måndag 3 april 2017

Helgbilden

Ja, jag vet att Marit har pausat Helgbilden på obestämd tid, men jag väljer att forsätta med att lägga upp några helgbilder. Det är inte bara jag som redan nu efter två veckors paus saknar utmaningen. Bland annat är det KajsaLisa och Anni som ”sörjer” med mig här.

Marit mår bra
Har varit i kontakt med Marit och kan berätta att hon mår bra, vilket känns otroligt skönt. Jag antar att hon själv när hon känner för det kommer att berätta mera – eller inte… Men personligen hoppas jag verkligen att Marit återfår suget efter Helgbilden.

Picknick
Här kommer en suddig bild från gårdagens picknick på innergården. Japp, det var riktigt varmt och skönt igår. Och det fina vädret fortsatte även idag.


Vi har krympt
Det sägs ju att man krymper några millimeter efter att man fyllt femtio. Det stämmer. Jämfört med oktober ifjol har jag krympt åtskilliga centimeter till och med Här är beviset på det. Å det är helt och hållet solens fel;-)


Marits Helgbild brukar finnas här.

Vet inte om det här inlägget kvalar in till Caritas fototema "Glad Måndag", men då vädret var helt underbart idag och jag kommit över förlusten av mina långa ben, så chansar jag;-)

Det här inlägget är mitt 34:e bidrag till Blogg 100. 34 down, 66 to go.

PS. Hälsar på hos er under kvällen. Har varit på vift hela dagen idag och njutit av både det ena och det andra;-) DS.


21 kommentarer:

cissi sa...

Vad skönt att läsa att det är bra med Marit!
Och nu håller jag tummarna för att helgbilden återkommer så småningom. Det är en kul utmaning att skriva och fota helgens upplevelser och lika kul är det att läsa andras inlägg.

nalta norrland sa...

Alltid bra med positiv rapport även om jag icke vet vem Marit är så låter det bra att det är bra med henne.

Traditioner är viktiga så att Du fortsätter med Helgbilder är tryggt och bra, även det positivt så här då världen är en orolig plats.

Comsi comsa sa...


Men gud då är jag snart i teskedsgummans storlek.
Hoppas Marit snart återfår suget, man får aldrig glömma bort det som sprider så mycket glädje....

Kram ♥

Ditte sa...

Så fint att få höra att det nu är bra med Marit och att du fortsätter med helgbilderna. Jag tycker de är väldigt trevliga. Visst har det varit fint väder i Stockholm och det är bäst att ta vara på det. Men vet inte för hur länge...
Picknick på innergården känns vårlikt.

Och detta att man krymper. Tänk så det kan bli. Solen kan ställa till mycket oreda på olika plan.

Visst är det Glad Måndag! Tycker at alla dagar ska vara det. men ibland blir dte dock inte så. Men önska får man...

nalta norrland sa...

I fredags var jag till bibliotek å hämtade min beställda bok 😀 Orten 👍 Så när jag hunnit klart Personligt/LeeChild så ska jag börja med den 😶 Ja C är bra på att få saker utförda 😀 Jag är bäst som arbetsledare 😜 Gå å se filmen Sameblod om Du har möjlighet, en otroligt bra svensk film ⭐️

Geddfish ♥ sa...

Här brukar man också ha picnic på innegårdarna. Men än har jag inte sett några.
Tycker det ser så mysigt ut.
Tur att det är bra med Marit, som jag aldrig besökt. Men det kan bli så ibland, att man behöver pausa sig och ta nya tag. Jag vill gärna förändra mig, känner igen det där.

PS. Sarah är den duktigaste av barnen på att baka och laga mat med finess. DS.

Anni sa...

Vad skönt att det är bra med Marit, bra att du har kollat så att hon dessutom vet att hon är saknad.
Ja du, tackolov blev det äntligen hyfsat vårväder! Mysigt med picknick, om än oskarp.

Svar; Pockethexan och hennes Oumberlige har jag ofta kontakt med, jag har följt hennes blogg och recenserat böcker åt henne flera gånger. Hon har dessutom gått på glaskurs hos mig fyra gånger nu, tror jag. Hon har dock inte gått på KTH och hade hon gjort det hade det varit några år efter mig. Hennes man kommer jag nog att träffa redan på onsdag igen, i så fall ska jag berätta att du saknar honom. Då lär han bli glad!

KaJsaLisa sa...

Riktiga vårbilder du bjuder på

Anki sa...

Platsar absolut in till Glad måndag! Härligt att kunna sitta ute och fika :)
Skönt att Marit är OK - är ju inte med så ofta, men ändå - hoppas hon återkommer med detta trevliga tema.

Steve sa...

Picknickbilden är härligt hoppingivande. Tankar på sådana stunder kanske kan få dig att ta din krympning med jämnmod.

Eva Trillian sa...

Skönt att höra att det är bra med Marit!
Hoppas hon vill starta upp utmaningen igen så småningom!

Biggeros sa...

Härligt att kunna vara ute hela dagarna i solen. Dessutom är det något visst att kunna ha picknick i det fria och även på innergården. Ja, vilka långa ben du har på bilden. Du tycks inte krympa med åldern utan tvärtom🤗
Skönt att allt är väl med din bloggkompis Marit.

Ama de casa sa...

Skönt att det är bra med Marit! Du kanske kan ta över förvaltningen av helgbilden tills hon är på hugget igen? Du är duktig på det :-D

Oj... Du ser ut att vara skuggan av ditt forna jag... Fast välj en annan tidpunkt att fota - förslagsvis i närheten av solnedgången - så ska du se att det ordnar upp sig per automatik :-D

Anita Malta sa...

Låter skönt att läsa att allt är bra med Marit. Har ju inte varit med på jättelänge i Helgbilden men det känns som om jag ändå känner henne lite. Härligt vårtecken med picknick ute, fast jag förmodar att du har din på balkongen. Kul skuggbild och intressant, känner inte att jag krympt en enda millimeter trots att jag varit över femtio så länge nu :)
Visst platsar ditt inlägg även till Glad måndag ! Dina inlägg är ju så gott som alltid positiva och det är en glädje att få ta del av dem.

cat sa...

Visst var det en härlig helg! Njöt också av speciellt söndag efter lunch. Då kom solen äntligen fram.
Men så läskigt att krympa så mycket och så fort ;-)

Annette sa...

Jag undrade hur det var med Marit när jag såg att Helgbilden först var uppskjuten en vecka och sedan på obestämd tid. Tråkigt, men skönt att det är bra med henne. Kanske någon som är bra på att förvalta utmaningar har lust att ta sig an Helgbilden tills Marit är tillbaka...

Så härligt att det är picknicktider igen! Vi har gjort som principen att man tager vad man haver, och hämtat upp på vår balkong ett gammalt bord och stolar som fanns här när vi flyttade hit. Nu har jag faktiskt lust att byta ut de åbäkiga och stora möblerna till ett mindre bord med mindre stolar och fixa till det litet på balkongen. På vår tomt är det ofta blåsigt, det är ju litet som Skåneslätten här hos oss, men på balkongen är det ofta lä, och där kan man sitta och fika/ha picknick. Tack för inspirationen!

Kicki sa...

Sätt dig ner så du inte ramlar baklänges!
Nog har jag märkt att man krymper för nu är jag kortast i familjen!
Nu har jag varit borta ett tag men hoppas jag snabbt kommer in i det hela igen och kan följa dina tokigheter...har saknat bloggandet men lovar inget!

Stare Ström sa...

Visst saknar vi helgbilden! Hoppas hon får lust att komma tillbaka. Och så trevligt att se att solen skiner över er också!

Herr Nilssons Fru sa...

Härliga helg o härliga helgbilder :)
Jo jag märkte också att jag krymt,, knepigt de där. Man får hoppas man inte krymper så man inte ser över skokanten.
Vi satt ute och åt i lördags kväll, så gott i gott i kvällssolen. Haft kalasväder i dag också fast de tisdag.
Kramiz

Days by Johanna sa...

Ja hart jag 38 är jag med kass, men hugo kan ha 40 ändå röja runt (skönt på ett sätt)

De har haft mycket på förskolan, Hugo har haft tur som klarat sig. Han fick magsjukan , men då var ju jag sjukskriven så då kunde han vara hemma med mig. Hugo är ofta ett friskt barn, vilket är skönt.

Helen sa...

Jag fortsätter också med helgbilden, det har blivit en god vana. Håller också tummarna att Marit orkar ta upp Helgbilden igen så småningom. Härligt att ni hade sol i helgen för det hade då inte vi :)