tisdag 11 april 2017

Weekly photo challenge: Vecka 15 – Insekt

Såg att det är några av er som deltar i Sannas roliga fotoutmaning som hade problem med insekter idag. Kan lugnt påstå att jag hade inga svårigheter alls att hitta lämpliga bidrag. Två dagsfärska bilder och två arkivinsekter får vara med här.

Småkryp
Småkryp är nog den enda fobin jag har. Blir totalt hysterisk när jag får syn på kackerlackor, bladlöss, larver eller annat smått och gott som kryper på marken eller andra ställen. Dock har jag konstigt nog ingen spindelskräck. Med andra ord så kan ni tolka de första två bilderna som ren ”terapi”;-)


Myror gillar jag. Både i naturen där de faktiskt gör nytta och på balkongbordet där de vinkar till mig och er.


Betong älskar jag nästan lika mycket som byggkranar. Trollsländan Trollis och spindeln Boris.
Den här limegröna batteridrivna kackerlackan som ägs av maken är på "träningskurs" med en kvist. Vi tränade upp den för en match med baggen som ni ser i bilden under. Det funkade. De två och vi hade roligt hela kvällen:-) (Agadir, Marocko 2013) Jag har en egen kackerlacka också som dock är lite sliten, då den funnits i min handväska sedan 2010(!) Den har också roat många människor på olika restauranger kan jag säga.

Sanna är uppfinnaren av detta roliga fototema.

Flera insekter hittar ni här.


28 kommentarer:

Stare Ström sa...

Det är en stor fördel att ha insekter som sitter stilla!
Och vilken massa skumma saker du har stött på i helgen!

Eva Trillian sa...

Insekter som har vett att sitta still vinner ju stort hos en fotograf utan tålamod (mig) :)

nalta norrland sa...

Gillar Dina icke levande bslkongdjur 🐜
Är rätt obrydd då det gäller kryp, insekter förutom då det är löss och fästingar,
sådant har jag djurisk fobi för 👎

MargaretaG sa...

Har samma fobi som du, insekter och kan till och med tycka det är otäckt med fjärilar när de flyger mot en.
Men dina fantastiska myror och betonginsekterna gillar jag mycket, borde kanske fixa sådana som terapi. Myror, ja om du haft samma problem som oss så skulle du inte gilla dem lika mycket. =)

Mycket höns är det nu har jag upptäckt och ofta i sällskap med både tupp och kycklingar i alla färger och former. Eftersom jag blev kidnappad av ufo:t några dagar så missade jag din skyltdag ... igen.

Helgen har ju blivit mycket av det som andra också sysslat med, TV-nyheter och första gången TV:n inte blivit avslagen under ett helt dygn. Läste precis att det varit någon bomb inför en fotbollsmatch i Tyskland, förstår att du har koll på det.

Emma, Sol som sol? sa...

Det finns kryp och det finns ... kyyyyp!

Vissa kryp är BARA äckliga: fästingar, löss, kackerlackor, flugor, mygg ... Fy!

Medan andra tycker man är helt OK, till och med trevliga: myror, humlor, bin, nyckelpigor.

Konstigt. Kanske har det med att den förra gruppen är mer PÅ oss, den andra inte lika mycket? Och så satt jag och funderade på det där med spindlar. Kanske du tycker spindlar är OK eftersom det ju egentligen inte är en insekt? Fast å andra sidan räknas ju fästingar till spindeldjuren så jag misstänker att där föll den teorin.

De där mekaniska hexbug har sonen också två av, tror dock batterierna är slut i dem.

Per-Anders sa...

Coola och stora småkryp. Gillar betonkrypen.

nalta norrland sa...

Yes, det togs prover, för en gångs skull så blev jag ju typ undersökt ;-) jo jag har tänkt ringa Sjukstugan i morgon :) Kan vara blandningen - tror jag - som gör att jag mår skit, allergimedicin kan ju göra att man blir trött/påverkad å allergireaktionen gav ju utslag på "snabbsänka" så jag har väl krig i kroppen ;-) de onda mot de goda...

Det är väl så att om jag inte gör det som ska göras så blir det inte gjort å då gör ju jag det eftersom nån måste ju å då gör väl jag det ;-)

Comsi comsa sa...Här bloggar en kär djurvän ser jag! :D))

Kram ♥

Geddfish ♥ sa...

Jag gillar din inställning och insikt till insekt.
Härligt inlägg, hon kan, hon - BP!

Ditte sa...

Tack för ett läckert insektsinlägg! Och jag kämpade med att hitta insekter i levande form. Had eju kunnat plockat fram från arkivet, men det glönde jag helt bort.
Dina betongmanickerna gillar jag verkligen. Är förtjust i det mesta i betong och vill gärna hemma ha ett bord i vardagsrummet i just betong. hoppas det kommer.
Vad gäller småkryp/ insekter finns de för mig i olika varianter, men många gillar jag inte. Fästingar, tvestjärtar och getingar (är kraftigt allerigisk) är bland de värre. Kackisar gillas inte heller. Gillar din limegröna kackis och den är verkligen personlig. Baggen tycker jag ser mer skrämmande ut. En match mellan dem kunde man kanske satsa på.

Marina sa...

Jag tillhör däremot de som inte gillar spindlar alls!! I och för sig tycker jag inte så mycket om kackerlackor heller...

Steve sa...

Egen "kackerlacka" i handväskan. Inte många med krypfobi väljer detta sällskap.

FREEDOMtravel sa...

Jag tyckte spindlar var jobbiga när jag var yngre, men det har gått över. Och tur är väl det. Spindlar gillar husbåtar om man säger så ... ;)

Anki sa...

Vilken tur att du har dina läckra insekter - jag gillar dem mycket!

nalta norrland sa...

Svar Jag var ju tvungen å hämta hem Elin
å passade på att hämta ut ett bokpaket med. Läckbergs nya Häxan 😶
J kom ju hem vid 18tiden till dess satt han i politiskt möte
Volvo lär vara vanligast i Norrland 🤔

Susanne sa...

Just det, jag måste ju fixa en insektsbild. Har ju exakt likadana insekter hemma på min gata, men ska nog hitta någon annan.
Sv: har varit en urusel fotograf under denna resa, så det blir nog inte så många till ;)

Anita Malta sa...

Kackerlackor är nog det enda djur som känner lite skräck för. Löjligt egentligen med tanke på vad små och harmlösa de egentligen är men nej, de får mig att rysa.
Dina insekter på balkongen är däremot riktigt charmiga men den där gröna grejen, en batteridriven kackerlacka !!! Fantas in har inga gränser och tur är väl det då de roat så många :-)

Ama de casa sa...

Konstigt att folk har så svårt att hitta insekter? Det fullständigt kryllar av dom i mitt arkiv. Och runt ikring mig också, men det kanske beror på att dom har vaknat till mer här hos oss där det varit lite varmare?

Myror gillar jag INTE. Har varit förföljd av såna genom hela livet. I Sollentuna kan jag förstå - där fick vi skylla oss själva som flyttade till Myrvägen... ;-) Men vad tusan ska dom hit upp till femte våningen och göra? Fast nu var det ett bra tag sen vi såg till dom, kanske har vräkningen lyckats. Peppar, peppar...

Men dina myror gillar jag! Härligt inlägg :-D

Bevare mig väl sa...

Fröjd för ögat och gott for själen!
Verkligen ett snyggläckert insekt-uelt inlägg. Tror att BP står för Bra På :-)

KaJsaLisa sa...

Du hittade en del i alla fall, blev sugen på ett par betongmyror :)

Mias Mix sa...

Älskar ditt sätt att lösa utmaningen! Betong-insekterna är supersnygga!

cat sa...

Jag tycker ju att det är roligt att fota riktiga och levande insekter, men i vanliga fall när jag inte fotograferar föredrar jag helt klart din form av insekter.
Betongspindeln vinner stort!

Carita Liljendahl sa...

Insekterna på de första bilderna gillar jag :-)
Annars har jag inte så mycket till övers för insekter...
Vet att Gud skapat dem alla och att de behövs, men... :-D

Husbilen-Ellen sa...

Jag gillar inte heller kackerlackor, men de verkar överleva det mesta. Myrorna kan också vara påträngande om de kommer in i hus, men jag gillar deras stackar. Att sniffa myrsyra kan hjälpa täpt näsa!

Helen sa...

Dekorationskrypen gillar jag skarpt, speciellt de i betong! Sådan skulle jag gärna ha i trägården :).

Karin sa...

Min fobi är myror och silverfiskar INOMHUS!
Dina insekter ser snälla ut!
Glad Påsk!
Karin

Unknown sa...

Iiiiiii
Fast ganska kul!
/kiki

Anders W sa...

Roliga djur du har, en liten djurpark ;-)