härlig skyltning hos dig som alltid!
Maten ser fantastiskt god ut!
Skönt att tomten blev stum!
Ha en fin julafton!
GOD JUL!
Kram

Ama de casa sa...

Stort GRATTIS till maken :-)
Lite förvånad att du tog scampi - är inte du allergisk mot räkor? Fast det kanske var nåt annat skaldjur eller så minns jag fel :-)

Dom verkar gilla gul skyltning i Täby C ;-)

Ha nu en riktigt fin julafton och GOD JUL!!!

Ama de casa sa...

PS: Tack för att du stalkar mig - det gillas :-D

Guldkryckan sa...

2000 spänn för en plastgran, fast den kanske var lite mer exklusiv än våran som kostade 499 för några år sedan ;)

Jo...man ska ta det lugnt åtminstone på Julafton, förr var man iväg eller fick hembesök på Julafton...varje år.
Nån gång måste man väl få lite julfrid?

Men visst...gillar att laga mat med släkten o fira en traditionsenlig jul i alla dess bestämda former...men inte alltid ;)

God jul på dig Bp o ha en skön Julafton.

Emma, Sol som sol? sa...

Fy vilken dyr gran! Bu betalade 40 € för vrå och den blir bara större och större för varje år.

Huuuu, den där annonsen ... Dessutom anser jag att kan man inte skriva rim så ska man låta bli.