måndag 20 mars 2017

Helgbilden och Glad måndag

Måste medge att jag bara tog fyra bilder i helgen. Detta kan mycket väl bero på att det var tämligen grått i lördags men extremt soligt igår. Och när det är soligt och varmt på balkongen brukar jag ju plantera mig där med en bok, vilket jag också gjorde.

En solnedgång till
Först vid klockan 18:45 slog det mig att jag borde fota något till Helgbilden. Det fick bli ytterigare en solnedgång. Tur att den skiljer sig från den jag la upp i torsdags;-)


Spindel
Ni som lider av spindelfobi bör kanske scrolla ner till sista bilden. Men jag kunde faktiskt inte låta bli att fota den här spindeln. Att den är suddig kan antingen bero på mina otroligt smutsiga fönster eller det faktum att spindeln faktiskt satt på mittenglasrutan i treglasfönstret. Hur den har tagit sig in där är en gåta för mig. Å idag har den på något konstigt sätt tagit ut sig därifrån också.


Korg i taket
Kan ju inte avsluta inlägget med en suddig bild på en spindel, eller hur!? Alltså tänker jag bjuda på lite frukt och grönt i korgar som hänger i taket i Mörby Centrum. En annorlunda utsmyckning som gjorde åtminstone mig riktigt glad:-)


Fler Helgbilder hittar ni hos Marit.

Carita har uppfunnit "Glada måndag".

Det här inlägget är mitt 20:e inlägg till Blogg 100. 20 down, 80 to go.

PS. Stort tack för alla era kommentarer till Skyltsöndagen och framför allt till mitt ”rökiga” inlägg i lördags. Det var helt otippat att ett inlägg med en så tråkig rubrik som ”Ett nytt EU direktiv” kunde resultera i såååå många kommentarer. Och några pekpinnar fick jag inte heller;-) Ni är fantastiska! DS.

22 kommentarer:

Comsi comsa sa...


Fruktkorgs-bilden gillas skarpt.

Kram ❤

Days by Johanna sa...

Lite udda men ändå häftigt mer fruktkorgar i taket! :)

Kul du svarade på frågorna i mitt inlägg :)

Emma, Sol som sol? sa...

Åh, frukt- och gröntkorgarna i taket gillar jag!

nalta norrland sa...

Din spindel var inte lika läskig som grodan en vän hittade i magen på Öringen hon fiskade upp i helgen som gick,
en groda i magen på en fisk - det är äckligt... ;-)
kan kanske bero på att jag ogillar grodor mer än spindlar :)

Sista bilden med fruktkorgarna var ju bäst :)

svar Vet faktiskt inte varför det envisas heta Vintermarknad, då det är mer vårvinter, men samtidigt så är det ju inte vår, så jo vintermarknad är nog bäst, än är det långt till våren.

nalta norrland sa...

Tack, tack för Skyltberöm :)

Mias Mix sa...

Härligt glada korgar! Och så skönt att sitta på balkongen och njuta! Är inte ett dugg rädd för spindlar, däremot de där långa smala slingriga djuren...

KaJsaLisa sa...

Spindeln var ett mysterium Gillar vinkeln på korgarna.

Geddfish ♥ sa...

Inser och noterar att frukten är slut hemma, så jag norpar en fruktkorg. Mums! Och spindlar är bra på balkongen, de håller flugorna borta!

Ditte sa...

Skönt med balkonhäng och lika bar att passa på. En vacker solnedgång fick du också med och av dessa kan man sällan få för många. Inte se för många heller, för den delen. Spindeln har öfrstått att det är vårdagjämning idag och vill ta sig en titt på omgivningen. Och vad gör det om han är lite sudddig. Kanske dessutom nyvaken.
Frukt och grönsakskorgarna är jättefina, men min sallad hemma vill helst bo i svalen i kylskåpet så kanske får jag göra en korg där åt den. Ja, alltså inte jag. Men jag ska framföra tanken och visa bilden.

Steve sa...

Så härligt att boksäsongen på balkongen är igång.

Frukten i taket, ett fiffigt sätt att göra nyttig frukt lockande. Det oåtkomliga brukar ju ofta te sig lockande. Fanns där höga trappstegar till utlåning?

Anki sa...

Balkonghäng med solnedgång - härligt! Konstigt med spindeln ... hur sjutton bär den sig åt för att ta sig in och ut där i treglasfönstret??
Korgarna ser läckra ut - snyggt!

Maria sa...

Spindlar är ju fantastiskt duktiga på att ta sig in överallt där de inte ska vara....
Gillar fruktkorgarna i taket - ska lägga fram idén till ansvarig på Frukt & Grönt hos mig!

Stare Ström sa...

Det var ett kul sätt att använda fruktkorgar!

Ama de casa sa...

Fint med fruktbilden, men jag undrar mest - hur kommer man åt frukten om man blir sugen? Lite opraktisk förvaring kan jag tycka... ;-)

Skönt med en solig dag :-)

Den där spindeln kanske har lärt sig av Brynolf och Ljung? Dom där trollerigubbarna (nåja, trollerikillar kanske är rättare att kalla dom) som lyckas få spelkort att gå rakt genom en glasruta på nåt mysko vis...

betty-NZ sa...

Nice series of shots. I like the sunset and the fruit baskets are so pretty!

Anita Malta sa...

Intressant bild den första, ser tre små röda bollar i nedre kant plus en tydlig röd fläck i trädet. Har inga fobier men det var väldigt vad stor den ser ut spindeln. Läckert med frukt och grönt som dekoration :-)

cat sa...

Vilken tur att spindeln var suddig, för jag råkade scrolla så snabbt att den bara poppade upp.
Sista bilden var betydligt trevligare!

Carita Liljendahl sa...

Skojigt med dom där korgarna i taket - allt möjligt hittar människorna på. Fint!
Och riktigt kul att du är med i Glad måndag! Man måste ju inte ha inlägg alla måndagar om det känns övermäktigt, men såsom i Skyltsöndag finns det mycket som passar in i Glad måndag.

Unknown sa...

Härligt soligt klart man blir glad av det.
/Kiki

Åke sa...

Den här har jag missat!!! Man får skämmas ;) När man åker omkring och gör reklam på bakrutan ;)

Husbilen-Ellen sa...

Korgarna var en härlig färgklick!!

Anni sa...

Fruktkorgarna var verkligen läckra, men den där salladen kan väl inte hålla sig fräsch speciellt länge. Undrar hur ofta de måste skylta om?

Det är inte 2+1-fönster du har, där två rutor är isolerglas och den tredje kopplad till dem (så du kan ha persienner)? I så fall kan ju spindeln tagit sig in mellan de kopplade. Annars är ditt treglasfönster inte så tätt, direkt.