fredag 20 maj 2016

Konst är relativ

I dagens inlägg ska jag faktiskt (för en gångs skull) göra skäl för namnet på min blogg – Konst eller konstigt. Maken och jag åkte nämligen till Konstfacks vårutställning vid Telefonplan och där fanns mycket konst(igt) att beskåda kan jag lova. Konst är helt enkelt relativ, nå’t jag kom på när jag vandrade runt där. Eller vad säger ni?!


En innovativ drake(?) som har en öppning till höger som är en svans. Där kan barn modell XXXS krypa in och ha roligt – eller inte. Jag gillade faktiskt "leksaken".


Den här kommande glaskonstnären måste utöva idrott vid sidan om studierna. Många av elevens verk såg nämligen ut som knän i olika utföranden. Å ett och annat nytt knä kan ju behövas när man skadar sitt eget. Gillas också!


Här ser ni en samling med hygienartiklar som skaparen under ett år samlat ihop i offentliga badhus. Makens favo. Jag tyckte att idén var strålande, men utförandet är amatörmässigt.


Någon som kan virka? Om ja, kolla dukarna som är i 3D. Å om man kan virka så vet man ofta också hur man syltar. Här ser ni några burkar med syltade kroppsdelar. Jag kan varken det ena eller det andra men blandningen är onekligen väldigt konstigt.


Här har ni något som liknar en EKG, ja nästan i alla fall.


Makens och min favo – en ny poliscykel som är skapad med en 3D skrivare. På tre sidor av podiet stod det att cykeln är ömtålig och inte fick röras. Tyvärr missade man sätta upp en skylt på framsidan och både maken och jag petade på cykeln. Försäkrar dock att ingenting ramlade av.

24 kommentarer:

Ditte sa...

Vilken häftig utställning! Och jag föll nog mest för cykeln, andvändbar dessutom.
I övrigt var nog alstren lite sprktakulära fär min enkla boning....
Har för några år sedan varit på Konstfacks vårutställning och är jga hemma nästa år blir det nog ett besök.
Tack för din rapport!

Geddfish ♥ sa...

Första bilden var väldigt fascinerande. Skulle kunna tänkt mig att krypa in där ;) och så gillade jag den fina damen med rullator, som passade perfekt in i vyn.

Resten var roliga, särskilt EKG sladdarna. Och poliscykeln.

Elisa vann Let's Dance, nu är jag nöjd. Natti.

Comsi comsa sa...


Här var det lite annorlunda grejer. Undrar om det finns något roligt där inne i draken? :D))
Sen undrar jag om porslincykeln har stötdämpare? :)
Kram ❤

Marit Johansson sa...

Mest bara konstigt här :) men poliscykeln var lite rolig!
Min "nya" frisyr och ögonbryn ska jag snart visa upp. Behöver ny profilbild så det är ju bara att passa på innan jag ser ut som en rugguggla igen :)

Anki sa...

Konstig konst, men lite rolig också ... poliscykeln var tuff!

Steve sa...

Mycket relativ!
Varför jag kom att tänka på Miró-muséet i Barcelona när jag såg poliscykeln har jag inte en susning om, men så var det i a f. Konst(igt).
D syltar då och då, men virka. Never.

Maria sa...

Konst ÄR konstigt!! Var draken gjord i makramé eller? Ser så ut med mina morgontrötta ögon.
Önskar dig en härlig lördag!
Kram

Ama de casa sa...

Jag är oerhört fascinerad av 3D-skrivare. Synd bara att grejerna uppenbarligen blir så ömtåliga :-)

Viss "konst" kan jag bara inte förstå mig på. Som dom där hygienartiklarna? Det blir bara konstigt för mig. :-)

Annette sa...

Det första konstverket fick mig att tänka på en släde. Om det var jag som var utställare skulle jag placera en vitklädd sagofigur i släden och ställa ett dragdjur framför. Men då blev det kanske inte konstigt längre, och därför ointressant. Med konst är det väl ofta så, att man vill lämna öppet för egen fantasi hos betraktarna.

De där plastförpackningarna hade man väl kunnat göra något mer av tycker jag, det där ser ju bara skräpigt ut. Dukarna gillar jag däremot, men det är nog för att jag tänker på min farmor och farmors syster som virkade just sådana där, med svanar. Bilden under var väldigt vacker, om man tar bort elkablarna. När jag såg en elefant bland figurerna, kopplad till härvan av sladdar, fick jag dåliga vibbar. Skall man försöka överföra elefantens energi till stenarna, eller vad..?

Det där med att inte röra... Ibland tar nyfikenheten över. Det räcker med att gå in i en leksaksaffär, vilket tack och lov händer väldigt sällan numera. Det piper och väsnas överallt, på grund av att kunder tryckt på leksakernas olika knappar. Jag är medskyldig, det erkänner jag ;) Stackars personalen som måste arbeta i det ljudet hela dagarna.

Marina sa...

Där har jag också varit - ett så häftigt ställe! Och här kan verkligen ditt bloggnamn göra sig rättvisa.

Emma, Sol som sol? sa...

Här är en som både virkar och konserverar. Har dock aldrig virkat i 3D och svanarna går bort även om 3D är intressant.

Konservering är jättekul och det är nog många som skulle vilja konservera sin rumpa (eller andras) lite bättre, innan det "goes south".

3D-skrivar är helku! Kan stå länge på MediaMarkt och se vad som produceras i deras skrivare. Sonen fick en 3D-penna i julklapp och den hade varit JÄTTEKUL (för mig) om den bara hade fungerat som den skulle. Eftersom den inte gjorde det så fick den åka tillbaka.

Hoppas han plockade det kvarglömda, annars var det allt lite taskigt om man vänder sig om i duschen och så är flaskorna bara borta. Ajabaja. Och jag håller med, kunde han inte gjort något bättre med installationen av dem. Det var inte ens konstnärligt.

Men allt är väl konst om konstnären säger att det är det, antar jag. I de flestas ögon är det nog mest bara konstigt.

Guldkryckan sa...

Ja, en del konst förstår man kanske inte att det är "konst" innan nån presenterar det i form av en visning.

Virka kan jag faktiskt, just nu har vi virkning i syslöjden jag och en av grabbarna, nästan, men bara nästan, så jag funderar på att köpa garn och virknål att ha hemma.

Måste se ganska lustigt ut att se en hyfsat vältatuerad grabb som mig, (Gubbe), sitta och virka i sin väst typ "Biker"....men det får man ju bjuda på ;)

Fast virka i 3D?
Övergår min kompetens...just nu iallafall.

Ha de bra Bp :)


PS: Jag skiter i bloggvilan.

Guldkryckan sa...

PS: (nummer två)....jo...Jensens Boeffhus är det....smaskens :)

Days by Johanna sa...

Ett passande inlägg på din blogg. :) Poliscykeln var ju verkligen häftig :)

Va, du måste ju lyssna på kent, gör det bums.

Jaaa det är DEN tjänsten, så håll tummarna, vill verkligen verkligen ha den

KajsaLisa sa...

Underbart, älskar sånt, ju mer svårbegripligt destå bättre. Ment dom stänger i morgon såg jag på länken, jobbet helg så jag hinner nog inte.

Erik Kling sa...

Så bra att du var förbi utställningen, jag har tyvärr för mycket annat att göra och besök behöver göras. Vi får se framöver... kanske hinner jag göra ett besök.
Men du plåtade en del kul och en del konstigt. Så bra att jag fick se lite. Inte alltid som man förstår vad konstnären försöker få fram.
Håller med dig om flera foton.
Bra att du förvaltar skyltsöndag. Där måste jag börja delta!

FREEDOMtravel sa...

Nog är konst relativ! Jag gillar inte när konst får mig att känna mig som att den bara är till för "de som förstår". Men å andra sidan gillar jag när konst väcker tankar och känslor på olika sätt, det är väl meningen? Det ser ut som en underhållande utställning! :)

Ulla Maria sa...

Jag instämmer med Gerd. Blev fascinerad av den röda släddraken och kulturdamen med rullator som är på väg mot den. Hon passar perfekt och jag skulle gärna se en följande bild där hon parkerar rullatorn och kryper in i draken.

Vad gäller syltade kroppsdelar i en retromiljö tycker jag som du att den är konstig och kan erkänna att jag inte fattar vad budskapet kan vara. De olika sladdarna i glaskonsten övergår också mitt förstånd så det var fint med den sista bilden så jag kunde känna att jag var med på banan. Fast det kan nog vara problematiskt att jaga bovar på en så ömtålig cykel.

nalta norrland sa...

Konst är konstigt eller i alla fall märkligt ibland... såg på nyheterna någon konststuderande som gjort praliner av sitt eget kroppasfett, först fettsugning å sedan praliner... märkligt.

Eva Trillian sa...

Konst - ett samlingsbegrepp. Säger inget om vad vi "ska" tycka - bara att det är skapat av någon :) Skönt! För mycket konst är mig obegriplig - därmed inte sagt att det inte fascinerar mig. Ibland vill jag verkligen veta hur konstnären tänkte. På riktigt :)

Anders W sa...

Håller med, poliscykeln är en höjdare. Snart kan man få allt utskrivet och kanske slippa många transporter, praktiskt?!

Mias Mix sa...

Tänk att man kan skriva ut en cykel, vilken värld vi lever i :) Den var klart bäst. Och den där idrottskonstnären var lite häftig. Men jag är absolut ingen konst-människa, kanske mer än konstig människa :)

Anni sa...

Fascinerande! Jag gillar konst som väcker reaktioner hos betraktaren. Jag behöver inte förstå den, men jag vill tänka till när jag ser den. Tack för dina bilder!

Unknown sa...

Men du, man får brukar aldrig få röra ett konstverk på ett utställning, om det ej textmässigt bjuds in till beröring :-)
Men kul urval.
/Kiki