fredag 21 april 2017

Vocación España – Del 3

Det är mycket (nytt) vi sett och hört i Benidorm idag. Här kommer en rolig blandning av våra intryck idag.

Ett hus utan tak får el

Spanjorerna är ju otroligt duktiga på (el-)kabelhärvor. Här ser ni ett exempel på hur man reparerar och spänner en kabel över vägen. Lägg märke till trästolpen som står ungefär en centimeter från väggen på den lilla lokala polisstationen. Observera även att det lilla rummet längst upp har tappat sitt tak, vilket mycket väl kan bero på blåsten här det senaste dagarna. Medan kabeln hänger lite lågt över vägen stoppar en av reparatörerna trafiken. Allt detta under övervakning av polismannen på sin fyrhjuling.

Trädkramare

Reparatör nummer 1 ger ordet trädkramare en helt ny innebörd tycker jag. Det var han som klättrade uppför den vingliga stegen, medan kille nummer 2 spände kabeln - när han inte dirigerade trafken alltså.

Här badar man fortfarande toppless

Det tog inte många minuter efter det att vinden mojnat för att fylla stranden med soltörstiga människor. Kvinnan som badar toppless ville uppenbarligen vara anonym.

Benidorms fulaste bygge

Benidorms byggnader är som jag har visat många gånger helt otroligt coola och spektakulära – förutsatt att man gillar skyskrapare förstås, vilket jag gör. Det här bygget däremot är det fulaste i hela staden. Det är kommunhuset som ser ut som en modulhusinstallation för migranter alternativt ett fängelse. Att det är totalt folktomt kan bero på att det var siesta...

Läckra byggnader

Då är det en himla tur att man kan titta till höger och får syn på dessa kreationer, speciellt den blå-orangea "cylindern" som jag inte tror att jag visat förut.

Det här inlägget är mitt 52:a bidrag till Blogg 100. 52 down, 48 to go.

11 kommentarer:

Husbilen-Ellen sa...

Det sista huset var ett raffigt bygge, annars håller jag med dig i omdömet om kommunhuset. Jag har många fotografier med el-och telehärvor från Spanien. Underligt att det fungerar, så väl som det gör!
Det händer en hel del i Benidorm!

Comsi comsa sa...


Är alla byggnadsarkitekter på pickalurven? Hihi...

Kram ❤

Ditte sa...

Här har du verkligen fångat många godbitar idag. Men en fulbit var verkligen kommunhuset. Benidorm är ju häftigt med alla sina skyskrapor och sedan en del av den gamla stan kvar. Minns fortfarande husr det såg ut när jag var här 1969 för första gången. Viss skillnad!Huset utan tak var speciellt, men kanske var det inte förtöjt för storm. Trädkramaren gav en ny innebörd till ordet och kablarn ahamnade nog rätt. Förhoppningsvis.
Nu hoppas vi på mojnande vindar tills imorgon.

Anki sa...

Härligt med mycket att titta på och massor att fota! Kommunhuset var verkligen fult!
Ha ännu en bra dag!

nalta norrland sa...

Eldragning i Spanien verkar otroligt spännande ;-)
Märkligt (men absolut tur) inte elen dödar fler människor.

Kommunhuset, ja vad ska jag säga som Du inte redan sagt :D

Carita Liljendahl sa...

Fulaste byggnaden, ja - den ser halvfärdig ut.
Men mycket intressant har du fått följa med, från er balkong? Bra zoom på kameran i så fall :-)

Eva Trillian sa...

Det är, helt klart, lite olika standard på el-relaterade arbeten här i världen. Bilden på trädkramaren påminner om bilder med titeln "varför kvinnor lever längre än män"!
Sv. jo, nog skulle man kunna lägga ner Fejan - om det inte vore för att det ju finns bra saker med det också :) Tanken finns där, dock - så vem vet ;)

Geddfish ♥ sa...

Spanska kablar, ett mysterium!
Så, nu har jag beskådat samtliga dina spanska bilder sedan ni anlänt!
Önskar er en härlig njutning i solen.
Soliga vibbar med 4 plusgrader i 💜

Ama de casa sa...

Haha! Härlig studie av kabeldragningen :-) Man kan ju tycka att det kanske hade varit polisens jobb att hejda trafiken, men han hade väl fullt upp med att... med att... tja, med att sitta på sin fyrhjuling :-)

Om du ställer bilden av kommunhuset på högkant, då får du nästan en skyskrapare av den också. Krävs lite god fantasi, men det har ju du :-)

Skönt att se att det inte bara är när jag fotar i Torrevieja som det lutar, huset på sista bilden bevisar att det lutar både lite här och där i Spanien ;-)

Steve sa...

Förstår allt bättre din vurm för Benidorm.
Lämnar poliserna nånsin sitt fordon sedan dom fick fyrhjulingar?
Benidorm och Täby skulle kunna bli vänorter då det finns synnerligen anskrämliga byggen på båda dessa orter.

Anders W sa...

Mycket bygg och även el. Kul! Mera sådant!!! Och inte är vi alltid bäst i Sverige?