torsdag 27 april 2017

Vocación España – Del 9: 12, 15 eller 17 grader


Det finns många roliga Ale-Hop butiker på Costa Blanca. Om det är dåligt väder utrustas alla kossor med ett paraply, även den här som stod i shoppinggallerin La Marina.

Det finns hur många apotek som helst här i Benidorm. Alla visar ett grönt kors med texten ”Farmacia” samt aktuell lufttemperatur. Å idag fanns det många bud som sträckte sig från allt mellan 12 (i förorten) till 17 grader (i innerstan för att ”lura” turisterna att det är helt okej att ändå gå omkring i kläder lämpade för 25 grader och att definitivt ignorera blåsten.

Vad gör man en sådan dag?
Här ser ni vad turisterna och ortsborna gör en sådan dag då man inte vet om paraplyt kommer till användning eller inte.


Har aldrig sett så många människor vid Carrefour klockan 13:00. De flesta hade besökt Carrefour och shoppinggallerian La Marina och gick ombord på bussen för att åka ”hem”.


Innan busschauffören kör fram till hållplatsen har han några minuters rast. Här kollar han mobilen och röker en cigg, vilket de flesta spanjorer gör – röka alltså. Ändå hittar man knappt en fimp på marken. Bra där. Lägg märke till chaufförens coola solglasögon som inte behövdes idag.


Om man har en hund…
… måste den ju rastas oavsett väder. Har lagt märke till att antalet småhundar har minskat rejält, medan det nu finns fler stora vovvar i Benidorm. Med andra ord så har även hundbajset på gatorna så gott som försvunnit. Äntligen!Roligare än så här blir det inte idag. Å med tanke på väderprognosen för fredag och lördag blir det inte så mycket bättre då heller;-)

Det här inlägget är mitt 58:e bidrag till Blogg 100. 58 down, 42 to go.

PS. Om ni har önskemål och vill veta något speciellt härifrån så säg till:-) DS.

18 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Tack för ett trevligt, alldeles privat, reportage från södern!

Åh, detta väder! Vi kommer att begåvas med spanienväder i nästa vecka. Det spås om 20 grader, ja herregud. Men det blir väl blott en dag, så är ordningen återställd sen.

💚

Ditte sa...

God afton! Ja, solen hade semester även hos oss idag och för oss blev det "tapasrejs" hemma. Lite svårt att maxa antalet steg, men tapasen var goda -nog så viktigt. Och en läsdag satt fint. Jodå även en promenad.
Skönt med mindre hundbajs, kan inte säga att vi är där direkt. Men sämre har det i all fall inte blivit. Tycker antalet hundar i alla modeller verkar konstant.
Morgondagen verkar mulen, men sedan på lördag ska solen vara tillbaka igen från sin semester.
Ett besök på Carre en mulen och kulen dag kan ju vara trevligt i sig. Får överväga att gå dit i morgon om vår marknadstur ställs in.
Gillade verkligen busschaufförens solisar. Och snart behöver han dem igen.

Comsi comsa sa...Om vi skall få Spanienvädret, vad skall då ni få för väder?

Hm...

Kram och må gott ❤

Days by Johanna sa...

Låter som hela europa inte fattat att det ska vara sol coh varmt nu :)

Skönt och slippa fimpar överallt, det kan jag störa mig på, ser så fult ut!

Ja bilden tog farmor när hon passade honom sist, den gången vi inte behövde barnvakt för Erik kom hem tidigare, men hon krävde att få ha honom ändå. Så det var bara och gilla läget :) Hoppas med febern går ner igen, han kan ha feber 1 dag och sedan borta, men då brukar den inte vara så här hög :(

Mias Mix sa...

Förstår inte folk som älskar shopping. Tycker det mest är jobbigt. Men gillar dina bilder! Skönt att hundbajset minskat för det är verkligen vidrigt. Vi fick en riktigt härlig försommarkväll med strålande sol. Det är man inte bortskämd med. Igår red jag ca 50 min och på den tiden var det regn, sol, hagel,sol, ännu värre hagel, regn. Snacka om aprilväder. Ha det gott!

Susjos sa...

Dåligt väder även hos er i Benidorm? Aj då, förhoppningsvis inte hagel och regnblandad snö som jag fick på mej i Uppsala idag! När kommer värmen???
Hoppas ni snabbt får tillbaka er värme!

KaJsaLisa sa...

Kossan var kul :)

Anki sa...

Men vad har hänt med vädret i Spanien? Hoppas sommarvärmen snabbt hittar tillbaka till frusna Nordbor :)
Shoppingcenter är inget jag längtar efter vare sig hemma eller utomlands...
tack för rapport och fina bilder - kul att få vara med så här på lite avstånd. Här är just nu en plusgrad och solsken!

Rantamor sa...

Svar: tystnad brukar vara bäst för att få anonyma troll att försvinna. Och jag behöver verkligen inget "grattis"för att jag har en åsikt, du har ju också åsikter om mitt bloggande och jag har aldrig gjort någon följetong av det.
Åsikter och kritik gör en starkare, dock står jag inte bakom elakheter och anonyma kommentarer det vet du nog !!
Fortsätt njut i värmen, här vaknade vi till en nybäddad solstol i vit snö i morse !!

Eva Trillian sa...

Tänk att människor tycker det är så roligt med shopping. Inte alla människor, dock #vågavägravilja
Hundbajsfritt är bra. Men här i Sverige undrar jag ibland över de hundägare som tagit hand om bajset i en bajspåse men sedan lämnar hela bajsiga bajspåsen kvar istället. Syftet med det? Men det är väl inte meningen att man ska förstå allt ;)
Ha det fortsatt gott där ni är - oavsett väder!

Ama de casa sa...

Jag undrar lite hur och varför nån kom på att dom där Farmacia-skyltarna måste blinka så hysteriskt? Man ser dom verkligen överallt, och den ena tokblinkar mer än den andra... :-)

Snyggt i alla fall av busschaffisen att gå ut och röka. När vi skulle åka hem från Murcia en gång så stängde chaffisen in sig i bussen och rökte innan han släppte in passagerarna.

Jag tycker att vi har mycket fimpar och många hundbajsar på gatorna här fortfarande. Trist...

Vädret ser ut att skärpa till sig från imorgon em/kväll. Sen är det bara att njuuuta! :-)

Emma, Sol som sol? sa...

Fast jag fattade inte en sak. Bajsar inte de stora hundarna? Jag menar, färre små, fler stora borde innebära lika mycket eller ännu mer. Jag menar ju större hund, desto mer äter den och därmed mer som kommer ut i andra änden. Eller har jag miss(uppfatt-)at något nu igen?

Precis som Eva T ovan så fattar jag inte heller det där med att man använder sig av bajspåse som man sedan låter ligga kvar.

De har för övrigt börjat med den där DNA-registreringen i en kommun i Málagaområdet också. De andra kommunerna hoppas att det faller väl ut och då anammar det. Hundägarna här hoppas det inte.

cat sa...

Här är det helt klart regnkläder som gäller. Fy tusan vilket skitväder rent ut sagt!
Konstigt det där med att hundbajset försvinner om storleken på hundarna går upp. Kan det vara så att ägare till större hundar helt enkelt är mer benägna att plocka upp efter sina djur?

Steve sa...

ALE-HOP? Jag ser att du befinner dig i en annan värld nu. Men, där finns alltid nåt att företa sig. Bra för panschisar och andra som inte har annat för sig.
Hundbajs är uppenbarligen alltid ett ämne för diskussion.
Inga fimpar på marken i detta "rökarnas rike". Där finns visst nåt att lära.

Ditt inlägg manar åtminstone mig till ett antal funderingar, men jag avstår från några längre gående slutsatser.

Ha de gott!

Biggeros sa...

Du har verkligen inte haft tur med vädret sedan du kom till Benidorm. Hoppas att det snart vänder. Här är det höstväder och jag har inte varit ute en enda gång idag. Funderar...funderar...att gå ut med soporna. Det har iaf varit bra städväder.
Coola glasögon även de inte behövdes en dag som denna!
Bra där att hundägare skärper till sig att plocka upp efter sig även ciggmänniskorna tar upp fimparna=)

nalta norrland sa...

Funderar 🤔 De stora hundarna gör de inte 💩Eller är de stora hundarna duktigare på att plocka upp efter 🐕
Här tänker jag det som göms i snö kommer upp i tö...men så är det ju inte i Spanien, här har vi hundbajslatriner har Spanien det oxå? Oj Huvva så mycket skit det blev prat om nu 💩

Vädret är ju tydligen dåligt överallt, konstant lågtryck.

Bor Ni på hotell eller har Ni lägenhet, hyrd - lånad?

Hur länge blir Ni i Solskenslandet?

Carita Liljendahl sa...

Hahaa, en sådan rolig kossa :-)

Anni sa...

Borde de inte haft flera kassar om de shoppat? Jag ser knappt någon! Carrefour är väl ett ganska trevligt ställe när det regnar, även om man inte shoppar kan man njuta av all läcker mat de har.