onsdag 5 april 2017

Att ta det säkra före det osäkra

Byggkran

Idag hade jag min årliga tandbesiktning hos tandläkaren Jenny i Roslags-Näsby. Denna del av Täby är just nu och ett bra tag framöver en gigantisk byggarbetsplats. Som ni vet älskar jag sådana ställen och tog cirka 50 foton innan jag la mig i tandläkarstolen. Men då jag vet att ni är bara måttligt intresserade av min förkärlek för sådana motiv tar jag det säkra före det osäkra (vill ju inte tråka ut mina trogna läsare) och visar bara en bild från arbetsplatsen. Att den föreställer just en kran är ju föga överraskande;-)

Akvarium


Den här fulingen var en riktig sugpropp.

Då det är många som lider av tandläkarskräck valde tandläkarna att lugna ned sina patienter med ett akvarium i väntrummet. Det sägs ju att fiskar kan sänka blodtrycket, vilket bör vara ganska högt, när man är vettskrämd innan ett tandläkarbesök. Personligen tycker jag bara att akvariumfiskar är himla tråkiga och fula… Men tandläkarna vill nog ta det säkra före det osäkra här;-)

En gecko

Upptäckte den här söta ödlan på Jenny’s dataskärm. Hon berättade att de köpt in ett antal silikongeckon till barn. Föreslog att det också borde ge en ödla till vuxna med tandläkarskräck – underförstått: ge mig en gecko trots att jag absolut inte är rädd. Var uppenbarligen inte tydligt nog där, för hon nappade inte;-) Men kolla hur ”safe” man är hos den tandläkaren:-)

Det här inlägget är mitt 36:e bidrag till Blogg 100. 36 down, 64 to go.

15 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

På något sätt tycker jag att Täby varit en gigantisk byggarbetsplats de senaste tio åren, eller mer.
Jag lider av tandläkarskräck...

Comsi comsa sa...


Akvarium har en lugnande verkan på rädsla - men om den har det på ren tandläkarskräck det vet jag inte... :)
Jag är inte heller rädd för tandläkaren.

Kram ♥

Ditte sa...

Dessa byggkranar tittar jag numer alltid efter och när jag ser dem så går tankarna per automatik åt ditt håll. Jag ser denm numer på ett sätt jag inte gjorde förr.
Om tandläkarbesök tycker jag inte, har aldrig gjort, men med bra tandläkare som jag haft de senaste 13 åren så har dte gått bättre och bättre. Jag vill gärna ha rejäl bedövning vid minsta åtgärd i fråga om lagning och det åfr jag. Numer har jag en trygg norrlänning jag besöker här i Spanien och det är ok. Även utan akvariefiskar. Men jag ska föreslå en gecko som present för den du visade var väldans söt- Och att vara "safe" hos tandläkaren är viktigt. Kanske får du en gecko nästa gång. Hoppas.

nalta norrland sa...

Jag tar hellre tusen byggkranar och inte något tandläkarbesök om jag får välja även om ödlan var söt ;-) är ju fruktansvärt tandläkarrädd å mår skit bara av tanken att det snart... typ om två månader är dax för årets kontroll.

Byggkranar kopplar jag ihop med Dig å därför är de som sagt helt okey :)

Geddfish ♥ sa...

Jag har förstått att många lider av tandläkarskräck. Och många lider av sprutskräck. Så inte jag av någotdera. Men jag har andra rädslor. Fast inte för byggkranar. Å andra sidan, jo då, de är häftiga, tänker på dig när jag ser en sådan.
Fiskar är inte min grej, men kan sitta och beundra dem en stund, det går an.

Susanne sa...

Kanske ska skaffa mig fiskar så att mitt blodtryck blir bättre ;)

Emma, Sol som sol? sa...

Akvarier är kul men en himla massa jobb, i alla fall med de små.

Och trots att jag inte har tandläkarskräck kommer jag aldrig iväg, lider nog mer av tandläkarräkningsskräck.

KaJsaLisa sa...

Lyftkranar, jo jag gillar dom också på bild. Sen fick du till första akvariebilden bra, fina färger och inga reflexer.

Susjos sa...

HIHI, gissa om jag tänker på dig när jag ser alla dessa byggkranar framför "Mallet", jag hoppas de inte bygger för högt, jag gillar att se lite av MoS!
Nja, tandläkaren är ja ginte rädd för, förutom priset då! Kanske därför jag inte varit där på länge nu, hm! Tack för påminnelsen!

Anki sa...

Om tandläkarbesök tycker jag inte och ser det som ett nödvändigt ont - mest för plånboken. Hade stora tandproblem i samband med graviditeterna och svåra minnen från en besvärlig tandskada som jag ådrog mig i samband med en trafikolycka när jag gick i skolan.
Akvarium gillar jag - har haft tidigare och skulle gärna ha igen. Kanske kan det bli en gecko istället - den var väldigt söt!
Byggkranar har alltid fått mig att stanna upp och titta till ... och numer så tar jag alltid bilder på dem och då kommer jag alltid att tänka på dig :)

cat sa...

Du har fått även mig att titta mer än en gång när jag ser en kran. Ibland fotar jag dem också.
Jag växte upp med akvariefiskar och undulater, så jag finner fiskar rogivande. Skulle dock aldrig vilja ha ett eget akvarium och inte gärna burfåglar heller.
Undrar var man kan få tag på så söta ödlor!?

Ama de casa sa...

Usch... STACKARS dig! Men skönt att det är över för denna gången i alla fall. Jo. Jag tillhör dom med tandläkarskräck och inga fiskar i världen kan lugna mig när jag ska dit.

Vilken FIN röd gecko! Du får vara tydligare nästa gång. Själv försökte jag tigga till mig nåt (som jag inte minns vad det var) när jag var hos tandhygienisten en gång. Var nog inte heller helt tydlig, men kom i alla fall därifrån med två tandborstar. Alltid något :-D

Marina sa...

Ja, det är ju helt klart här du borde vara - i byggkranarnas förlovade land ;)

Anni sa...

Geckon är ju sjuttifjorton gånger bättre än trista akvariefiskar!

Inte för att jag lider av tandläkarskräck men en lyftkram mot blå himmel är ett intressantare fotomotiv än tandläkarstolen. Tack för ditt val där :-)

Ska hälsa från Oumberlige Peter!

Steve sa...

Byggkranar på näthinnan har förstås en lindrande inverkan på tandläkarbesöket.