tisdag 31 maj 2016

Tisdagsobservationer

Idag kunde vi nollåttor njuta av 24,9 grader i skuggan. Jag tackar och hoppas att det håller i sig. Självklart krävde denna underbara värme vätskepåfyllning. Frågan var bara var intaget skulle ske. Maken och jag valde ett ställe på hemmaplan här i Täby (inte att vi har så många att välja på, men ändå). Restaurangen heter Taco Bar (trist, jag vet), ligger lite ”off Täby Centrum mittemot byggarbetsplatsen av det nya kommunhuset. Vi satte oss ute (såklart) och förvånades positivt över hur många människor passerade förbi där klockan 17:00. Ja, och vilken läcker utsikt vi hade. Älskar dessa speglingar och på de här bilderna är kommunhuset genast mindre fult.


Utsikt till vänster: Tibble kyrka med speglingar av kommunhuset.


Utsikt rakt fram: Kommunhuset med speglingar av byggnaden mittemot där vi satt.


Utsikt till höger: Ja, vad kan man säga. Skulle inte vilja bo där med denna insyn…


EM-Bibel

Inför stundande EURO 2016 upptäckte jag idag att Expressen var först ute med sin EM-bibel. Aftonbladet som jag väntar på kommer ut på torsdag. Vill ni följa EURO 2016 från tv-soffan i ändamålsanpassade kläder så kan jag rekommendera att besöka en Lidl butik nu på torsdag. Där finns ett antal UEFA:s licensierade produkter (surprise, inga kopior!) för hela familjen inklusive boxershorts;-) Ibland gillar jag faktiskt reklamblad på hallmattan:-)

20 kommentarer:

Days by Johanna sa...

Tack för tipset då kanske man skulle bege sig till dit på torsdag. Vill ha Sverige kläder till Hugo!

Ja det har varit påfrestande nu när Hugo varit sjuk och vi inte kunnat åka på våra aktiviteter så jag fått det sociala! :( Jag behöver det. Även om jag får lite via bloggen så är det inte riktigt samma sak.

Mår mycket bättre idag, kräkte av mig hos Erik, så hoppas det fortsätter såhär.

Days by Johanna sa...

Ja jag har verkligen gjort ett fynd med Erik och han med mig :) Ja att vara hemmafru är inget för mig, så det skall bli skönt och börja jobba igen :)

nalta norrland sa...

Nej tack för att bo så centralt å med den insynen :)

Hanneles bokparadis sa...

(man avrundar väl till 25... här var det 30)

Unknown sa...

Tack tack kära Bp.
Lidl ska jag pröva på torsdag...se om det lämnas något kvar till mig.
/Kiki
– Spegel spegel på väggen där säg mig vem som vackrast i Täby är?
Snyggt!

Geddfish ♥ sa...

Lidl kan, verkligen. Har sett förut att de har sportkläder och ja, riktiga sådana som du beskriver.
Här var det snålblåst på förmiddagen, alltså inget som vädergudarna spått. Så först till kvällen kom de ljumma vindarna och då var jag på kyrkan, så min vätskebalans blev kaffe och mackor.
Förträffliga bilder, du levererar!

Emma, Sol som sol? sa...

Samma info i Lidl-bladet här! På Carrefour såg jag att man fick någon mojäng när man köpte öl (himlans synd att mannen min inte skulle ha något öl!) som man skulle måla ansiktet med de spanska färgerna (himlans synd jag inte är intresserad av sport!) men jag fick ju lägga tillbaka den där mojängen (himlans synd, den var ju annars "gratis"!).

Vi hade bara 29 här! :D

Ditte sa...

Ska förstås titta in,kul! Såg detta även i det spanska lidlblad vi fick. Men här gäller nog spanska kläder, så sverigekläder känns "too much".
Klart vi ska se EM, men tyvärr tror jag inte riktigt Sverige håller måttet. Det är ju ett lagspel liksom...
Vilka läckra foton med speglingarna och jag förstår helt klart att de piggade upp besöket på Taco Bar. Ja, säkert var det ni inmundigade också uppiggande.

Ulla Maria sa...

Älskar liksom du speglingar och tackar för de läckra som du bjuder på. Ser återigen tilltalande sidor av ert nya kommunhus.
Speciellt tilltalande att ha balkongskyltfönter tycker jag emellertid inte att det verkar vara. Vad gäller folbolls EM har jag ännu inte mycket koll men räknar med att uppdatera mig mer när det är dags för avspark.

Ama de casa sa...

Nej, den insynen skulle inte vara så kul... Är glad för att vi har en mur istället för "glasräcken", det hjälper mot höjdrädslan också :-)

Ännu en gång får jag väl vara glad att jag har två "hemmalag" att heja på... ;-)

cat sa...

Rakt och stramt och mycket glas och metall. Jag gillar inte dagens arkitektur i någon större utsträckning.
Avundas inte tjejen som har den sortens balkong.
Avundas er att ni kunde sitta ut och svalka er med god dryck dock.
Vi fick värsta åskovädret på kvällen.

Stare Ström sa...

Jag förväntar mig att du, som vanligt, rapporterar!

cat sa...

Jajemen bilderna är tagna i Haga fjärilshus och akvarium. Den näst sista bilden är en närbild på en sköldpadda :-)

Unknown sa...

Du hade det mesta avspeglat på en och samma byggnad. Nimt!!! Så insynsfritt hade jag heller inte velat ha. Ta för dig av det underbara vädret😙😚

anemonen sa...

Nä du där hade jag allt satt upp ett insynsskydd för det skulle kännas som om man vore en apa i bur. Olika är vi för hon verkar inte störas alls. Findia vinklar från dig. Annorlunda och kreativs skulle jag vilja säga och det är viktigt med mycket vätska nu.

Eva Trillian sa...

Tack för den soliga rapporten från storstaden :)
Med glädje kan jag rapportera att vädret är lika fint på den här sidan Sverige :) Hurra!

Steve sa...

Justa speglingar, förutsatt att man ser dom.
Trist balkongmiljö tycker jag. Lite väl utlämnande.
Jag står över EM-bibeln. Jag har redan tippat, åtminstone de matcher där jag vet vilka som möts. Jag är lite svävande betr. grupptreorna.

cissi sa...

Det där balkongen var verkligen som en glasbur. Det måste bli jättevarmt därinne!

Tredje året i Hjo sa...

24 här också ungefär. Men nere vid Vättern råder annat klimat, nästan kyligt i vinden. Jag vill ha blågul älgmössa som klappar hornen. Har Lidl sådana?

KajsaLisa sa...

Andra bilden blev jättehäftig, sen spelar det ju ingen roll om folk ser vad dom äter på balkongen, de hamnar ju på facebook i alla fall :)