måndag 9 maj 2016

Helgbilden: "Stilstudie"


En bild säger mera än tusen ord är ju ett gammalt beprövat talessätt. Idag lägger jag upp fyra foton som alltså borde säga mera än 4 000 ord. Och jag tror faktiskt att dom gör det, eller vad tycker ni;-)

Fler Helgbilder hittar ni hos Marit.

PS. Bilderna är tagna igår i 24-gradig värme. Idag är det åttonde dagen på raken med härligt väder och termometern klättrade upp till 24,9 grader i skuggan. Kan inte minnas en så lång och varm värmeperiod här i Sverige sedan 1994 då Sverige tog brons i fotbolls-VM i USA. Hoppas vädret fortsätter på den inslagna linjen. DS.


25 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Just nu, kanske för at jag är hungrig, säger mig bilderna tre ord ;) : Mat är Gott!
Fin stilstudie - men jag sympatiserar med mannen som,utan att veta om det, blir fotad när han äter - något som jag själv ogillar skarpt ;)

TantGlad sa...

Nä usch för att bli fotad i smyg. Eller är det någon som du känner? Som är med på hela grejen?

Visst vill man ha det här vackra vädret. Men idag, har solen gömt sig . Bara 14 halvkallvarma grader hos mig . Men som sagt....."livet är som en kontorsstol. Man måste ha rätt inställning"
Sommaren kommer tillbaka. Det tror jag bestämt på.Ha det så gott nu!

Days by Johanna sa...

Nu blev jag hungrig.

Ja jag gillar med stark mat, ja hela familjen, men detta var för starkt, till och med Erik tyckte det :) Bara Hugo som åt som om det vore fil haha

Ama de casa sa...

Haha! Snacka om att ta maten från barnet! Fast en brödbit sitter ju inte fel... :-)

Sommaren -94 minns jag så väl! Även om jag inte hade turen att vara där du var. Gick upp mitt i natten och åt gazpacho som Anders hade gjort, och sov sen "sött" till fotbollen. Utom Sveriges härliga bronsmatch :-)

Ditte sa...

!994 minns jag mycket väl och Sveriges brons i fotbolls VM. Varmt var det då också. Tittade på lite foton för att minnas.
Gillade dina bilder och tolkningen kan göras på flera sätt. Upp till var och en...
Och härliga dagar är det i Stockholm nu. Bara att njuta.

Per-Anders sa...

Det var jättehärligt väder i helgen. Fast när jag så bilderna trodde jag först du tagit dem under den Spaniensemester.

Geddfish ♥ sa...

Absolut, att dessa bilder sa mer än tusen ord vardera. Snyggt stilfotat!
Men jag hade inte velat vara föremålet, gillar inte foton där folk äter ;) men har förstått att man kan fota nästan vad som helst nuförtiden. Och vad gör det om hundra år?
Kram!

PS. tur vi är och tycker olika ;) trist annars!

Monica sa...

Äntligen kom jag in Google är bara skit tycker jag.
Han ser stark ut att du bara tordes fota honom HAHA.
Ha en bra dag;-)

Biggeros sa...

Jag tyder denna bild: som om denna dag vore den sista så fyller vi upp den största kistan och ger det som blir över till den minsta.
Jag minns även år 1994 som ett varmt år. Att jag kommer ihåg det beror på att minstingen är född det året:)Sköt om dig

cat sa...

Speciellt bild nummer tre är ju talande på sitt eh lite egna sätt. Misstänker att familjen inte var medvetna om att de var fotomotiv :-)

Emma, Sol som sol? sa...

Satt just och funderade på var fotosekvensen var tagen, han såg så brittisk ut. Kan det vara taget i Spanien? Men så tittade jag på det som stod på bordet och där ligger snusdosan.

KajsaLisa sa...

Visst är vädret fantastiskt, sen är det kul med annorlunda matbilder, vilket det här minst sagt är :)

Åke sa...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... ja tusen ord går att få ihop :) Mat är en del av livet ;) 1994 kan jag säga exakt platsen jag var på...

Steve sa...

Det var synnerligen talande bilder.

Ska vi tro att fotbolls-EM för med sig finväder denna sommar
Nåt brons lär det i a f inte bli, men det trodde väl ingen -94 heller.

Helen sa...

Maten ser fantastiskt god ut så bilderna pratar verkligen för sig själva! Vädret var helt makalöst under helgen och vi hoppas på mer framöver.

Comsi comsa sa...Min bantande gubbe är tvärförbannad, han säger han fastar men här är beviset att han ljuger.... he he... :D))

Kram ♥

Meta sa...

Det ser allt härligt somrigt ut. Hoppas som du att det håller i sig och att det blir mer sommar än så här faran är ju stor att det blir allt.
ha det gott och njut solen
Kram Meta

cissi sa...

Visst är det härligt med värme! Önskar en sommar som -94 igen......minns att vi rullade ut tjocktv:n på altan och såg på fotboll mitt i natten. :)

Unknown sa...

– 94 det va tider det...jag älskar den sommaren :–)
Det är ett nytt zoom du har eller hur? Bra narstudie och misstänker du satt en bit ifrån.
/KIki

Ulla Maria sa...

Kan vara klokt att låta bilder tala om man vill låta maten tysta mun. Mycket talande bilder, kommentarer överflödiga. :)

Anita Malta sa...

Väldigt talande bilder. Undrar om de känner till vilken närstudie de var utsatta för och vad många vi är som kikar och tycker.
Verkar som du har bättre väder där än här. Det är nåt konstigt gråvitt som täcker hela himlen över ön. Men jag ska inte klaga, det är iallfall varmt och om en vecka blir det riktigt hett :-)
Tack fina du för alla kommentarer, de sporrar verkligen.

Anni sa...

Jag tycker att maten ser supergod ut och trodde att du skulle visa hur han matade barnet med något från sin tallrik - men icke. Stackars barn får gnaga på en brödbit ...

Inte lika varmt nu, men lika soligt. Underbart underbart underbart! Min väninna långt upp i norr var så glad häromdagen när hon lyckats gräva fram hålet för torkvindan ur snön, nog är det svårt att fatta hur olika det är!?!

Annette sa...

Mums, så gott det där såg ut! Nu förstår jag varför Vapiano är så populärt. Lilla tjejen i vagnen var nog inte tillräckligt gammal för de kryddorna och hade nog fått något annat att äta innan gissar jag, annars hade det nog blivit livat, men vitt bröd brukar ju fungera som litet sysselsättning. Du har helt rätt, bilderna är talande på många sätt och vis, ibland är ord överflödiga, även om jag ju normalt sett tycker om ord, som du vet :) Nu passar vi på att njuta av värme och sol, det känns nästan overkligt att det varit fint väder så här lång tid i sträck! Jag såg att vi skulle få en massa regn här hos oss på lördag och söndag, men ju närmare vi kommer helgen desto mindre regn verkar det bli. Vi bor dessutom på en plats där regnet passerar runt oss, enligt en meteorolog i släkten. Så Arlanda, Norrtälje och Uppsala får regn, men här är det torrt. På gott och ont. Jag vill faktiskt ha regn nu, så gräset i hagen växer.

Annette sa...

Måste bara titta in som hastigast och tacka för inspirationen till vad jag skall bjuda våra gäster på i morgon kväll :) Den där rätten som mannen på bilden äter fick mig så sugen på pasta med stora räkor, att jag klickade in på Vapianos meny och vidare till ett recept av Jamie Oliver, så nu blir det pasta med marinerad entrecote som rostbiff (eftersom köttet redan ligger i marinad), men även pasta med stora räkor, ruccola och en massa annat smarrigt. Kul med inspirerande blogginlägg, bilder kanske dyker upp hos mig på söndag :)

Anders W sa...

Snygg svit!